Szülőköszöntő ajándék ötletek

A szülőköszöntés a polgári esküvő egyik fontos állomása, a szertartás általában ezzel a kedves gesztussal zárul.

 

szulokoszonto ajandek

 

A szülőköszöntő ajándék egy speciális köszönőajándék. A köszönőajándékokat az esküvőre meghívott vendégek kapják, ezzel fejezzük ki számukra hálát és boldogságot azért, hogy eljöttek, és velünk ünneplenek ezen a fontos napon.


A szülőköszöntés a polgári esküvők menetének egyik fontos állomása. A szülők felé ezzel az ajándékkal fejezzük ki szeretetet, megköszönjük nekik az elmúlt sok év támogatását, odaadását, szeretetét.


Erre az alkalomra tehát egy olyan ajándékot illik adni, ami emlékezetes, valami olyat, ami igazán személyre szóló.

 

Mikor szokták átadni a szülőköszöntő ajándékokat


A szülőköszöntő ajándékok a polgári esküvő menetéhez tartoznak, egészen pontosan a fogadalmak megtétele és a házassági okirat aláírása után szokás átadni a szülőknek szánt ajándékokat. 


Ekkor már, mint férj és feleség fordulunk szüleinkhez, és ebben az új szerepben mondhatunk köszönetet mindenért, ami ehhez a boldog pillanathoz vezetett.

 

Az ajándék átadásához néhány szívhez szóló mondattal, vagy akár egy szép beszéddal is készülhetünk.

 

Milyen a jó szülőköszöntó ajándék


Egy ajándék értékét mindig az határozza meg, hogy mennyire személyes, személyre szóló. Ettől lesz valóban emlékezetes, megható, hiszen ebben ott van a törődés, és a valódi szeretet.

 

A jó ötlet megtalálásához néhány dolgot érdemes átgondolni: 


1. Elsőként fontos eldönteni, hogy külön-külön szeretnénk megajándékozni az szüleinket, vagy közös ajándék lenne a megfelelőbb a számukra. 


2. Mit szeretnek csinálni, mi a hobbijuk, milyen az ízlésük?


3. Van-e valami rég dédelgetett álmuk, amit eddig nem sikerült megvalósítani.


4. Egy szép, közös emlék is inspirálhatja az ajándékot, ettől igazán személyes lesz. 


Szülőköszöntő ajándék anyáknak


Az anyukák általában bármitől könnyen meghatódnak, hiszen oly régóta hozzászoktak ahhoz, hogy csak adjanak és adjanak. Most rajtunk a sor, hogy meglepjük őket, és viszonozzuk azt a sok szeretet, amit eddigi életünk során kaptunk tőlük.


1. Kézzel írt, régi családi receptgyűjtemény


Minden anyuka szeret főzni, és ezt a tudományt általában a család női tagjaitól, édesanyjától, nagymamájától leste, tanulta el. 


Igazán szép emlék lehet a régi családi receptek összegyűjtése, a nagymama kedvenc sütije, a régi fogások, közös családi ünnepségek ételei, melyek már-már feledésbe mentek. 


A családi receptkönyvet gyönyörűen elkészíthetjük saját kézzel is. Sőt! Személyes jegyzeteket, emlékeket is beleszőhetünk!

 

eskuvoi szulokoszonto ajandek


2. Masszázsbérlet


Minden édesanya megérdemel egy kis kikapcsolódást, feltöltődést. Ha a te édesanyád is az a típus, aki soha nem szán magára időt, akkor itt a legfőbb ideje, hogy ez megváltozzon.


Számtalan féle masszázs közül választhatunk. A gerinc- vagy gyógymasszázs regeneráló hatású, egy thai vagy lávaköves masszázs teljes ellazulást nyújt, de a talpmasszázs is kitűnő feltöltődét biztosít.

 

eskuvoi szulokoszonto ajandek


3. Kulturális élmények


Ha az anyukád szereti a kultúrát, gyakran jár (vagy szeretne eljutni) színházba, kiállításra, vagy hangversenyre, akkor számára egy színház- vagy hangversenybérlet az ideális ajándék.

 

Ha a képzőművészet szerelmese, akkor természetesen a kiállítás jegyeknek fog örülni. 

 

eskuvoi szulokoszonto ajandek


4. „Múlt és jelen” fotóalbum


Ez egy igazán szép és megható ajándék. Keress gyerekkori, fiatalkori képeket az anyukádról, közös régi képeket a családról, nyaralásokról, fontos eseményekről, és alkoss belőle egy „múlt és jelen” fotóalbumot, amit mostantól folyamatosan bővíthettek. 


Ez is egy olyan személyes, megható ajándék, ami a családról szól, hiszen a család az, ami minden édesanya számára a legfontosabb dolog a világon.

 

eskuvoi szulokoszonto ajandek

 

Szülőköszöntő ajándék apáknak


Most pedig nézzük, hogy mivel lephetjük meg az apukánkat. Alapvetően, mint a férfiak többsége inkább a vicces, humoros dolgokat díjazzák. 


1. Vicces feliratos póló


Milyen személyes jellegű felirat kerüljön az apának szánt ajándékra? Egy ikonikus aranyköpés, kedvenc vicc – amit már százszor hallott mindenki -, vagy bármilyen elhíresült mondása, amit csak a család ismer, biztos megörvendezteti.

