Gyönyörű szabadtéri esküvői dekorációk

A szabad ég alatt tartott esküvők hangulata már önmagában is különleges, amit egy szép dekorációval és egy esküvői boldogságkapuval még meghittebbé tehetünk.

 

gyonyoru eskuvoi dekoracio

 

A szabadtéri esküvők mindig varázslatosak, hiszen a kellemes idő és a szép környezet már önmagában is kellemes érzést ad. 


Az esküvői dekorációhoz a közeget maga a természet adja, ami lehet egy gyönyörű tópart, kerthelyiség, elegáns kastélypark, akár egy erdő, vagy akár egy várrom. A szép környezetet hangulatos dekorációs elemekkel még meghittebbé tehetjük. 

 


Az esküvői szertartás központi helye


Ha a szabad ég alatt szeretnénk egybekelni szerelmünkkel, akkor igazi meghitt környezetben tehetjük meg.

 

A kültéri szertartások egyik legfőbb jellegzetessége ugyanis, hogy egy gyönyörű boldogságkapu, feldíszített pavilon vagy virágkapu alatt történik a fogadalomtétel. 

 

A szabadtéri esküvők központi helye tehát mindig a szertartás helyszíne. Itt fogad bennünket az anyakönyvvezető vagy szertartásvezető. Itt van felállítva a boldogságkapu, amely egyben egy szimbólum, jelkép is.

 

Miután a pár tagjai örök hűséget fogadtak egymásnak, átlépnek a kapun, amely új, közös életükbe vezet. Ez egy nagyon szép szokás, a világ minden táján alkalmazzák. 

 

boldogasgkapu

 

Szebbnél szebb boldogságkapuk


A szertartáskapu általában egy gyönyörűen feldíszített boltív, melyet virágokkal és fátyollal tehetünk ünnepélyessé. A vintage esküvőkön egyéb kreatív megoldásokat is láthatunk, sokszor egyszerűen egy régi ajtót használnak erre a célra.


Léteznek egészen különleges boldogságkapuk is, melyek már-már művészi alkotásként ékesítik az esküvői szertartás helyét. Modern esküvőkön láthatunk üvegből készült kapukat, szív alakzatú virágkölteményeket, paraván jellegű megoldásokat, vagy görög stílusú kőből faragott oszlopokat. 


A legszebbek azonban mind közül, a hagyományos, élő virágokból készült boltíves virágkapuk.


A tengerparti esküvőkön vagy trópusi szigeteken tartott esküvőknél a szertartáskapu helyett szép pavilonokat alkalmaznak, amely egyrészt védik a jegyespárt a napfénytől, és a tanúk is elférnek alatta.

 

boldogsagkapu

 

 

 

 

A bevonuló sétány dekorálása


A szabadtéri esküvők másik fontos része a bevonuló sétány. Ez az út vagy ösvény vezet a szerelemkapuhoz. Az ösvény feldíszítéséhez is számtalan dekoratív megoldás létezik. 


Jellemzően rózsaszirmokkal vagy színes virágokkal (például levendula) szórják tele, de az is gyakori, hogy csak a sétány szegélyét díszítik virágokkal.

 

eskuvoi dekoracio

 

Elegánsabb esküvőkön jellemzően a sétányra szőnyeget terítenek le. Egy másik nagyon látványos megoldás, amikor a bevonuló sétány két oldalát díszes oszlopokkal jelölik. 

 

Rengetek igazán dekoratív megoldás létezik erre is. Kihelyezhetünk vázákat, virágdekorációkat, a földbe szúrhatunk fáklyákat, vagy akár hurkapálcikára ragasztott szivecskékkel is dekorálhatjuk a bevonuló sétányt.

 

Használhatunk színes lampionokat, lógós díszeket, szalagokkal díszített oszlopok és mécsesek is szóba jöhetnek. 

 

eskuvoi dekoracio

 


Milyen legyen az esküvői székek stílusa


Az esküvői székek kiválasztása és dekorálása szintén egy nagyon kreatív része a szabadtéri esküvők dekorálásának. Alapvetően háromféle stílus létezik. 

 

1. Toszkán stílus

 

A toszkán stílusú esküvőkön az vendégek székeit egyszerűen zöld növényekkel, vagy egy kisebb virágdísszel dekorálják.

 

Praktikusan natúr vagy fa összecsukható székeket használnak, melyeken nagyon szépen mutat ez az egyszerű dísz. Ez a stílus népszerű a tengerparti és a vintage esküvőkön is.

 

eskuvoi dekoracio szekek

 

2. Elegáns

 

Elegánsabb helyszínen, például kastélyparkban vagy szálloda teraszán tartott esküvőkön a násznépet gyönyörű, huzattal bevont székekre ültetik.

 

A hófehér huzat már önmagában is ünnepélyes, melyek háttámláját egy színes vagy fehér masnival szokták díszíteni.

 

eskuvoi dekoracio

 

 

eskuvoi dekoracio

 

 

 

 

3. Modern esküvői szék dekorációk


A modern stílusú esküvőkön egy-egy színes fátyol, vagy kendő kerül a násznép székeire, melyeket változatos módon lehet a háttámlára tekerni, lógatni vagy kifeszíteni.

 

A kendők színe mindig passzol a többi dekorációs elemmel, így nagyon dekoratív és látványos lesz az összkép.

 

eskuvoi dekoracio

 

eskuvoi dekoracio


Néhány hasznos tipp a vacsoraasztal díszítéséhez


A párok általában csak a fogadalomtételt tartják szabadtéren, a lagzi már fedett helyen zajlik. Ha azonban az esküvői vacsorát is a szabadban szeretnétek megszervezni, akkor a catering kérdésekhez a szabadtéri esküvők cikkünkben találtok hasznos tippeket.


A dekorációnál érdemes odafigyelni arra, hogy az abroszt rögzítsük csíptetőkkel az asztalhoz, nehogy a szél belekapjon. A szalvétákra pedig tegyünk díszes köveket vagy valami súlyt.

 

Vigyázni kell továbbá a gyertyák, mécsesek használatával is. Egy szabadtéri vacsoraasztalra csakis zárt mécsestartók valók.
 


További cikkek a témában


14 stílusos és kreatív esküvői fotófal

14 stílusos és kreatív esküvői fotófal

Az esküvői fotófal vagy virágfal az esküvő egyik izgalmas attrakciója, amely előtt romantikus esküvői képek, illetve közös emlékfotók készülhetnek.

20 gyönyörű tengerparti esküvői dekoráció

20 gyönyörű tengerparti esküvői dekoráció

A tengerparti esküvőknek mindig megvan a maga sajátos, varázslatos hangulata. A tenger adta gyönyörű miliőhöz mediterrán stílusú esküvői dekoráció passzol.

Környezetbarát esküvő – a nagy napon is legyél környezettudatos

Környezetbarát esküvő – a nagy napon is legyél környezettudatos

A környezettudatos szemlélet, a környezetünk védelme egyre több házasulandó pár számára fontos. Ennek része a környezetbarát esküvő megszervezése is. 

Látványos esküvői fénydekorációk

Látványos esküvői fénydekorációk

Az esküvőhelyszíneket igazán meghitté lehet varázsolni néhány gyertya, lampion vagy fényfüzér elhelyezésével, vagyis a hangulatvilágítással.


További témák