14 stílusos és kreatív esküvői fotófal

Az esküvői fotófal vagy virágfal az esküvő egyik izgalmas attrakciója, amely előtt romantikus esküvői képek, illetve közös emlékfotók készülhetnek.

 

eskuvoi fotofal

 

Az esküvői fotófal egy gyönyörű látványeleme, dekorációja az esküvőnek, amely különleges hátteret biztosít a romantikus esküvői fotók készítéséhez.

 

Számtalan dekoratív, különleges és kreatív változata van. 
Stílusában harmonizálni szokott az esküvői dekorációval, de az sem ritka, hogy a pár egy teljesen eltérő stílusú, esetleg feltűnőbb, kirívó fotófalat választ.


A fotófal szerepe az esküvőn


A fotófal alapvetően egy olyan izgalmas attrakciója az esküvőnek, amely a vendégek számára is szórakoztató, illetve a jegyespár számára is emlékezetes élmény.

 

Az esküvőn általában ki van alakítva egy külön hely a közös fotózáshoz, ahol fel van állítva egy feldíszített, gyönyörű esküvői fotófal.

 

A többméteres dekoráció előtt beállított esküvői fotókat készíthetünk az esküvői albumba, valamint a vendégek is pózolhatnak előtte, és közös képek is készülhetnek. Ezek a közös emlékfotók nagy örömet jelenthetnek a számunkra évek múltán is.


Az esküvő egyik fő látványeleme


A fotófal szerepe tehát a lakodalomban elsősorban az, hogy egy gyönyörű hátteret biztosításon az esküvői fotók elkészítéséhez, illetve a családtagokkal, barátokkal közös emlékfotók elkészítésére is tökéletesen megfelel. 

 

A fotófal előtt romantikus beállított képek is jól mutatnak, de a spontán, vicces képeknek is remek hátteréül szolgálhat.

 

A fotófal mindig egy különleges dekorációs eleme az esküvőknek, amely akár a polgári szertartáson az anyakönyvvezető mögött is állhat, meghittebbé téve a fogadalomtétel ceremóniáját.

 


Esküvői fotófal bérlése és árak


Mivel a fotófalak viszonylag nagy dekorációnak számítanak, elsősorban bérelni szokták az esküvőkön. A mérete változó lehet, de legalább 4 főnek el kell férnie előtte, ezért jó, ha a fotófal legalább 2 méter széles és 2 méter magas.


Az esküvői dekorációs szolgáltatóknál lehet fotófalat bérelni, amely alapvetően egy állvány vagy keret, amelyet az esküvő stílusának megfelelően díszítenek fel, igény szerint.

 

A bérleti díja egy napra mérettől, díszítettségtől, egyediségtől függ, de átlagosan egy 25.000-35.000Ft közötti összeggel számolhatunk. 


A szolgáltatók kiszállítják és fel is építik a fotófalat az esküvőhelyszínen, majd a lakodalom után lebontják és az elszállításáról is gondoskornak.


Kreatív és látványos fotófalak 


A fotófalaknak számtalan romantikus, elegáns, vagy épp kreatív változata van. Érdemes olyat választani, amely stílusában passzol az esküvői dekoráció összes többi elemével. 


Virágfal fotófalak


A legnépszerűbb esküvői fotófalak vitathatatlanul a csodaszép hófehér vagy színes virágfalak, amelyeket egybefüggő virágszőnyegként borítják be a virágok.

 

A virágfalak romantikus képekhez a legideálisabbak. Készülhetnek élő, vagy akár selyemvirágokból is. Lehet egyszínű, többszínű, illetve nagyon látványos az ombre stílusú, vagyis színátmenetes változata is. 

 

eskuvoi fotofal viragfal


Virágfüzérek


Még mindig a virágfalaknál maradva, a virágfüzéres megoldások is nagyon látványosak, amikor nincs az egész fotófal beterítve virágokkal, csupán egy vízszintes sávban fut a hófehér paravánon egy gyönyörű virágfüzér.

 

A fotófal közepén feltüntethetjük a monogramot is egy szép logóval.

 

eskuvoi fotofal viragokbol


Óriási képkeret


Egy kreatív és egyedi fotófal ötlet a hatalmas fa képkeret háttér. Legjobban egy szabadtéri helyszínen tud érvényesülni, ahol a kép háttere valójában maga a természeti táj.

