Menyasszonyi ruhák és stílusok - hogyan válassz

Az esküvői ruha kiválasztása komoly dilemma minden menyasszony számára. Összegyűjtöttük a legnépszerűbb stílusokat és fazonokat, így könnyebb lesz a döntés!

 

menyasszonyi ruha stilusok

Minden menyasszony álma, hogy gyönyörűen mutasson az esküvőjén.  Csodaszép legyen a ruha, a smink és a frizura is. A tökéletes összhatáshoz mindennek passzolnia kell. 

Kezdődik is a kálvária a ruha kiválasztásával. A különféle stílusok és a számtalan gyönyörű fazon közül nem könnyű választani. 

A 7 legnépszerűbb esküvői ruha stílus


A ruha stílusa általában a menyasszony személyiségét tükrözi. Egy hercegnős, klasszikus, díva vagy bohém karakterhez más és más ruha passzol.

1) Hercegnő 

A hercegnő stílusú menyasszonyi ruhákat a csillogás és a mesék csodás világa ihlette. Ezek a habosbabos, pántnélküli fazonok, hatalmas abroncsos szoknyákkal a legnépszerűbbek a menyasszonyok körében, hiszen egy ilyen ruhában valóban mindenki mesebeli hercegnőnek érezheti magát.

A különböző technikákkal megmunkált felületek helyenként selyemfényűek, olykor szikrázik a sok kristály, és egyes ruhákon a csillogó gyöngyök a jégkristályok átlátszó ragyogását idézik elő.

A hercegnő fazonoknak elengedhetetlen kiegészítője az ékkövekkel kirakott gyönyörű korona.

Tökéletes választás egy kastélyban, vagy egy elegáns rendezvényteremben tartott esküvőre.

menyasszonyi ruha

 

2) Klasszikus „A vonal”

A nevében már benne van a stílus, klasszikus, elegáns, letisztult, finom. Ezek az igazán nőies esküvői ruhák gyakran zárt nyakúak, illetve jellemző stílusjegy a csipkebetétes megoldás. Gyönyörű, pazar csipkés ruhák közül választhatsz, és megjelennek a törtfehér árnyalatok is.

Az abroncsos szoknyák helyett megjelennek a lágyesésű ruhák, melyek kecses sziluettet kölcsönöznek viselőjüknek. A nemes anyagok és a csipke díszítés együttes összhangja eleganciát és romantikát sugall. 

Egy hangulatos étteremben tartott tradicionális esküvőn garantált siker egy ilyen ruha.

menyasszonyi ruha

 

3) Vintage

A vintage esküvők szintén egy közkedveltek a párok körében.  Bohém, múltidéző, nosztalgikus érzéseket kelt maga a ruha. Trendi és aktuális, kortalan, de mégis stílusos. 

A vintage ruhák szabása általában eltér a hagyományostól. Nem láthatunk hatalmas abroncsos szoknyákat, tüll fátylakat, vagy extravagáns megoldásokat.

Ez a stílus inkább visszafogottabb, alkalmi ruhákra emlékeztető jellegű. A törtfehér, champagne, beige, az ekrü színek dominálnak, és jellemző a sok-sok csipke.

Legyen az esküvő egy különleges esküvői helyszínen vagy egy tó partján a természet lágy ölén, gyönyörű megjelenést biztosít egy ilyen ruha. 

menyasszonyi ruha

 

4) Sellő


Ez a fazon a tökéletes testalkattal rendelkező hölgyek számára ideális választás..

A testre simuló ruhát a mély dekoltázs, tengernyi csipke applikáció, illúzió tüll betétek, merész, mély hátkivágás teszi a hatást drámaivá.


Ezekben az izgalmas, ugyanakkor nagyon elegáns szűk ruhákban dívaként vonulhat a menyasszony párja oldalán.

Elegáns hotelekben esetleg hajón tartott esküvőkhöz megfelelő ez a stílus.

eskuvoi ruha


5) Luxus


A divattervezők menyasszonyi ruhakollekciói minden szezonban megújuló stílusjegyekkel jelennek meg a palettán. Sokszor láthatunk félpántos és aszimmetrikus fazonokat, valamint extravagáns, formabontó megoldásokat. 

A hófehér színvilágot megbonhatja az arany, illetve a virágmintás felsőrészek. A legújabb trendeket követő esküvői ruhák modern esküvőkön népszerűek, illetve a luxus esküvőkön is láthatjuk őket. 

Különleges helyszínekhez, luxus hotelekben tartott esküvőkhöz is tökéletes választás.

 

eskuvoi ruha stilusok

 

6) Tengerparti


A tengerparti esküvők egyre népszerűbbek a házasulandó párok körében. A hely romantikája, a forró nyári meleg többnyire valami könnyed, légies megjelenést sugárzó ruhát igényel. 

Ezek a modellek többnyire lágyesésű, pillekönnyű anyagokból készülnek, hártya vékony tüllből, muszlinból, selyemből, és a földig érő szoknyák helyett megjelennek a rövidebb fazonok is.

menyasszonyi ruha

 

7) Modern – trendi - fantasy


A tematikus esküvők világában nem ritka, hogy egy-egy pár valamilyen fantasy világot szeretne teremteni az esküvőjén.

Tündérlányok, jelmezek is felbukkannak az esküvőkön, illetve bármilyen különleges kiegészítő. Ennél a stílusnál csak a fantázia szabhat határt. Az extrém menyasszonyi ruhák is teret kapnak.

A hagyományos hosszú menyasszonyi ruhákat felváltják a miniruhák, színes menyasszonyi cipők, érdekes kiegészítők.

menyasszonyi ruha
 

Gyönyörű és extrém menyasszonyi ruhák

Eskuvohelyszin.hu – Minden helyszín egy helyen
 

 


További cikkek a témában


A menyasszonyi fátyol

A menyasszonyi fátyol a tisztaságot jelképezi, melyet a régi időkben kézzel vert csipkéből készítettek, melyet az esküvő után a menyasszonyok megőriztek leányuk számára. Napjainkra már inkább csak kiegészítő, öltöztető szerepe van a fátyolnak, melyet számtalan variációban megtalálhatunk a ruhaszalonokban.
 
Esküvői ruha varratása - minden álmod megvalósítható

Esküvői ruha varratása - minden álmod megvalósítható

Beleszerettél egy ruhába, amit egy filmben, vagy egy magazinban láttál? Teljesen egyedi esküvői ruhára vágysz? Akkor varrasd meg álmaid menyasszonyi ruháját!

Hófehérben vagy ekrüben?

A menyasszonyi ruha tradicionálisan hófehér, mivel a fehér a tisztaság és ártatlanság színe. Manapság azonban egyre nagyobb teret nyernek az egyébb színek is.

2019-es menyasszonyi ruha trendek

A menyasszonyi ruhák minden évben újjá születnek, és finom változásokon mennek keresztül. Idén a hagyományos színek mellett a pezsgő, az ezüstös árnyalatok és az ekrü dominál, fazonok között pedig a látványos uszályok és az asszimetria jelent formabontó újdonságot.


További témák