11 kreatív esküvői fotó

Mitől lesz kreatív egy esküvői fotózás? Egy érdekes perspektíva, kreatív beállítás, vagy izgalmas háttér kell ahhoz, hogy igazán egyedi esküvői képek készüljenek?

 

kreativ eskuvoi foto

 

Az esküvői fotózás nagyon romantikus esemény. A csodaszép esküvői ruhánkban, meghitt beállításokkal készülnek rólunk profi fotók. 


Ezek a szerelmes pillanatfelvételek nagyon szép emlékei az esküvőnek. Mindenképp érdemes ehhez kültéri helyszínt választani, hiszen a legszebb esküvői fotók mindig a szabadban készülnek. 

 

 


Kreatív esküvői fotózás 3 alapszabálya


Ahhoz, hogy különleges esküvői képek készüljenek rólunk, érdemes előre kiválasztani a helyszínt és megtervezni a beállításokat.

 

Ha nem a megszokott, klasszikus stílusú esküvői fotókat szeretnénk, hanem kreatívabb felvételek szeretnénk, akkor három dologra érdemes odafigyelni.

 

1. Izgalmas háttér


A legtöbb esküvői fotó egy gyönyörű parkban készül, egymást átölelő vagy átkaroló pózban. Ez valóban nagyon szép és romantikus is, de lehet ezt egy kicsit másképp is. 

 

Valamilyen kreatív háttér előtt is pózolhatunk a szerelmünkkel, például egy élénk színű házfal előtt, mely izgalmas kontrasztot ad a hófehér menyasszonyi ruhának. Felülhetünk esetleg egy retro busz tetejére, de akár a jegygyűrű is különleges hátteret adhat a fotózáshoz egy érdekes technikai megoldással. 

 

2. Érdekes perspektíva


A fotó attól is különleges, egyedi lehet, ha nem a megszokott irányból (előről), hanem egyedi szemszögből készül.

 

Mondjuk egy ajtónyíláson keresztül, melyen beszűrődik a fény. Esetleg egy víz feletti stégen ülve, melynek olyan hatása is lehet, mintha a levegőben lebegnénk. 

 

Különleges felvételeket készíthetünk drónnal is, a magasból. A háttér élességének állításával is egyedi látványt lehet létrehozni, illetve az úgy nevezett close up felvételekkel is érdekes képek készülhetnek, melyek valójában közeli képrészletek.  


3. Kreatív beállítás


A beállítás maga a póz, melyben a kép készül. Klasszikus verzió az ölelés, a csók, a mosoly.

 

Lehet azonban vidám, boldog életkép is, például a vőlegény a karjába kapja a menyasszonyt, vagy jópofa hangulatúak az olyan képek is, amikor a menyasszony a vőlegény hátára ugrik. 


Kreatív lehet bizonyos kiegészítők használata. A csók készülhet a fátyol alatt, egy szép beállítással, színes füstölőkkel a kezünkben, vagy elcsattanhat gyertyákkal kirakott szív vagy egy aszfalt graffiti közepén is. 

 

 

 

11 kreatív esküvői fotó


Összegyűjtöttünk néhány kreatív esküvői fotót, inspirálódáshoz, melyek ötletadók lehetnek a saját esküvős képeink megtervezéséhez. 

 

1. Háttér a menyasszonyi fátyol 


Klasszikus beállításnak is mondható ez az esküvő fotó, melyet egyetlen ötlet, a fátyollal való játék tesz izgalmassá. Valójában az egész hátteret maga a menyasszonyi fátyol adja, amely a hófehér menyasszonyi csokorral gyönyörű összképet ad.

 

kreativ eskuvoi foto

 

2. Gyönyörű virágkoszorú keret


A természetben, gyönyörű parkokban készült esküvői felvételek mindig nagyon romantikusak.

 

Használhatunk azonban kiegészítőket is a fotózáshoz, például egy gyönyörű virágfüzér, amely egy faágra felakasztva érdekes és látványos háttér lehet.

 

kreativ eskuvoi foto

 

3. Látványos drónfotó


Nagyon látványos képek készülhetnek a magasból is, drónnal. Érdekes vizuális hatása van egy kőlépcsőnek fentről fotózva, melyen a menyasszony gyönyörű fehér ruhája is remekül mutat.

