15 kreatív esküvői köszönőajándék ötlet

A köszönőajándék egy, apró esküvői ajándék, amit a vendégek kapnak. Ezzel fejezzük ki a hálánkat, amiért eljöttek az esküvőnkre, és velünk ünnepeltek.

 

eskuvoi koszonoajandek

 

A köszönőajándékok nem más, mint egy apró figyelmesség, egy gesztus a meghívott vendégek felé.

 

Ezzel fejezzük ki feléjük a hálánkat, és boldogságunkat azért, hogy eljöttek, és velünk ünneplenek ezen a fontos napon.


A vendégek közül általában mindenki ugyanazt kapja, kivételt képeznek ez alól a szülők, akik a polgári esküvő végén, az úgy nevezett szülőköszöntéskor kapnak külön szülőköszöntő ajándékot. 


Milyen a jó esküvői köszönőajándék


A köszönőajándék lehet személyes, amely valamilyen módon hozzátok kapcsolódik, de egy kedves apróság is megfelel a célnak, ami egyszerűen csak megtetszett, mert viccesnek vagy szépnek találtad. 


Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég egy kedves apróság, hiszen a köszönőajándék csak egy jelképes gesztus, a hála kifejezésére.


Sokan választanak valamilyen fogyasztható, hasznos ajándékot, de adhatunk valami olyasmit is, amely maradandó emlék lesz. 


1. Gourmet válogatás


Klasszikus esküvői köszönőajándéknak számítanak a kis üvegcsébe zárt finomságok.

 

A gourmet válogatás tartalma lehet különleges mártogatós, helyi termelői specialitás esetleg házi lekvár. Bármi, ami valamilyen szempontból érdekes, esetleg a ti kedvencetek, valami, ami nem hétköznapi.  

 

eskuvoi koszonoajandek

 

 

(etsy.com)


2. Tic-tac-toe játék


Egy „csináld magad” tic-tac-toe mini társasjáték egy nagyon kreatív és személyes, meglepetés.

 

A mai online világban jó visszatérni néha hagyományos játékokhoz. A vászonzsákba zárt apró kavicsok egy retikülben is elférnek, bárhová magunkkal vihetjük.

 

eskuvoi koszonoajandek

 

(etsy.com)


3. Különleges élőfűszeres olaj 


Ennek az apróságnak biztos minden háziasszony örül, aki szeret főzni.

 

Egy fűszeres olaj olyan különleges ételízesítő, amit mindenki fel tud használni. Bár ez nem egy maradandó emlék, de biztosak lehetünk benne, hogy mindenki hasznát veszi.

 

eskuvoi koszonoajandek

 

(etsy.com)


4. Illatos mini fürdősók 


Az illatos, színes fürdősók nagyon látványos, dekoratív köszönőajándékok.

 

Akár saját magunk is elkészíthetjük őket, változatos színű és illatú fürdősók valamint szárított virágok felhasználásával. Ettől lesz igazán személyes lesz a köszönőajándék.

 

eskuvoi koszonoajandek

 

(etsy.com)


5. Fényképes hűtőmágnes


Ha olyan ajándékot szeretnénk adni a násznép számára, amely kapcsán mindig eszükbe jutunk, akkor remek választás, ha egy kis hűtőmágnest készítünk nekik, amelyeken a saját jegyesfotóink láthatók.

 

A családtagok és a közeli barátok biztos örömmel fogadják majd.

 

eskuvoi koszonoajandek

 

(etsy.com)


6. Szív alakú kézműves szappanok


Egy apró, illatos kedvesség, a szívalakú kézműves szappan ajándék, amelyet beszerezhetünk kézműves piacokon, vagy akár saját kezűleg is elkészíthetjük őket.

 

A színek, illatok és szárított virág dekorációk számtalan lehetőséget adnak arra, hogy változatos, személyre szóló legyen ez a köszönőajándék.

 

eskuvoi koszonoajandek

 

(etsy.com)


7. Egyedi mécsestartó


Szép ajándék és maradandó emlék az egyedi mécsestartó is, amely például egy apró farönkből készült, vagy egyedi formájú.

 

Egy különleges mécsestartó az otthon szép dísztárgya lehet. Személyesebbé tehetjük még egy köszönöm felirattal.

