Esküvői ruha trendek 2021/2022

Gyönyörű menyasszonyi ruhák vonultak fel a Bridal Fashion Week kifutóján. A 2021-es és 2022-es év esküvői ruha stílusa igazán romantikus és nagyon nőies.

 

eskuvoi ruha trend 2021 2022

 

Már bemutatkoztak a Bridal Fashion Week kifutóján a következő, 2021/2022-es szezon legújabb esküvői ruhái. A vezető trend egyértelműen a nőies és a romantikus irányvonal, de láthatunk csajos, különleges és party ruha stílusú fazonokat is. 

 

1.Esküvői miniruha

 

A menyasszonyi ruhák általában a földig érnek, ez a szabály azonban mostantól már nem érvényes. Itt vannak a legújabb, koktél és nyári ruha fazonok, melyek könnyedebb, kényelmesebb viseletek, a hagyományos, akár abroncsos szoknyás változatoknál. 

 

Egy esküvői miniruha ráadásul más alkalomra is felvehető, egy elegáns fogadáson, romantikus vacsorán vagy kiállításmegnyitón is megjelenhetünk benne.

 

eskuvoi ruha 2021/2022

 

(Alexandra Grecco, Ines by Ines Di Santo, Sareh Nouri)

 

2. Pihe-puha tüll fodrok

 

Több divattervező is visszanyúlt a fodrok világához, melyet egy új, látványos megoldással, egyfajta madártollakra hasonlító tüll stílusban jelenítettek meg a ruhákon. 

 

Egy hagyományos vagy modern menyasszonyi ruhát is feldobnak ezek a pihe-puha hófehér tüll fodrok. Ez díszítés a sellő fazonhoz éppúgy passzol, mint a hatalmas, földig érő szoknyákhoz, de jól mutat egy egyenes vonalú modern esküvői ruhán is. 

 

eskuvoi ruha kollekcio 2021/2022

 

(Justin Alexander Signature, Ines Di Santo, Yolancris) 

 

3. Virágok a menyasszonyi ruhán 

 

A virágminták megjelenése szintén a romantikus stílusirányzat alap motívumaként törtek be a menyasszonyi ruhák világába. Egyfajta klasszikus párosításnak számítanak, melyek a fodros miniruhákon, és a hosszú csipkés fazonokon is visszaköszönnek. 

 

Az apró hímzett virágdíszítés elszórtan, vagy szegélydíszként is gyönyörűen mutat. A 3D-s rozetták, a pasztell virág elemek, a színes részletek pedig gyönyörű frissítést, változatosságot adnak trendnek.

 

menyasszonyi ruha 2021/2022

 

(Naeem Khan, Markarian, Claire Pettibone)

 

4. Hófehér tollak 

 

Hófehér madártollakból is gyönyörű menyasszonyi ruhákat lehet kreálni. A 2021-2022-es új szezon egyik vezető esküvői ruha trendje lett a tollak megjelenése. Van olyan divattervező, aki csak szegélyként alkalmazta a szoknyák alján, van, aki fejdíszt vagy fátylat készített belőle, és olyan is akad, az egész ruhát gyönyörű, fehér tollakból alkotta meg.

 

menyasszonyi ruhak 2021/2022

 

(Wiederhoeft, Elie Saab, Galia Lahav)

 

5. Hosszú ujj, szabadon hagyott vállak


Igazi romantikus Rómeó és Júlia filmbeli ruhákat is láthatunk a 2021-2022-es esküvői ruhák között. Fodros, hosszú ujjú, földig érő ruhák, szabadon hagyott vállak, pazar csipkés anyagok, és már meg is érkeztünk ebbe a korabeli, hős szerelmes, romantikus világba. A virágminták természetesen ezekről a fazonokról sem hiányozhatnak!

 

eskuvoi ruha 2021/2022

 

(Mira Zwillinger, GALA by Galia Lahav, Marchesa)


6. Esküvői nadrágok és overall fazonok

 

A nadrág viseletről valószínűleg, nem a romantikus megjelenés jut elsőre az eszünkbe, de ha megpillantjuk ezeket a 2022-es új fazonokat, akkor lehet, hogy megváltozik a véleményünk. A karcsú overall esküvői ruhák rendkívül kényelmes viseletek, és egy különleges, nemes anyag meg tudja adni az emelkedett hangulatot, ami az esküvői ruhákat jellemzi.

