15 gyönyörű boldogságkapu szabadtéri esküvőhöz

A szabadtéri esküvő legszebb dekorációja a virágokkal díszített boltíves szertartáskapu, vagy boldogságkapu, ahol a szertartás zajlik.

 

boldogasagkapu eskuvoi dekoracio

 

Ha a szabadban szeretnénk örök hűséget fogadni egymásnak a párunkkal egy gyönyörű kastélyparkban, vagy erdőben, esetleg romantikus tengerparti esküvőt szervezünk, akkor az esküvői szertartáshoz egy úgy nevezett boldogságkaput kell felállítani. Ez egy gyönyörű szokás, melyet a világ minden táján alkalmaznak.

 

Boldogító igen egy szerelemkapu alatt


A szabadtéri esküvők legszebb dísze a boldogságkapu, vagy szerelemkapu, mely alatt elhangzik a fogadalomtétel.

 

Ezek a kapuk legtöbbször élő virágokból készült boltívek. Vannak azonban modern változatok is, ahol a szerelemkapu szívformájú, vagy különleges üvegdekoráció, illetve paravánjellegű díszes oszlop is lehet. 


A boldogságkapu egy csodaszép esküvői dekoráció, valójában ez adja meg az esküvő ünnepélyes hangulatát. Szebbnél szebb változatok közül választhatunk.

 

1. Klasszikus boldogságkapu


Klasszikus esküvői szertartáskapuk a virágokból készített boltívek. Dekoratív megoldás, ha a kapu két oldalát fátyollal díszítjük. Ennél az esküvői dekorációnál csodaszépek a bevonuló sétányt jelző virágoszlopok is.

 

boldogasagkapu eskuvoi dekoracio

 

2. Hófehér virágkapu

 

Az esküvő színe hagyományosan a hófehér. Gyönyörű virágkapukat lehet készíteni csak hófehér virágokból is.

 

Tavaszi esküvőknél könnyen megoldható, hogy a boldogságkapu boltíve akár élő, virágzó faágakból készüljön. A két oszlopot pedig, amely fehér fém állványból készült, egy-egy szép leomló fátyoldísszel tehetjük ünnepélyessé. 

 

boldogasagkapu eskuvoi dekoracio

 

3. Látványos ornamentika


Érdekes esküvői dekoráció ez a lilás színvilágú kompozíció. Igazán stílusos az összkép. A bevonuló sétány és a székek tökéletesen harmonizálnak egymással és a boldogságkapuval, melynek boltíves részét egy gyönyörű ornamentika teszi különlegessé.

 

boldogasagkapu eskuvoi dekoracio

 

4. Négyszögletes boldogságkapuk 


Elsősorban tengerparti esküvőkön láthatunk pavilon jellegű, négyszögletes szerelemkapukat.

 

Az esküvői pavilonok tetejét mindig hófehér fátyol fedi, és a kapu oszlopait is fátyollal vonják be vagy díszítik. A fejlécre gyakran virág vagy zöld növényekből készült kompozíció kerül.

 

boldogasagkapu eskuvoi dekoracio

 

 

 

 

 

5. Virágfüzér díszítés 


Van, hogy a szerelemkapu egy egyszerű faállvány, melyet a dekoráció tesz látványossá. Az oszlopokat és a fejlécet is leomló kendők teszik romantikussá, a legszebb díszítés azonban a tetőt díszítő hatalmas virágfüzér.

 

boldogasagkapu eskuvoi dekoracio

 

6. Paraván jellegű díszes oszlopok 


Modern esküvőkön a szerelemkapu egészen változatos formában és stílusban jelenik meg. Jelen esetben négy paraván jellegű díszes oszlop jelzi a szertartás helyszínét, melyhez egy elegáns, hófehér bevonuló sétány vezet.

 

boldogasagkapu eskuvoi dekoracio

 

7. Monogramos boldogságkapuk

 

Exkluzív tengerparti esküvői dekoráció ez a két fátyollal körülölelt oszlopon álló fantasztikus virágkopmozíció. A dekoráció különlegessége azonban, hogy a boltív tetejét egy hófehér monogramdísz ékesíti egy koronával.

 

boldogasagkapu eskuvoi dekoracio

 

8. Művészi üvegboltív


Egy gyönyörű művészi alkotásnak is beillik ez a különleges boldogságkapu, mely a hagyományoktól eltérően nem virágkapu, hanem egy üveg boltív.

