Esküvő az erdőben

Egy erdei esküvő igazán meghitt esemény, amikor egy fák ölelte tisztáson mondjuk ki a boldogító igent. Tippek a szabadtéri esküvői lebonyolításához. 

 

erdei eskuvo

 

Egy kisebb létszámú esküvőt akár egy erdőben is meg lehet tartani, ha természetközeli menyegzőre vágyunk. Igazán meghitt pillanat lehet egy gyönyörű vadvirágos réten, zöldellő lankás domboldalon vagy fák ölelte tisztáson kimondani egymásnak a boldogító igent.

 

Polgári szertartás a szabadban

 

A házasságkötés – a kültéri helyszínen történő esketés is - kizárólag a területileg illetékes anyakönyvvezetővel lehetséges.

 

Minden anyakönyvvezető csak a saját megbízási területén (kerület, város, község) köthet érvényes házasságot a jogszabályok alapján. 


Azzal kapcsolatban, hogy az általatok kiválasztott egyedi helyszínen megvalósítható-e a polgári szertartás, a helyi önkormányzatnál kell érdeklődni.

 

Fontos tudni, hogy az anyakönyvi hivatalon kívül történő esketés díjköteles. Az árak helyszíntől függően különbözőek lehetnek, melynek pontos díjáról szintén az önkormányzatban adnak felvilágosítást.

 

erdei eskuvo

 

 

 

 

Oltár ágakból és virágokból

 

Nagyon romantikus ötlet, és valóban meghit élmény egy saját kézzel készített oltár előtt örök hűséget fogadni egymásnak. 

 

A természetben tartott esküvői oltárt könnyen elkészíthetjük néhány faágból és a közelben nyíló vadvirágból. Az alkalmi oltárt érdemes sátor alakban felállítani és az ágakat összekötni, így bízhatunk benne, hogy a szertartás alatt nem fog eldőlni.


Van azonban lehetőség szerelem kapu vagy boldogságkapu rendelésére is. Ezek a boltívek általában stabilabb, megbízhatóbb konstrukciók, melyeket speciálisan kültéri esküvő megrendezésére terveztek.

 

Az úgy nevezett boldogságkapuk általában fából vagy kovácsoltvasból készült boltívek, melyeket virágokkal szoktak feldíszíteni.

 

eskuvo erdoben

Természetes dekoráció 

 

Egy erdő mélyén megrendezett esküvőhöz már maga az erdő megadja a dekoráció nagy részét. Azonban vannak apró ötletek, melyekkel még ünnepibb, és stílusosabb lehet egy erdei esküvő.

 

Alapvető szempont, hogy törekedjünk az egyszerűségre és természetességre!


Az erdei esküvői stílushoz magától értetődően a természetes anyagok passzolnak. A szertartáshoz mindenképp fából készült összecsukható székeket helyezzünk ki a násznép számára, melyeket levelekkel, virágokkal díszíthetünk.

 

A székekre vászonhuzatú párnákat tegyünk, a vendégek kényelme, konfortérzete érdekében.


A szertartás helyszínéhez vezető ösvényre szárított levendulát, vagy virágszirmokat szórhatunk


Amennyiben a szertartást fogdás vagy vacsora is követi, akkor a vacsoraasztalok díszítését is meg kell tervezni. Az asztalokat szintén erdei virágokkal, ágakkal, levelekkel, zöld növényekkel, vagy illatos fűszernövényekkel tehetjük ünnepibbé. 


A fából készült dekorációk, például farönkök, parafadugók, fatáblák is tökéletesen beleillenek a természet adta esküvőhelyszín világába. A szalvétákra például kis faragott fa szíveket tehetünk.

 

erdei eskuvo

 

 

 

Vacsora vagy állófogadás – catering kérdések


A szertartás előtt vagy után kisebb állófogadást szervezhetünk a násznép számára. A körülményekhez alkalmazkodva érdemes száraz sós- vagy édes süteményekkel készülni, melyeket könnyű szállítani, és a nagy melegben sem romlanak meg. Pogácsák, kekszek a legmegfelelőbbek erre.


A harapnivalókat kihelyezhetjük egy asztalra, vagy esetleg megkérünk valakit, hogy kínálja körbe a vendégeket. Erre a feladatra családtag, vagy barát tökéletesen megfelel, de ha nincs önként vállalkozó, akkor hostesseket is szervezhetünk.

 

Amennyiben a vacsorát is az erdőben szeretnénk megtartani, akkor mindenképp cateringes céget kell bevonni a szervezésbe, akik megfelelő módon megoldják az ételek szállítását, tárolását és a szervírozást is.

 

szabadteri eskuvo

 

Amennyiben az erdőt választjuk esküvőnk mesebeli helyszínéül, fontos, hogy óvjuk az erdőt, és ne okozzunk kárt benne. Ne használjunk műanyag lufikat, szívószálakat, vagy konfettit, hiszen ezek évekig szemétként maradhatnak a helyszínen. A környezetbarát esküvő cikkünkben hasznos tippeket adunk ehhez.


További cikkek a témában


Exkluzív panorámás esküvőihelyszínek Budapesten

Exkluzív panorámás esküvőihelyszínek Budapesten

Budapest esküvőhelyszínei között a legkülönlegesebbek, amelyekből az egész város panorámája tárul a szemünk elé.

Esküvőhelyszínek a Római-parton

Esküvőhelyszínek a Római-parton

A Római-part esküvőihelyszínei különösen népszerűek. Romantikáját a vízpartnak, a természetközeli miliőnek, valamint a teraszos vendéglőknek köszönheti.

Természetközeli esküvőhelyszínek Budapesten – gyönyörű parkok szabadtéri esküvőkhöz

Természetközeli esküvőhelyszínek Budapesten – gyönyörű parkok szabadtéri esküvőkhöz

Szabadtéri, természetközeli esküvői helyszínek Budapesten az erdős-fás parkok, ahol a szabad ég alatt mondhatjuk ki a boldogító igent.

Esküvői vacsora összeállítása

Az esküvő egyik legfontosabb kérdése, hogy mit és milyen formában tálalunk meghívott vendégeink részére. Az esküvőnk megítélése múlhat a vacsora minőségén, ezért fontos, hogy minden szempontot mérlegeljünk a menü kiválasztásakor. Inkább válasszunk szerényebb, de bőséges menüsort, minthogy a násznép korgó gyomorral távozzon. Az étkek kiválasztásában természetesen a helyszín sok segítséget nyújt, de az ajánlatkéréshez nem árt tisztában lennünk néhány fontos tudnivalóval.

További témák