 

eskuvoi koszonoajandek

(etsy.com)

8. Apró, védő amulett


Kedves gesztus, és igazán kreatív ötlet egy védő amulettet ajándékozni a vendékeknek egy esküvőn. A kis kerámia amulettek remekül mutatnak a vacsoraasztalon is, akár a tányérok mellé is kihelyezhetjük őket, de pici díszdobozba is becsomagolhatjuk.

 

Ezoterikus boltokban, kristály és amulatt üzletekben találhatunk ilyen kincsekre.

 

eskuvoi koszonoajandek

 

(etsy.com)


9. Bonbonok


A csokoládé mindig is klasszikus ajándéknak számított, így az esküvői köszönőajándék válogatásból sem maradhat ki.

 

Pici díszdobozba csomagolt finomságoknak biztos, hogy mindenki örülni fog. Válasszunk erre az alkalomra valamilyen csokoládé különlegességet!

 

eskuvoi koszonoajandek

 

(etsy.com)


10.  Névre szóló illatzsákok


Illatzsák minden háztartásban jól jön. Felfüggeszthetjük az ablakba, kitehetjük valamelyik helységben az asztalra, vagy akár a fehérneműs fiókba. Egy szép, névre szóló illatzsák többször is felhasználható, ezért hosszú távon emléke lehet az esküvőnknek.

 

eskuvoi koszonoajandek

 

(etsy.com)


11. Vidám legyezők


A legtöbb esküvőt a nyári hónapokban tartanak, ezért kedves figyelmesség a nyári hőségben legyezőt ajándékozni a vendégeknek. 

 

eskuvoi koszonoajandek

 

(etsy.com)


12. Virágmagok


A pici cserepes virágok vagy apró pozsgások ajánsékozása is jó ötlet, de még kreatívabb, ha virágmagokat csomagolunk a dobozkákba, amit mindenki maga ültethet el, persze a mi tiszteletünkre.

 

eskuvoi koszonoajandek

 

(etsy.com)


13. Egyedi poháralátét


A poháralátét szép dekorációja lehet egy otthonnak, és hasznos is, hiszen minden háztartásban szükség van rá. Különleges darabokat rendelhetünk a netről, vagy választhatunk a nagyobb lakberendezési boltok kínálatából.

 

 

(etsy.com)


14. Maszkok


Aktuális, vicces ajándék a védőmaszk így a Covid időszakában. Készíthetünk belőlük szép, színes kompozíciót, vagy akár névre szóló maszkokat is csináltathatunk a vendégeknek egy varrodában.

 

eskuvoi koszonoajandek

 

(etsy.com)


15. Karikatúra kártyák a vendégekről


Kreatív és vicces ötlet karikatúra kártyákkal meglepni a násznép tagjait, ami biztos, hogy mindenki arcára mosolyt csal majd. Fotó alapján készíttethetünk ilyen kártyákat grafikussal.

 

eskuvoi koszonoajandek

 

(etsy.com)

 

Eskuvohelyszin.hu – minden helyszín egy helyen
 


További cikkek a témában


Szülőköszöntő ajándék ötletek

Szülőköszöntő ajándék ötletek

A szülőköszöntés a polgári esküvő egyik fontos állomása, a szertartás általában ezzel a kedves gesztussal zárul.

A legjobb esküvői jókívánságok házasulóknak

A nászajándék mellé illik valamilyen esküvői jókívánságot is írni a friss házasoknak, így lesz sokkal személyesebb az ajándék. Ha elég kreatívnak érzed magad, akkor foghatod személyesre is az esküvői gratulációt. De ha nincs írói vénád, akkor máshonnan is inspirálódhatsz.

 

Magyaros vegán esküvői menü (+recept) – ez mindenkinek ízleni fog

Magyaros vegán esküvői menü (+recept) – ez mindenkinek ízleni fog

Egy esküvői menü lehet hagyományos, vagy különleges fogásokkal teli, exkluzív ízvilágú, esetleg svédasztalos, vagy épp környezetbarát, vagyis vegán.

Nászajándék pénz ötletesen és kreatívan csomagolva

Ahogy azt már a nászajándékról szóló cikkben kifejtettük, a nászajándék kérdése minden esküvőn nagy fejtörést okoz.

A vendégeknek ugyanis nagyon jól kell ismernie ahhoz a párt, hogy eltalálják, milyen ajándéktárgynak vagy élménynek örülnének a leginkább.

 


További témák