 

Esküvői székek helyett pedig designos puffok vannak kihelyezve a násznép számára. Ez egy igazán modern dekoráció, luxus esküvőkhöz. 

 

boldogasagkapu eskuvoi dekoracio

 

 

 

9. Gyönyörű virágboltív


Egy egyszerű, kedves virágos boltív áll a tengerparton, melyet nem díszítenek se fátylak, se füzérek, se csokrok. Az egész kapu, tetőtől talpig virágokból álló, mely önmagában is nagyon dekoratív.

 

A kapuhoz vezető bevonuló sétányt virágszirmok díszítik, két oldalán gyönyörű virágoszlopok állnak.

 

boldogasagkapu eskuvoi dekoracio

 

 

 

10. Szalagfüggönyök


Ez is egy szokatlan, újszerű megoldás. A szertartáskapu előtt, mint egy függöny, színes szalagok lógnak. Az élénk színvilág látványos, és ugyanez a stílus visszaköszön a székek dekorációjánál is, ahol mindössze egy színes szalag a díszítő elem.

 

boldogasagkapu eskuvoi dekoracio

 

11. Leomló fátyol dekoráció


Exkluzív tengerparti dekoráció ez a szálloda teraszára kihelyezett, pasztell színvilágú boldogságkapu. Igen látványos a virágszegéllyel díszített fátyol, amely  függönyszerűen omlik le a boltív tetejéről.

 

boldogasagkapu eskuvoi dekoracio
 

12. Romantikus boldogságkapu


Csodaszép virágkompozícióból áll ennek a klasszikus stílusú boldogságkapunak a boltíve.

 

A virágkapu talpazata pedig egy hófehér függönnyel bevont állvány, melyet a rózsaszín fátyol dísz tesz romantikussá. Kerthelyiségben tartott esküvőkhöz tökéletes választás ez a stílus.

 

boldogasagkapu eskuvoi dekoracio

 

13. Két kő váza a virágkapu tartóoszlopa


Egy újabb dekoratív és kreatív megoldás. A boldogságkapu különlegessége hogy a csodaszép virágboltív két oszlopa egy-egy színes kerámia vázába helyezett virágcsokor. Az előtte futó bevonuló sétány pedig nagyon látványos a szép virágornamentikával.

 

boldogasagkapu eskuvoi dekoracio

 

14. Trópusi csodafa


Ez a gyönyörű, trópusi környezetben felállított boldogságkapu nem kifejezetten az esküvőkre jellemző design.

 

A kapu két oszlopa olyan, mintha egy fa törzse lenne, a boltív pedig a fa lombkoronája. Spirituális, környezetbarát vagy vintage esküvőkön lehet ez egy csodafa vagy életfa jelkép is.

 

boldogasagkapu eskuvoi dekoracio

 

15. Látványos virágfüzérek


Ennél az esküvői dekorációnál a hatalmas virágfüzér a fő látványelem, amely fentről elindulva körbe tekeredik a kapu két oszlopán. A boldogságkapu tetejéről még néhány üvegcsüngő is lóg, amely fényesen csillognak a napfényben.

 

boldogasagkapu eskuvoi dekoracio

 


További cikkek a témában


Vintage esküvői stílus - bohém, kreatív, egyedi

Vintage esküvői stílus - bohém, kreatív, egyedi

Egyre népszerűbbek a vintage stílusú, vagy rusztikus esküvők, melyek mindig rendkívül kreatívak és egyediek, sosincs két egyforma. 

20 gyönyörű tengerparti esküvői dekoráció

20 gyönyörű tengerparti esküvői dekoráció

A tengerparti esküvőknek mindig megvan a maga sajátos, varázslatos hangulata. A tenger adta gyönyörű miliőhöz mediterrán stílusú esküvői dekoráció passzol.

Látványos esküvői fénydekorációk

Látványos esküvői fénydekorációk

Az esküvőhelyszíneket igazán meghitté lehet varázsolni néhány gyertya, lampion vagy fényfüzér elhelyezésével, vagyis a hangulatvilágítással.

14 stílusos és kreatív esküvői fotófal

14 stílusos és kreatív esküvői fotófal

Az esküvői fotófal vagy virágfal az esküvő egyik izgalmas attrakciója, amely előtt romantikus esküvői képek, illetve közös emlékfotók készülhetnek.


További témák