Látványos esküvői fénydekorációk

Az esküvőhelyszíneket igazán meghitté lehet varázsolni néhány gyertya, lampion vagy fényfüzér elhelyezésével, vagyis a hangulatvilágítással.

 

eskuvoi fenydekoracio

 

Az esküvői dekoráció szinte elmaradhatatlan részei a gyertyák és mécsesek. A legtöbb esküvőn a szertartás helyszínén, vagy a vacsoraasztalokon láthatunk belőlük néhányat. 


Egy rusztikus esküvőn például kötelező elem a különleges gyertyatartók alkalmazása, hasonlóképp a vintage esküvőkön is, ahol inkább régies, antik darabok bukkannak fel.


Miből áll az esküvői fénydekoráció


Egy esküvői hangulatvilágítás megvalósításának számtalan gyönyörű, látványos vagy épp kreatív módja van. 

 


1. Gyertyák, mécsesek, fáklyák


A gyertyák és mécsesek képezik az esküvői fénydekoráció alapját. Egyszerűen alkalmazható dekorációs elemek, bárhol elhelyezhetjük őket a szertartás helyszínétől kezdve a vacsoraasztalokon át az esküvői torta asztaláig. 


A kis mécsesek üvegekbe vagy zárt mécsestartóba helyezve biztonságos és dekoratív látványelemei az asztali dekorációnak. Hasonlóképp a különleges, akár többkarú gyertyatartók is. 


Használhatunk még fehér vagy színes úszógyertyákat is, melyek virágszirmokkal együtt szintén szép kompozíciót alkotnak. Alapvetően a komplett esküvői dekoráció stílusa határozza meg, hogy milyen fénydekorációt alkalmazzunk.

 

Fáklyákat elsősorban a kültéri helyszíneken illetve a szabadtéri vagy tengerparti esküvők bevonuló sétánya mentén szoktak kihelyezni.


2. Lampionok, LED-es izzók és villanykörték


A hangulatvilágítás másik nagy csoportja a felfüggesztett lampionok, fellógatott villanykörték és mécsesek világa, melyek elsősorban a szabadtéri esküvők dekorációs elemei. 


A vacsoraasztal felett egy sorban belógatott hófehér mécsesek igazán impozáns látványt nyújtanak. Ha illatos változatot választunk, akkor még az egész teret kellemes illattal is eláraszthatjuk.

 

A világító papír lampionokkal ázsiai hangulatot varázsolhatunk, a villanykörtékkel pedig vintage hatást kelthetünk.


3. Esküvői fényfüzér dekoráció


A LED-es fényfüzérek szintén elsősorban szabadtéri esküvők díszítő elemei, de beltéri esküvőhelyszínek, rendezvénytermek is látványossá tehetők velük.

 

Nagy előnyük, hogy nagyobb helyszínek dekorálására is alkalmasak. Van, ahol a fákra tekerik a világító fénysorokat, amely csodaszép látványt nyújt, illetve leggyakrabban a vacsoraasztalok felett vannak keresztbe-kasul kifeszítve.


4. Fényfüggönyök


A fényfüggöny egy igazán gyönyörű dekoráció, amely igazából már extrának számít. A függőleges fényfüzér állványra van felfüggesztve, így oda helyezhetjük, ahová csak szeretnénk.

 

Egy fényfüggönnyel díszített boldogságkapu például nagyon meghitté teheti az esküvői szertartást.


Kreatív ötletek fénydekorációra


Mit és hogyan dekoráljunk fényekkel az esküvőn? A gyertyák és mécsesek az esküvő bármelyik területén alkalmazható. Varázslatossá teszi az esküvői szertartást, meghitté a vacsorát, az egész helyszínt.

 

Néhány asztalra vagy táncparkettre helyezett mécsestől látványosabb lesz a tortaceremónia, a nyitótánc, vagy a gyertyafény keringő is.

 


1. Mécsesekkel kivilágított bevonuló sétány


Az esküvői bevonuló sétány, melyen a menyasszony sétál végig a gyönyörű bevonuló zene alatt az oltárhoz, leggyakrabban egy szép szőnyeg vagy egy virágszirmokkal teleszórt ösvény. 


Már így is nagyon romantikus a látvány, de ha még meghittebbé szeretnénk tenni ezt a pillanatot, akkor a két szegélyét mécsesekkel is kivilágíthatjuk.

 

Kültéri szertartás esetén akár fáklyákat is szúrhatunk a földbe. Különleges megoldás a spirális bevonuló sétány, ahol a gyertyák a násznép székei mögé vannak elhelyezve.