 

eskuvoi ruha trend 2021/2022


(Naeem Khan, Alexandra Grecco, Yolancris)

 

7. Reneszánsz korabeli stílus – szögletes nyakkivágás

 

A 2021- 2022-es szezonban már másodízben tért vissza a reneszánsz korszak. A legújabb esküvői ruhákat ezúttal szögletes nyakkivágásokkal teszik érdekesebbé a divattervezők. Ez a megoldás a modern fodros, a kecses sziluett, a romantikus hosszú ujjú ruháknál, valamint a vállpántos fazonoknál is visszaköszön. 

 

eskuvoi ruha 2021/2022
(Morilee by Madeline Gardner, Odylyne the Ceremony, Justin Alexander Signature)

 

8. Merészen kivágott szoknyák


Több divattervező is elmozdult a merészebb irányba, ami az esküvői ruhák tervezését illeti. A mindent eltakaró, földig érő ruhák helyett merész kivágásokat alkalmaztak, amely szexisebbé teszi a menyasszonyi ruhák stílusát. A kihívónak mondható, kivágást gyönyörű csipkebetéttel lehet szolidabbá, finomabbá tenni, ez egy igazán nőies megoldás.

 

eskuvoi ruha 2021/2022

 

(Alexandra Grecco, Marchesa, Lihi Hod)

 

9. Sziluett ruhák a 90-es évekből


A 90-es években olyan stílus ikonok tették híressé a sziluett ruhákat, mint Kate Moss vagy Caroline Bessette-Kennedy. A legújabb menyasszonyi ruha trendek között ez egy egyszerű, visszafogott, letisztult irányvonal, ahol nincsenek túldíszített részletek, hatalmas abroncsos szoknyák, látványos kivágások. Egyszerűen stílusos és elegáns.

 

eskuvoi ruha trend 2021 2022

(Savannah Miller, Galvan, Anne Barge)

 

10. Érdekes kiegészítők 

 

Ha egy tavaszi vagy esetleg késő őszi esküvőt tervezünk, amikor még hűvösebbre fordulhat az időjárás, akkor jól jön egy stílusos felső vagy pelerin, amelyet a vállainkra teríthetünk. Érdemes erre is gondolni!

 

Ezek a kiegészítők tökéletesen passzolnak az esküvői ruhához. Némelyik annyira összeolvad stílusában a ruhával, hogy szinte fel sem tűnik, hogy egy külön darabot vettünk magunkra.

 

eskuvoi ruha 2021/2022
(Alexandra Grecco, Danielle Frankel, Savannah Miller)

 

Gyönyörű és extrém menyasszonyi ruhák

 

Forrás: theknot.com
 


További cikkek a témában


Milyen legyen az örömanya ruha?

Szülőként az egyik legnagyobb öröm ott lenni a gyermeked esküvőjén, látni ahogy összeköti életét az ő választottjával. Örömanyaként te is részese leszel az esküvői ceremóniának, fogadod a vendégek gratulációit, ott leszel az esküvői képeken stb. Így hát teljesen érthető, hogy a nagy napon te is elegáns és alkalomhoz illő szeretnél lenni. De vajon milyen legyen az örömanya ruha? Mire figyelj oda az örömanya ruha választásakor?

Esküvői ruha vásárlás – hogyan és honnan érdemes

Esküvői ruha vásárlás – hogyan és honnan érdemes

A menyasszonyi ruha megvásárlása külföldön természetes, és hazánkban is egyre többen választják, akik arra vágynak, hogy egyedi és új ruhában álljanak az oltár elé.

 

Kiegészítők téli menyasszonyi ruhákhoz

Az őszi-téli menyasszonyoknak sem kell dideregniük a hidegebb évszakban tartott esküvőn, hiszen külön erre a szezonra is léteznek már kiegészítők. Hosszú ujjú bolerókkal, prém gallérokkal és pihe-puha pelerinekkel fedheted vállaidat.

Menyasszonyi ruhák téli esküvőkre

Menyasszonyi ruhák téli esküvőkre

 Az évszakok nagyban meghatározzák a menyasszonyi ruhák jellegét és stílusát. A téli menyasszonyi ruhák anyagukban és fazonuk kialakításában is eltérnek a nyári ruhákétól. Megjelennek a több rétegű szoknyák, az ezüstbe hajló árnyalatok, a szatén és taft mellett pedig a brokát és a bársony veszi át a főszerepet.


További témák