Romantikus esküvői dekorációs tippek

Különböző dekorációs és hangulati elemekkel megteremthetünk az esküvőn egy igazi szerelmes, meghitt hangulatot. Erre épül a romantikus esküvői tematika.

 

romantikus eskuvo dekoracio

 

A dekoráció megtervezésénél a legelső lépés mindig az esküvő stílusának meghatározása. Ezután jöhet csak minden más: az esküvőhelyszín kiválasztása, a dekoráció megtervezése, a menyasszonyi ruhaválasztás, illetve az esküvői menü összeállítása. 


Számtalan különleges esküvői tematika létezik. Manapság nagy népszerűségnek örvendenek többek kötött a vintage esküvők, amelyeket egy régi időket idéző hangulat jellemez.

 

A borvidék vagy vineyard esküvők a borkultúra köré épülnek, a toszkán esküvő az olasz vidéki életstílus tükrözi, a green wedding pedig a fenntarthatóság jegyében zajlik. 


Ha romantikus stílusú lagzit szeretnénk, akkor erre is megvannak a megfelelő dekorációs és hangulati elemek.


Romantikus esküvői dekoráció 


Egy úgy nevezett romantikus esküvő attól különleges, hogy itt kiemelt hangsúlyt kap a meghittség és a szerelmes hangulat megjelenítése. 


1. Színek és hangulatok


Az esküvő színe hagyományosan a hófehér, amely a menyasszonyi ruhán épp úgy visszaköszön, mint az asztaldíszítés terén. A tiszta hófehérnek is megvan a maga egyedi hangulata, amely jellemzően inkább ünnepélyes jellegű. 


A szabadtéri esküvőkön, mint például a toszkán vagy borkultúra esetében is a zöld szín egészíti ki a fehéret, egyfajta természetközeli hangulatot kölcsönözve az esküvőnek. A rusztikus esküvőkön a natúr és barnás árnyalatok az uralkodó színek, melyek vidékies illetve régies hangulatért felelősek.

 

A vintage esküvő pedig egy igazi bohém színkavalkád. A pezsgő és arany színek is gyakoriak az esküvőkön, melyek pedig a luxus világba kalauzolnak el bennünket.


A romantikus esküvők színvilága azonban egészen más. A romantikus színek mindig nagyon nőiesek. Feminin jellegű színekre épülnek, mint a barack, mályva, rózsaszín, illetve a halványabb narancsos árnyalatok is megjelenhetnek, és a korall színválasztás is tökéletes. 

 

Elsősorban finom pasztellszíneket alkalmazzunk, melyekkel meghitt, romantikus hangulatot tudunk létrehozni.

 

romantikus eskuvo dekoracio


Népszerű színvilág az ombre stílus is, amely a színárnyalatok játéka. Gyönyörű dekorációkat láthatunk az ombre esküvőkön, melyekből egy-egy elemet átemelhetünk a romantikus stílusú tematikába is.

 

A színátmenet többféle módon is megjelenhetnek. Van, hogy a világostól a sötétig futnak a színek, máskor egymás felé futnak, de a hullámos megoldás is csodaszép.

 

romantikus eskuvo dekoracio

 

2. Rózsa a szerelem szimbóluma


A rózsa ősidők óta a szerelem egyik szimbóluma, így hát elengedhetetlen kellékei a romantikus esküvői dekorációnak. Kreatív gyertyatartók lehetnek a fejjel lefordított borospohárba helyezett rózsák, de készíthetünk rózsákból gyönyörű asztaldekorációkat, vagy épp részét képezhetik a menyasszonyi csokornak is.

 

Az esküvő különböző eseményein is felbukkanhat, például a köszönőajándékoknál is alkalmazhatjuk.

 

romantikus eskuvo dekoracio

 

A rózsaszirmok is számtalan módon megjelenhetnek. Az esküvői szertartás helyszínének díszítőelemeként, például a bevonuló sétányon remekül mutatnak, de az asztaldíszítésnél se feledkezzünk meg róluk.

 

Hintsünk néhányat a tányérok köré, vagy rendezzük őket sorba az asztal közepén, mint egy futódísz. Egy stílusos ombre díszt is készíthetünk belőlük, ha több árnyalatban helyezünk őket egymás mellé.

 

romantikus eskuvo dekoracio


3. Szív, szív, szív 


A romantikus esküvőkön népszerűek a szív alakzatok is, melyek mindenféle kreatív módon alkalmazhatók. A szív alakú esküvői torta igazán exkluzív, és hűen tükrözi a szerelmespár mély, szenvedélyes érzéseit egymás iránt. 


Gyümölcsök közül válasszuk az epret, amely már önmagában is szívformájú, így akár a tortán vagy bármelyik desszerten ötletes megoldásokat kínál.

 

Az asztaldekoráció tekintetében is legyünk bátrak és kreatívak. A hagyományos központi virágdekoráció helyett készítsünk szív alakú kompozíciókat, de a fő dísz helyett szirmokból is kialakíthatjuk a szerelem jelképét.

 

A lehetőségek tárháza végtelen, hiszen a menükártyát is nyomtathatjuk szívformájú lapokra, a szalvétákból is formázhatunk szíveket, de akár a székdekorációs elemként is alkalmazhatjuk.