 

eskuvoi fenydekoracio

 

eskuvoi fenydekoracio


2. Fénylő boldogságkapu


Fénylő LED-es izzókkal sokféleképpen feldíszíthetünk egy boldogságkaput legyen akár hagyományos boltíves formájú, téglalap esetleg köralakú. 


A tartókeret két oszlopára tekerve, vagy egyszerűen a boltívről lelógatva is tökéletes. Egy exkluzív köralakú boldogságkapu pedig egészen fantasztikus látványt nyújt kivilágítva.

 

Az izzókat a keret belső oldalán érdemes végig futtatni, így csodaszép lesz a végeredmény.

 

eskuvoi fenydekoracio


3. A szertartás helyszíne


Komplett díszkivilágítást is megvalósíthatunk a szertartás helyszínén, ha például a boldogságkaput fényfüzérekkel díszítjük, alatta pedig még apró mécsesek is világítanak.

 

Zárt térben is dekoratív módon megoldható a fénydekoráció. Nagyon jól mutat, ha a bevonuló sétány mentén hófehér gyertyák égnek üveg mécsestartókban, a fényfüzérek pedig a plafonra és a falakra vannak rögzítve.

 

eskuvoi fenydekoracio


4. Látványos fénydekorációk


Az esküvői vacsora, vagyis a vendégfogadás helyszínén szinte az összes fénydekorációs elemet felhasználhatjuk. Az asztalok felett lelógó villanykörték a vintage esküvő világába kalauzolnak.

 

Az apró LED-es izzókból álló fényfüzérek szintén nagyon látványosak akár az asztalok felett kifeszítve, akár lelógatva. 

 

eskuvoi fenydekoracio

 

 

 


5. Kreatív ötletek


Tipikus mediterrán esküvői dekoráció, ahol a vacsoraasztal felett egy sorban felfüggesztett hófehér mécsesek égnek, amelyek igazán impozáns látványt nyújtanak. Ha illatos gyertyákat választunk ehhez, akkor az egész teret kellemes illattal áraszthatjuk el. 

 

eskuvoi fenydekoracio

 

6. Hangulatos lampionok


A világító papírlampionokkal egyfajta keleties, ázsiai hangulatot tudunk megeleveníteni az esküvőnkön.

 

Ugyanez a stílus visszaköszönhet az asztaldekorációban is. Nagyon dekoratív, ha az asztalokon elhelyezett gyertyák és mécsestartók is ugyanilyen meleg, sárgás árnyalatúak.

 

eskuvoi fenydekoracio


7. Elegáns hófehér gyertyák


A vacsoraasztal dekorációja a legtöbb elegáns esküvőn tartja magát a hagyományokhoz, vagyis hófehér az alapszín.

 

A terítő és a vászonszalvéták hófehérek, csupán a tányérok vagy a tányéralátét színében jelenik meg a natúr vagy az arany. Ehhez a stílushoz a hófehér gyertyák illenek a legjobban.

 

eskuvoi fenydekoracio


8. Mécsesek az esküvői torta körül


Az esküvői tortának minden esküvőn egy külön asztala van, hiszen a tortaceremónia az egyik legkiemeltebb esemény.

 

Mivel a torta önmagában is egy fő látványosság, az asztal nem igényel túl nagy dekorációt. Legtöbbször csupán néhány virágszirom díszíti az abroszt, de még ünnepélyesebbé tehetjük néhány mécsessel.

 

eskuvoi fenydekoracio

Fotók: pinterest

 

Eskuvohelyszin.hu - minden helyszín egy helyen


 


További cikkek a témában


Környezetbarát esküvő – a nagy napon is legyél környezettudatos

Környezetbarát esküvő – a nagy napon is legyél környezettudatos

A környezettudatos szemlélet, a környezetünk védelme egyre több házasulandó pár számára fontos. Ennek része a környezetbarát esküvő megszervezése is. 

Ombre esküvői stílus

Ombre esküvői stílus

Az ombre egy gyönyörű színátmenetes stílus, amely a divatól kezdve a lakberendezésen át az esküvői dekorációig, mindenhol alkalmazható.

Vintage esküvői stílus - bohém, kreatív, egyedi

Vintage esküvői stílus - bohém, kreatív, egyedi

Egyre népszerűbbek a vintage stílusú, vagy rusztikus esküvők, melyek mindig rendkívül kreatívak és egyediek, sosincs két egyforma. 

Romantikus esküvői dekorációs tippek

Romantikus esküvői dekorációs tippek

Különböző dekorációs és hangulati elemekkel megteremthetünk az esküvőn egy igazi szerelmes, meghitt hangulatot. Erre épül a romantikus esküvői tematika.


További témák