 

eskuvoi szulokoszonto ajandek


2. Különleges borválogatás


Klasszikus ötlet, de mindig beválik, pláne, ha igazi borkülönlegességeket válogatunk össze a számára. Borpincék kínálatából, vagy híres nemzetközi borászok kuriózum boraiból.

 

eskuvoi szulokoszonto ajandek


3. Sporteseményre jegyek


A legtöbb férfi – és ez alól általában az apukánk sem kivétel -, különböző fokozaton ugyan, de sportrajongó. Egy sportesemény feltöltődés a számukra, ezért biztos örülni fog, ha belépőket szerzünk neki valamilyen általa kedvelt sportág meccsére.

 

eskuvoi szulokoszonto ajandek


4. Bórkostoló vidéki pincészetben


A borkedvelő apukák számára tökéletes ajándék egy vidéki pincészet borászatába való ellátogatás. A bórkóstoló akár lehet egy közös családi program is, amelyen együtt veszünk részt.

 

eskuvoi szulokoszonto ajandek


Közös ajándék a szülőknek


Sok pár dönt úgy, hogy a külön ajándékozás helyett egy közös ajándékkal fejezi ki a háláját és a köszönetét a szülei felé. 


1. Wellness hétvége


Egy hétvégi kikacsolódásnak, közös programnak minden bizonnyal örülni fognak a szüleitek. Keress egy kedves vidéki kúriát vagy egy welnessszállót, ami az ízlésüknek, habitusuknak megfelelő. 

 

eskuvoi szulokoszonto ajandek


2. Utazás 


Ha van olyan hely, ország, ahová régóta szerettek volna elutazni, akkor szuper alkalom az esküvő arra, hogy ezzel az utazással fejezzük ki a hálánkat feléjük. 

 

eskuvoi szulokoszonto ajandek


3. Régi álmok…


Az is egy nagyon személyes és megható ajándék lehet, ha a szüleink rég elfeledett álmaival kapcsolatos meglepetéssel készülünk. 


Ha apukánk mindig is szeretett volna gitározni, esetleg régen zenélt, de abbahagyta, akkor egy régi kotta vagy gitár szép felidézése ennek.

 

Ha vitorlázásra vágyott, de soha nem engedte meg magának, akkor jelképesen kis vitorláshajót is adhatunk neki, vagy meginvitálhatjuk egy Balatoni vitorlázásra. 


Édesanyánk régi álmait is kipuhatolhatjuk. Lehet festőtanfolyamtól kezdve hastánctanfolyamon át a virágkötésig bármilyen hobbi, ami valahogy kimaradt eddig az életéből.

 

eskuvoi szulokoszonto ajandek


3. Facsemete – „családfa” 

A kertészkedés vagy szobanövények gondozása is sok anyuka számára jelent örömet, kikapcsolódást. Meglephetjük egy facsemetével, melyet családi faként nevelhet.

 

A japán császárfa és a magnólia káprázatos virágokat hoz, de választhatunk bármilyen fát, ami valamilyen módon jelképezi a családunkat.


Ha nincs kert, akkor esetleg egy bonsai fa lehet jó megoldás erre, de bármilyen különleges cserepes virággal, vagy akár gravírozott kaspóval is örömet okozhatunk a számára. 

 

eskuvoi szulokoszonto ajandek


4. „Miért vagyok hálás neked” felsorolás

Talán mind közül ez a legszebb ajándék, amit adhatunk a szüleinknek.

 

Vessük papírra, és olvassuk fel személyesen, hogy melyek azok a dolgok, amiket tanultunk tőlük, mi az a sok minden, amiért hálásak vagyunk.  

 

eskuvoi szulokoszonto ajandek

 


Eskuvohelyszin.hu - minden helyszín egy helyen

 


További cikkek a témában


15 kreatív esküvői köszönőajándék ötlet

15 kreatív esküvői köszönőajándék ötlet

A köszönőajándék egy, apró esküvői ajándék, amit a vendégek kapnak. Ezzel fejezzük ki a hálánkat, amiért eljöttek az esküvőnkre, és velünk ünnepeltek.

A 10 legjobb esküvői- és nászajándék ötlet 2021-ben

Akinek volt már esküvője, az pontosan tudja, hogy a nászajándék nem mindig nevezhető telitalálatnak.

 

A legjobb esküvői jókívánságok házasulóknak

A nászajándék mellé illik valamilyen esküvői jókívánságot is írni a friss házasoknak, így lesz sokkal személyesebb az ajándék. Ha elég kreatívnak érzed magad, akkor foghatod személyesre is az esküvői gratulációt. De ha nincs írói vénád, akkor máshonnan is inspirálódhatsz.

 

Magyaros vegán esküvői menü (+recept) – ez mindenkinek ízleni fog

Magyaros vegán esküvői menü (+recept) – ez mindenkinek ízleni fog

Egy esküvői menü lehet hagyományos, vagy különleges fogásokkal teli, exkluzív ízvilágú, esetleg svédasztalos, vagy épp környezetbarát, vagyis vegán.


További témák