 

Egy ilyen keret kihelyezhető egy szép kertbe, vagy akár egy erdő közepére is, ha épp egy szabadtéri helyszínen tartjuk az esküvőnket.

 

kreativ eskuvoi fotofal


Csináld magad (DIY) fotófal ötletek


Nincs kőbe vésve, hogy egy esküvői fotófal csak virágdekorációval teljes. Színes, geometriai minták vagy épp papírdekorációk is díszíthetik az esküvői fotók hátteréül szolgáló fotófalat.


Ha megvan a lelkesedésünk hozzá,  akkor saját kezűleg is elkészíthetjük az esküvői fotófalunkat, így garantáltan egyedi lesz a végeredmény.

 

Az egyik legegyszerűbb, de annál látványosabb megoldás a színes, mintás tapéták alkalmazása, melyekből bőven válogathatunk a nagyobb lakberendezési áruházak kínálatából.

 

eskuvoi fotofal


Exkluzív molinó és geometrikus paraván


Az elegáns stílust kedvelő párok számára igényes alternatíva lehet egy egyedi tervezésű hatalmas molinó fotófal készítése, vagy egy gyönyörű, hófehér geometrikus paraván felállítása, amelyek igazán exkluzív dekorációi lehetnek az esküvőnknek.

 

eskuvoi fotofal


Kristályfüggők és selyemkendők 


Egyszerű, de nagyon látványos csináld magad fotófal alternatívákat láthatunk. A felfüggesztett kristályokból készített keret a laposra vágott achát lapokból a leglátványosabb, melyek gyönyörű, változatos mintázatú kristályok.


Színes kendőkből szintén szép dekorációkat lehet készíteni. Ehhez csak egy egyszerű fa vagy fém állvány kell, melyre fellógathatjuk a szép, színes kendőket. Szép lesz az összkép, ha a menyasszonyi csokor színvilága visszaköszön a kendők színe színeiben.

 

eskuvoi fotofal


Vintage ajtó


Akár egy régi, kopottas ajtó is megfelel egy esküvői fotófalnak. Ha épp egy vintage esküvőt terveztek, akkor tökéletes választás, hiszen van egyfajta falusias hangulata, bája.

 

Egy ajtókerettel bármilyen zöld területen, szép kertben vagy akár egy mező közepén megeleveníthető a vidéki romantika.

 

vintage eskuvoi fotofal

 

regi ajto eskuvoi fotofal


Virágfüggöny


Az esküvői fotófal egyszerűen felfűzött virágokból is állhat, melyek akár paraván nélkül is megállják a helyüket. A legszebb fotófalak rózsákból készülnek, de bármilyen élő, vagy szárazvirágot is választhatunk.


A dekoratív virágfüggöny esküvői dekorációval már találkozhattunk az a 30 esküvői asztaldekoráció ötletesküvői – gyönyörű terítékek és díszítések cikkünkben, ahol a gyönyörű csüngő virágok a vendégek asztalai körül jelentek meg.

 

A virágfüggöny hangulatos dekoráció akár fotófalként, akár egyéb esküvői dekorációként alkalmazzunk.

 

eskuvoi fotofal

 

Eskuvohelyszin.hu – minden helyszín egy helyen
 


További cikkek a témában


Vintage esküvői stílus - bohém, kreatív, egyedi

Vintage esküvői stílus - bohém, kreatív, egyedi

Egyre népszerűbbek a vintage stílusú, vagy rusztikus esküvők, melyek mindig rendkívül kreatívak és egyediek, sosincs két egyforma. 

20 gyönyörű tengerparti esküvői dekoráció

20 gyönyörű tengerparti esküvői dekoráció

A tengerparti esküvőknek mindig megvan a maga sajátos, varázslatos hangulata. A tenger adta gyönyörű miliőhöz mediterrán stílusú esküvői dekoráció passzol.

Gyönyörű szabadtéri esküvői dekorációk

Gyönyörű szabadtéri esküvői dekorációk

A szabad ég alatt tartott esküvők hangulata már önmagában is különleges, amit egy szép dekorációval és egy esküvői boldogságkapuval még meghittebbé tehetünk.

15 gyönyörű boldogságkapu szabadtéri esküvőhöz

15 gyönyörű boldogságkapu szabadtéri esküvőhöz

A szabadtéri esküvő legszebb dekorációja a virágokkal díszített boltíves szertartáskapu, vagy boldogságkapu, ahol a szertartás zajlik.


További témák