 

kreativ eskuvoi foto

 

4. Vicces táblák

 

Kreatív ötlet a kis Mrs. és Mr. táblákkal való fotózkodás is. Egy ilyen felvétel hangulata könnyed, vicces, a kép pedig magáért beszél. Igen, összeházasudtunk!

 

kreativ eskuvoi foto

 

 

 

 

5. A levegőben lebegve

 

Érdekes vizuális megoldás a víz fölé benyúló stégen való pózolás. A menyasszonyi ruha szépen kiterül a fapallón, eltakarva azt, így olyan hatású első ránézésre a kép, mintha a pár levegőben lebegne.

 

kreativ eskuvoi fotozas

6. Színes füstölők a kézben

 

A kellékek alkalmazása is kreatívvá teheti az esküvői fotózást. A színes füstölő patronok használata egyfajta fiatalos, fesztiválhangulatot kölcsönöznek a képnek.

 

Akár valamilyen ábrát is rajzolhatunk a levegőben. Látványos és érdekes. Akár többféle színt is kombinálhatunk.

 

kreativ eskuvoi foto

 

7. Közös kézzel formált cloes up szivecske


Ez egy úgy nevezett close up, vagyis közeli kép, amely egy képrészlet.

 

Csak a vőlegény és a menyasszony keze látható, ahogy közösen egy szivecske formát alkotnak. Ez is egy szép beállítás, szimbolikus mondanivalóval.

 

kreativ eskuvoi foto

 

8. Ajtókeret a semmi közepén


A szabadtéri esküvők legfontosabb kelléke mindig egy szertartáskapu, vagy boldogságkapu, amely alatt történik a fogadalomtétel, maga az esküvői szertartás. Kreatív ötlet, ha erre a célra egy régi ajtót használunk.

 

Az esküvői fotó pedig attól jó hangulatú, hogy a kapun való átlibbenés boldog pillanatát rögzíti, mint beállítás.

 

kreativ eskuvoi foto

 

9. Egy ajtórésen át


Nagyon szép, és kreatív ez a beállítás is. A háttér egy régi kapu, melynek nagy faajtója csak résnyire nyílik ki.

 

Az ifjú pár pedig a kapu mögött áll romantikusan átölelve egymás. A képhez maga az ajtórés adja a hátteret, és látványos, ahogy a fény beszűrődik rajta.

 

kreativ eskuvoi foto

 

10. Egy retro vagon tetején


A szerelmes csók egy régi autó vagy retro busz tetején is elcsattanhat.

 

A képnek a gyönyörű zöld tujasor, és az előtte parkoló régi busz adja a hátteret. A kép egyszerre romantikus, és jópofa, melyet és a szabadság hangulata jár át.

 

kreativ eskuvoi foto

 

11. Háttér a két karikagyűrű 

Az esküvői fotózáshoz akár a jegygyűrűket is fel lehet használni háttérként egy kreatív technikai megoldással.

 

Igazán izgalmas, ahogy a gyönyörű tengerparti esküvői képnek a két egymásba fonódó aranyló karikagyűrű adja a keretet. 

 

kreativ eskuvoi foto

 

Így lesz tökéletes az esküvői fotózás - beállítás, fények, 21 helyszín tipp


További cikkek a témában


Hasznos tippek esküvői fotózáshoz - beállítás, fények, 21 helyszín tipp

Hasznos tippek esküvői fotózáshoz - beállítás, fények, 21 helyszín tipp

Az esküvői fotózás minden pár számára izgalmas esemény, hiszen itt készülnek el azok a gyönyörű esküvői képek, melyek örök emlékei lesznek a nagy napnak.

10 romantikus beállítás esküvői fotózáshoz

10 romantikus beállítás esküvői fotózáshoz

Hogyan pózoljunk az esküvői fotón? Az esküvői fotók hangulatához, jellegéhez, mindenképp valamilyen romantikus beállítás passzol.

9 gyönyörű helyszín Budapesten esküvői fotózáshoz

9 gyönyörű helyszín Budapesten esküvői fotózáshoz

Ha esküvői fotózáshoz helyszíneket keresünk Budapesten, akkor számtalan gyönyörű lehetőség közül választhatunk. 

Jegyes fotózás – a romantikus fotósorozat

Jegyes fotózás – a romantikus fotósorozat

A lánykérés boldog pillanata után kerül sor a jegyes fotózásra, amely egy romantikus, meghitt, szerelmes fotósorozat a jegyespárról.


További témák