Toszkán esküvői stílus – olasz életérzés mediterrán ízek

Egy esküvő hangulatát, stílusát a környezet és a dekoráció határozza meg. Éppen ezért egy mediterrán jellegű, olasz esküvő is megvalósítható a világ bármely pontján.

 

toszkan eskuvo

 

Itthon is megvalósítható az olasz hangulat

 

Toszkána: már a név hallatán is átjárja az embert egyfajta kellemes érzés. Nem véletlenül emlegetik Itália ezen régióját az ország kincsesládájaként.

 

Egyre több pár részesíti előnyben a toszkán esküvőt, amely sokakat rabul ejt, zöldellő, lankás dombjaival, magas ciprusával, olajfáival és szőlőjével, amelyekből a legfinomabb bort készítik.

 

Toszkan eskuvo

 

A toszkán esküvő meghatározó stílusjegyei

 

Az esküvő hangulatát egyfajta vidéki romantika járja át, ugyanakkor klasszikus és elegáns stílusjegyekkel fűszerezve. 

 

Az esküvői ruha egy toszkán esküvőn mindenképp egyfajta múltat idéző, vintage jellegű, mintsem a mai trendeket követő. Hosszú, csipkés, nőies és elegáns, de lehet akár korabeli jellegű is, Rómeó és Júlia filmbeli kosztümök stílusában. A vőlegényen vászoninget és mellényt visel.

 

Olaszos eskuvo

 

 

 

 

 

Esküvőhelyszín a szabadban

 

A helyszín mindenképp szabadtéri, természetközeli, gyönyörű lankás dombokra néző panorámával. Hogy lehet ezt Magyarországon megvalósítani? A Balatonfelvidéket nem véletlenül nevezik a magyar Toszkánának.

 

Csodás borpincék, teraszok, tisztások találhatók itt, az ország legszebb panorámájával, ahol megelevenedhet a toszkán atmoszféra.

 

A hangulat természetesen egy szép kertben, teraszos vendéglátóhelyen is kivitelezhető, és akkor lássuk a legfontosabb kellékeket.

 

Eskuvoi asztal termeszetben

 

 

Fűszernövények, olívabogyó, citrom

 

A toszkán esküvőkön szabad térre terített csodás vacsoraasztalokkal várják a vendégeket. Az asztalkép kifinomult, letisztult és elegáns.

 

Jellemzően egyszerű, hófehér terítő fut az asztalon, melyen díszes kerámiaedények és tányérok a terítékek.

 

A díszítéshez friss fűszernövényeket, olajfa ágakat és leveleket használnak, valamint gyakori, hogy az asztalon megjelennek a mediterrán gyümölcsök is, például a citrom, vagy az egész asztalon végigfutó szőlőfüzérek.  

 

toszkan asztal dekoracio

 

A mécsesek szintén elmaradhatatlan kellékek, melyek napnyugtakor varázslatossá teszik a menyegző hangulatát.

 

Az esküvői székeket szintén természetes dolgokkal, jellemzően olajkoszorúkkal, ágakkal, levendula vagy gyöngyvirág csokrokkal díszítik.

 

olaszos eskuvoi dekoracio

 

Híres borvidék...

 

Mivel Toszkána híres borvidék, így az autentikus hangulat megteremtésére használhatunk boros parafadugókat is asztaldíszként, például az asztalok számozására. Ez az ötlet akár egy környezetbarát esküvőn is megállná a helyét.

 

 

 

 

Farönkön felszolgált sajttál, sonka és grissini


Egy olasz esküvőn felszolgált ételek között mindenképp szerepelnie kell a pizzának, spagettinek, tenger gyümölcseinek, és persze a jó borok, borkülönlegességek is elmaradhatatlan részét képezik az ünnepi vacsorának.

 

Az előételt hatalmas sajttálak, változatos sonkatekercsek, valamint mediterrán gyömölcsök, gyönyörűen elrendezett kompozíciók jelentik.

 

olasz eskuvoi menu

eskuvoi menu olaszos

 

Rusztikus vidéki hangulat

 

Ha igazán szeretnénk a hamisítatlan rusztikus vidéki stílust megjeleníteni a vacsoránál, akkor az előételt például hatalmas farönkökön is kínálhatjuk. 

 

Ropogtatnivalóként pedig elmaradhatatlan az olasz ropi, a grissini. Mindneképp helyezzük az asztalokra kerámiaedényekben, vagy fatálakon.

 

A főétel szintén hagyományos olasz recept alapján készül: lasagna, pizza, halas ételek, tenger gyümölcsei, sok-sok friss zöldségsalátával. A desszert pedig mi más lehetne, mint az isteni finom, eredeti olasz receptúra alapján készített tiramisu.

 

Ha Olaszország szerelmesei vagyunk, akkor egy toszkán esküvő igazán emlékezetes pillanata lehet a közös életük kezdetének, melynek már a megszervezése is izgalmas élmény.

 

Az olaszos atmoszféra – mint láttuk – zöldellő és természetes asztaldekorációval, mediterrán menüvel könnyen megvalósítható bármely hazai vidéken is.

 

Vintage esküvői stílus - egy varázslatos mesevilág

 

 


További cikkek a témában


Látványos esküvői fénydekorációk

Látványos esküvői fénydekorációk

Az esküvőhelyszíneket igazán meghitté lehet varázsolni néhány gyertya, lampion vagy fényfüzér elhelyezésével, vagyis a hangulatvilágítással.

20 gyönyörű tengerparti esküvői dekoráció

20 gyönyörű tengerparti esküvői dekoráció

A tengerparti esküvőknek mindig megvan a maga sajátos, varázslatos hangulata. A tenger adta gyönyörű miliőhöz mediterrán stílusú esküvői dekoráció passzol.

Környezetbarát esküvő – a nagy napon is legyél környezettudatos

Környezetbarát esküvő – a nagy napon is legyél környezettudatos

A környezettudatos szemlélet, a környezetünk védelme egyre több házasulandó pár számára fontos. Ennek része a környezetbarát esküvő megszervezése is. 

Asztali dekorációk a romantika jegyében

Asztali dekorációk a romantika jegyében

Az esküvő már önmagában is egy romantikus esemény, de a dekoráció, a teríték és az asztaldísz is nagyban hozzájárulhat a szerelemes atmoszféra megteremtéséhez. 


További témák