 

Egy a lényeg, hogy valamilyen módon mindenképp jelenjenek meg az esküvői dekorációban. 

 

romantikus eskuvo dekoracio


4. Virágdekorációk


Főszerepben természetesen a rózsa, ha szerelemről és romantikáról van szó, de ezen kívül egyéb virágokból is lehet szép, dekoratív csokrokat, díszeket készíteni.

 

Elsősorban az esküvő színvilága határozza meg, hogy milyen virágokat alkalmazzunk. A dekoratív elrendezés a meghatározó, fontos, hogy az étkészletek, a terítők, szalvéták, dísztárgyak és egyéb kellékek szépen összhangban legyenek egymással. 

 

romantikus eskuvo dekoracio


5. Hangulatvilágítás – mécsesek és lámpák


A meghitt atmoszféra kialakításához nagymértékben hozzájárul a megfelelő hangulatvilágítás. 


Fontos eleme a romantikus tematikának a látványos esküvői fénydekoráció, amely attól függően, hogy szabadtéri lakodalomról, vagy rendezvényteremben tartott esküvőről legyen szó, más és más lehetőségeket kínál.


Ha teremben, zárt térben tartjuk a lagzit, akkor nagy segítségünkre lehetnek az állólámpák, melyek fényerőssége is állítható.

 

A vacsoraasztalokra pedig mindenképp helyezzünk el apró mécseseket, vagy nagyobb gyertyákat. A többkarú gyertyák impozánsan mutatnak, az úszógyertyák vízi virágokkal kombinálva pedig egyenesen gyönyörűek. 

 

romantikus eskuvo dekoracio

 

A szabadtéri esküvők esetében a fáklyák is szóba jöhetnek, egy naplementés vacsora díszkivilágításaként abszolút előidézhető a szerelmes hangulat. Az asztalok fölött lampionok, illatmécsesek felfüggesztése inkább a mediterrán régiókra jellemző szokás, de nagyon látványos és kreatív ötlet, ezt is kipróbálhatjuk.


6. Romantikus esküvői fotófal


Az ünnepi vacsora előtt, még kellemes fényviszonyok között érdemes néhány emlékezetes fotót készíteni a vendégekkel, illetve a párunkkal, melyek az esküvői albumba is bekerülhetnek.

 

Erre célra lett kitalálva az esküvői fotófal, amely szintén alapeleme az esküvőknek. A tematikus esküvőkön természetesen a fotófal kialakítása során is valamilyen formában visszaköszön az esküvő témája.

 

Mivel a romantikus esküvőkön a szerelemé a főszerep, így nem meglepő, hogy a romantikus fotófal is gyakran szívformát ölt. 


Akár saját kézzel is elkészíthetjük a fotózás hátteréül szolgáló paravánt, például színes papírokból, vagy paravánra tűzdelt virágokból. 

 

romantikus eskuvo dekoracio


7. Kedves köszönőajándékok


El is érkeztünk az esküvő végére, amikor a vendégek távoznak, és búcsúzóul köszönőajándékkal kedveskedünk nekik.

 

Az esküvőszervezéskor az ajándékok kitalálása is egy külön feladat. Ez általában egy kedves gesztus csupán, egy szimbolikus ajándék, amely lehet azonban nagyon egyedi és személyes is. 


Megfelel erre a célra egy apró dísztárgy, jelen esetben például egy kis üvegbe zárt üveg rózsa tökéles, ha maradandó tárgyat szeretnénk adni. Ha azonban fogyasztható ötleten gondolkozunk, akkor a rózsa megjelenhet marcipán formájában is, amely desszertként is egy kedves, kellemes meglepetés.


A romantika azonban elsősorban a szívnek szól, így a lehető legszebb gesztus, ha papírszívre írunk valamilyen gyönyörű idézetet. Az esküvői meghívók szerelmes idézetei között számtalan szép gondolatra lelhetünk, valamint a Coelho idézetekből is válogathatunk.

 

romantikus eskuvo dekoracio

 

 


További cikkek a témában


Látványos esküvői fénydekorációk

Látványos esküvői fénydekorációk

Az esküvőhelyszíneket igazán meghitté lehet varázsolni néhány gyertya, lampion vagy fényfüzér elhelyezésével, vagyis a hangulatvilágítással.

15 gyönyörű boldogságkapu szabadtéri esküvőhöz

15 gyönyörű boldogságkapu szabadtéri esküvőhöz

A szabadtéri esküvő legszebb dekorációja a virágokkal díszített boltíves szertartáskapu, vagy boldogságkapu, ahol a szertartás zajlik.

Ombre esküvő ahol a színeké a főszerep

Ombre esküvő ahol a színeké a főszerep

Az ombre egy gyönyörű színátmenetes stílus, amely a divatól kezdve a lakberendezésen át az esküvői dekorációig, mindenhol alkalmazható.

20 gyönyörű tengerparti esküvői dekoráció

20 gyönyörű tengerparti esküvői dekoráció

A tengerparti esküvőknek mindig megvan a maga sajátos, varázslatos hangulata. A tenger adta gyönyörű miliőhöz mediterrán stílusú esküvői dekoráció passzol.


További témák