Vintage esküvői stílus - bohém, kreatív, egyedi

Egyre népszerűbbek a vintage stílusú, vagy rusztikus esküvők, melyek mindig rendkívül kreatívak és egyediek, sosincs két egyforma. 

 

vintage eskuvo

 

A vintage esküvő atmoszférája kicsit olyan, mint a francia klasszikus, Amelie csodálatos világa, ahol a főszereplő egyáltalán nem ebben a mai világban él. Álmodozás, nosztalgia, elvágyódás jellemzi.

 

Igen, a vintage stílus valójában egy időutazás, mely a múltba repít, és egy varázslatos, sajátosan személyes légkört teremt. A mai kor divatirányzataitól, és a modern civilizáció személytelen, elidegenedett hatásaitól távoli világba…

 

Vintage esküvő stílusjegyei


A múlt század elejét időző vintage-stílus jellemzője, hogy a tárgyak és díszek az asztaltól kezdve az étkészleten át mind egyedi darabok, melyek alapvetően régimódi, antikolt, vagy antik hatásúak. 

 

A vintage esküvő távol áll a mai divattól, nem követi a legújabb trendeket, igazából szabályok sincsenek. A lényege, hogy olyan hangulatot teremtsünk, amely visszarepít egy kicsit a múltba, ahol egyfajta nosztalgikus atmoszféra érvényesül.

 

 

 

Vintage esküvői meghívó – SK hatás


Egy vintage meghívó mindig egyedi, művészi és kreatív: olyan, mint egy kis művészi alkotás.

 

Mindemellett nagyon személyes hatású is, amit a legjobban úgy érhetünk el, ha saját kézzel készítjük el őket. Az esküvői meghívót akár pergamenre írhatjuk a régies hatás megidézésére. 

 

Ha nincs erre időnk, választhatunk nyomottmintás, vagy papírvirágokkal, csipkével, szalaggal, gyöngyökkel díszített meghívókat is.

 

Mindenképp kézírásos betűtípussal nyomtassuk rá a szöveget, és egy gyönyörű Coelho idézetettel tegyük teljessé. Ezek a különleges alkotások szép emlékei lehetnek az esküvőnek.

 

vintage eskuvoi meghivo

 


Vintage esküvői ruhák - csipkés, fodros, romantikus


Az esküvői ruha a századelő divatját idéző selyem- és sifonruhákhoz vintage kiegészítők passzolnak, úgy mint, csipkék és antik ékszerek. 

 

A húszas évekre jellemző szabásvonalak egyszerűek ugyan, ám a ruhák díszítése egyszerűen káprázatos.

 

Gyönyörű csipkék, gyönggyel kirakott díszítőmotívumok teszik meséssé a megjelenést. 

 

vintage eskuvo

 

 

A vintage esküvői dekoráció - ötletgazdagság


Egy vintage esküvőn egyetlen dekorációs elem sem tökéletes, mondhatnánk, minden kicsit esetlen, szabálytalan, melyek jellemzően kézzel készített tárgyak, vagy ütött-kopott régiségek. 


A vintage stílust különös ötletgazdagság jellemzi: a tárgyak összhatásukban régiesnek, vagy használtnak tűnnek, színek tekintetében jellemzően pasztellszínek dominálnak.

 

Megjelenik a csipke, szalag, a fehér, fonott kosarak, képkeretek, antik gyertyatartók, könyvek, cserepek és mindenféle régi tárgy.

 

vintage eskuvo

 

vintage eskuvo

 

Egy kopottas bőrönd is felbukkanhat, mint dekorációs elem, amely akár tálalóként is funkcionálhat.

 

Tehetünk rá aprósüteményeket, vagy egyéb ropogtatnivalókat.

 

Fontos szerephez jutnak ebben a stílusban a befőttes üvegek, melyekbe mécsesek vagy virágok kerülhetnek, használhatunk régi táblát, melyre krétával írjuk az üdvözlő szöveget. 

 

vintage eskuvoi dekoracio

 

 

Gyönyörű, hófehér csipkés esküvői torta

 

A vintage esküvői torta egyszerű, ugyanakkor elegáns. Egy hagyományos marcipánbevonatú, hófehér emeletes torta apró, csipkehatású díszítőmotívumokkal tökéletes választás.

 

Stílusba passzol még a gyöngysor jellegű dekoráció, vagy akár egy különleges ízvilágú ehető virágokkal díszített torta is. 

 

A házi sütemények szintén részét képezhetik az esküvői menünek, de megeleveníthetjük a francia aprósütemények világát is cupcake vagy macaron desszertekkel.

 

 

vintage eskuvoi torta

 

 

 

Helyszín – csakis a szabadban!

 

Egy vintage esküvőt mindneképp a szabadban érdemes megszervezni, itt tudnak ugyanis a legjobban érvényesülni a jellegzetes dekorációs elemek, mint például a bicikli, a faágakra lógatott mécsesek, képkeretek és a bőröndök

 

vintage eskuvo

 

Választhatunk egy szép kerthelységgel rendelkező vendéglátóhelyet, de akár egy erdővel körülölelt tisztáson, vagy akár a saját kertünkben is megrendezhetjük a különleges vintage esküvőnket.

 

Eskuvohelyszin.hu - minden eskuvohelyszin egy helyen

 

 


További cikkek a témában


Környezetbarát esküvő – a nagy napon is legyél környezettudatos

Környezetbarát esküvő – a nagy napon is legyél környezettudatos

A környezettudatos szemlélet, a környezetünk védelme egyre több házasulandó pár számára fontos. Ennek része a környezetbarát esküvő megszervezése is. 

20 gyönyörű tengerparti esküvői dekoráció

20 gyönyörű tengerparti esküvői dekoráció

A tengerparti esküvőknek mindig megvan a maga sajátos, varázslatos hangulata. A tenger adta gyönyörű miliőhöz mediterrán stílusú esküvői dekoráció passzol.

Romantikus esküvői dekorációs tippek

Romantikus esküvői dekorációs tippek

Különböző dekorációs és hangulati elemekkel megteremthetünk az esküvőn egy igazi szerelmes, meghitt hangulatot. Erre épül a romantikus esküvői tematika.

Rusztikus esküvő – a vidéki romantika

Rusztikus esküvő – a vidéki romantika

A vidéki romantika sok szerelmespárt magával ragad, ezért döntenek úgy, hogy az esküvőjükön is ezt a hangulatot elevenítik meg.


További témák