Hasznos tippek esküvői fotózáshoz - beállítás, fények, 21 helyszín tipp

Az esküvői fotózás minden pár számára izgalmas esemény, hiszen itt készülnek el azok a gyönyörű esküvői képek, melyek örök emlékei lesznek a nagy napnak.

 

eskuvoi fotozas

 

Az esküvői fotózás épp oly szerves része az esküvőnek, mint a menyasszonytáncoltatás vagy épp a tortavágás.

 

Minden pár részt vesz esküvői fotózáson, ahol a gyönyörű esküvői ruhában, romantikus beállításokkal készülnek képek. Ezek a szerelmes pillanatfelvételek nagyon szép emlékei az esküvőnek.


Az esküvői fotózás megtervezése 


Az esküvői fotózás megtervezése egy nagyon kreatív feladat. Mivel az esküvői képeket általában profi fotós szokta elkészíteni, így a technikai résszel nem kell foglalkozni. Nekünk kell azonban kitalálni az összes többi részletet. 


Találnunk kell hozzá egy gyönyörű helyszínt, ami a képek hátterét adja, ki kell találnunk, hogy milyen legyen a képek stílusa, valamint jó, ha előre megtervezzük a romantikus beállításokat is. 

 


1. A helyszínválasztás esküvői fotózáshoz


Az esküvői fotózáshoz mindenképp érdemes szabadtéri helyszínt választani, hiszen a legszebb esküvői fotók mindig a szabadban készülnek. 

 

Gyönyörű természeti táj

 

A kép háttere ebben az esetben maga a gyönyörű természeti táj. Lehet ez egy napraforgómező, virágos rét, virágzó fasor, de egy szikla tetején készült esküvői fotó is nagyon látványos lehet, ahol az alattunk elterülő táj panorámája a háttér.

 

eskuvoi fotozas

eskuvoi fotozas

Utcák, lépcsők, romos épületek

Kültéri helyszín lehet városi közeg is. Egy szép utca, érdekes kapualj, különleges épület, vagy akár egy színes házfal, amely látványos, kontrasztos hátteret ad a hófehér menyasszonyi ruhához.

 

Népszerű esküvői képek a lépcsős felvételek, illetve közkedvelt helyszínek a vintage hangulatú romos épületek és várromok. 

 

eskuvoi fotozas

 

eskuvoi fotozas

 

 

 

Bánó Birtok
Felsőmocsolád
Prónay-kastély
Alsópetény

 

A 3 favorit: kastélypark, tenger, virágkapu


A „favorit” fotós helyszínek természetesen a csodaszép kastélyparkok, a romantikus tengerparti képek, illetve a szertartáskapuk vagy boldogságkapuk alatt készült fotók.

 

Ezek a gyönyörű boltíves virágkapuk nagyon romantikus hátteret adnak az esküvői fotóhoz.

 

eskuvoi fotozas

 

Autós esküvői képek

 

Népszerűek még az autós esküvői képek is, ahol például a visszapillantóból vagy egy retro autó előtt készülnek a felvételek.

 

eskuvoi fotozas

eskuvoi fotozas

2. Az esküvői fotó stílusa 


Az esküvői kép stílusát, hangulatát az esküvői ruha, a fotózás helyszíne és a beállított jelenet határozza meg. 

 

 

 

Klasszikus 

 

A klasszikus esküvői képek hagyományos egymást átölelő beállítással készült felvételek, melyek legtöbbször az esküvő helyszínén, vagy esetleg egy szép kis kápolna előtt készülnek. Elsősorban konzervatív, visszafogott párok választják.

 

eskuvoi fotozas

 

Romantikus 

 

A romantikus esküvői fotók kedves, bájos hangulatú képek, jellemzően hős szerelmes beállításokkal: csókjelenetek, egymás szemébe nézés, naplemente...

 

eskuvoi fotozas

 

eskuvoi fotozas

Elegáns 

 

Az elegáns stílus egyfajta luxust és a tökéletesség atmoszféráját közvetít. Az esküvői ruha egyedi, különleges, minőségi. A fotók minden részletében megkomponált beállításokkal készülnek például egy panorámás szállodai teraszon, vagy exkluzív hajón.

 

eskuvoi fotozas

 

Kreatív

 

A kreatív stílus mindig valami újszerű látásmódot jelképez. Lehet ez egy érdekes háttér, szokatlan perspektíva. Ide tartoznak a close up képek és a drónfelvételek. 

 

eskuvoi fotozas

 

Vicces

 

Az esküvői képek vicces, vidám stílusban is készülhetnek, melyek valamilyen humoros pózt vagy életvidám jelenetet örökítenek meg. 

 

eskuvoi fotozas

 

3. Beállítás 

 

A beállítás maga a szerelmes jelenet, romantikusságot sugárzó mozdulat, amelyben a menyasszony és a vőlegény megjelenik a fotón. 

 

Meghitt pillanatok

 

Klasszikus romantikus beállítások szerelmes csókjelenetek, az egymást átölelő, vagy átkaroló pózok. A meghittséget egy arcérintéssel is meg lehet jeleníteni, valamint az is szép, amikor a pár egymás szemébe néz.

 

eskuvoi fotozas

 

 

 

 

Boldog életképek

 

Felszabadult boldogságot közvetítenek azok az esküvői fotók, amelyek valamilyen boldogságot sugárzó életképet ábrázolnak.

 

Lehet ez egy táncmozdulat, vagy amikor a tengerparton önfeledten szalad a pár a víz felé, vagy a vőlegény a karjába kapja a menyasszonyt.

 

eskuvoi fotozas

 

eskuvoi foto

Perspektíva

 

A hagyományos esküvői képek mindig szemből ábrázolják a jegyespárt.

 

Meghitt hatású azonban az is, ha az egymást karoló pár nem szemből, hanem hátulról van lefotózva, vagy például egy ajtórésen át láthatóak, melyen beszűrődik a fény.

 

Nagyon látványosak a légifelvételek is, a drónfotók. A perspektíva megváltoztatása szintén egy olyan eszköz, mellyel érdekesebbé tehetjük a fotókat.

 

eskuvoi fotozas

 

Close up és élesség

 

A close up is egy újabb szín az esküvői fotózáshoz. Olyan közeli képekről van szó, amikor egy szép természeti jelenség vagy tárgy keretet ad a képnek. A 11 kreatív esküvői fotó cikkünkben van egy gyönyörű fotó, melyen az aranyló karikagyűrűben látható a jegyespár.

 

Az élességállítás is egy technikai eszköz arra, hogy még szebb vizuális hatást érjünk el. A homályos háttér, vagy egy képrészlet kiélesítése szintén teret ad a kreativitásnak.

 

eskuvoi fotozas

 

4. Fények 

 

Az esküvői fotózást mindenképp a délutáni órákra érdemes időzíteni, amikor már nem olyan élesek a fények. Ideális és szép a közvetlenül naplemente előtti időszak (nyáron 18-20 óra között).

 

Naplemente


Népszerű fotózási időszak a naplemente is, hiszen a lemenő nap fényei mindig romantikus hangulatot kölcsönöz a képnek. 

 

eskuvoi fotozas

Éjszakai fények

 

Választhatjuk az éjszakai fotózást is. Gyönyörű háttér egy kivilágított épület, az éjszakai város fények.

 

eskuvoi fotozas


 


További cikkek a témában


11 kreatív esküvői fotó

11 kreatív esküvői fotó

Mitől lesz kreatív egy esküvői fotózás? Egy érdekes perspektíva, kreatív beállítás, vagy izgalmas háttér kell ahhoz, hogy igazán egyedi esküvői képek készüljenek?

Hogyan válassz profi esküvői fotóst – erre figyelj!

Hogyan válassz profi esküvői fotóst – erre figyelj!

Minden esküvőre kell egy jó esküvői fotós, aki profi képeket készít a lakodalom legfontosabb eseményeiről. De hogyan válasszunk? Mire figyeljünk?

10 romantikus beállítás esküvői fotózáshoz

10 romantikus beállítás esküvői fotózáshoz

Hogyan pózoljunk az esküvői fotón? Az esküvői fotók hangulatához, jellegéhez, mindenképp valamilyen romantikus beállítás passzol.

Jegyes fotózás – a romantikus fotósorozat

Jegyes fotózás – a romantikus fotósorozat

A lánykérés boldog pillanata után kerül sor a jegyes fotózásra, amely egy romantikus, meghitt, szerelmes fotósorozat a jegyespárról.


További témák