A legjobb ajándék ötletek lánybúcsúra

Az esküvőszervezés rengeteg teendővel jár a menyasszony számára. Szerencsére van egy olyan alkalom, amikor egy rövid időre félre lehet tenni a felelősségeket, és csak a szórakozásra koncentrálni: ez nem más, mint a lánybúcsú!

Habár ajándékkal nem kötelező készülni erre az alkalomra, a menyasszonynak biztosan jól esik, ha a koszorúslányok meglepik valamilyen aprósággal. Így nem csak az alkalom lesz felejthetetlen, hanem a leendő feleség napját is feldobhatjuk, hogy igazán különlegesnek érezze magát. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány ajándék ötletet, ami jó választás lehet a lánybúcsú emlékezetes napjára.

Mókás felespoharak

Mégis milyen lenne egy lánybúcsú felesezés nélkül? A koccintáshoz pedig poharakra is szükség van, mindegy, milyen italról van szó: tequila, whisky, vagy koktélok is jobban esnek az alkalomra szabott felespoharakból. Kis helyen is elférnek, és az áruk is kedvező, így kellemes apró meglepetés lehet egy lánybúcsúra egy vidáman dekorált felespohár-szett.

Előre elkészített süteményes tészta

A közös sütés-főzés mindig jó program, de be kell vallani, sokszor körülményes. Elfelejtett hozzávalók, túlsütött tészta, macerás előkészítés: ezekkel már nem biztos, hogy van idő törődni egy lánybúcsún. 

Viszont az előre elkészített tészta nagyban meggyorsítja a folyamatokat, és ilyenkor elég csak a feltétekkel, díszítéssel és a krémmel foglalkozni. Így már jóval kevésbé komplikált, de mégis vidám társasági program. 

A kreatív közös tortadíszítés pedig nem csak jó élmény, hanem igencsak finom is!

Party pizsama

Az egyenpóló már nem újdonság egy lánybúcsún. Ha viszont ottalvós eseményről van szó, az egyedileg tervezett, menyasszonyra szabott pizsama garantáltan jó meglepetés az ünnepeltnek, és nem csak a lánybúcsú estéjén lehet neki hasznos. 

Lepjétek meg a menyasszonyt egy ilyen egyedi, és kényelmes ajándékkal - a hatás nem fog elmaradni!

Instax fényképezőgép

Az esküvőkön egyre gyakrabban találkozni az ilyen kis méretű, jópofa instax fényképezőgépekkel - ami egy lánybúcsúra is tökéletes ajándék! Ne felejts el mellé venni néhány csomag fotópapírt, és már készen is állhat a csapat a vidámabbnál vidámabb fényképek elkészítésére. 

Ha pedig fotóalbumot is mellékelsz a kamera mellé, már egyből rendszerezhetőek lesznek a legjobban, vagy épp legmókásabban sikerült fényképek. 

Néhány személyes üzenettel karöltve felejthetetlen ajándék készülhet így, ami ráadásul egyedi is.

Receptkártyák

A receptkönyvek nem különösebben izgalmas ajándék egy ilyen alkalomra, de egy apró csavarral ezt az ötletet is könnyen fel lehet dobni - csak egy kis kreativitás kell hozzá.

Gyűjtsd össze a leendő férj kedvenc receptjeit, és rendezd őket egyedileg tervezett receptkártyákra! Ez jó játék lesz a friss házasoknak, ha otthonosan mozognak a konyhában. 

Majd eldönti a szerencse, hogy mi legyen az aznapi vacsora - és mivel csak a kedvenceiket tartalmazzák a kártyák, ezért nem sikerülhet félre a választás!

Illatgyertyák

Még ha nem is költözik át rögtön a friss házaspár egy másik lakásba az esküvő után, a ceremónia megváltoztatja a hétköznapokat. Ennek egy apró jele lehet egy jól megválasztott illatgyertya-szett is akár. Ez, a jól ismert helyiségekbe is új érzést visz az érzékszerveink útján. 

Csak arra figyelj oda, hogy olyan illatot ne válassz, amit nem kedvel az ünnepelt.

Különleges édességek

Édességet ajándékozni igen régóta bevett szokás, és nem véletlenül. Ha ezt kombinálod a menyasszony igényeivel, garantált a siker. 

Ha tudod, hogy laktózmentesen étkezik, egy különleges laktózmentes bonbonválogatás remek választás. De ha diétát követ, a cukormentes édességek is jó ötletnek bizonyulhatnak, így lelkiismeretfurdalás nélkül “bűnözhet” kicsit a menyasszony az esküvőszervezés teendői közepette.

Egyedi karkötő

A menyasszony stílusához illően kiválasztott karkötő biztosan örömet tud szerezni az ünnepeltnek, és nem csak a lánybúcsún. 

Ráadásul az ilyen ajándék személyre szabható egy jól megválasztott, belegravírozott idézettel vagy jókívánsággal, így örökre megmaradnak a jó emlékek, ha van egy tárgy, ami emlékeztet rá.

Mi a legjobb lánybúcsús ajándék?

Ne felejtsd, nincs egyértelműen “legjobb ajándék”. Minden ajándék akkor jó, ha az ajándékozott személy örül neki: így minél inkább személyre szabott aprósággal sikerül meglepned az ünnepeltet, annál nagyobb a várható siker. 

Ezen felül persze a legfontosabb, hogy érezzétek jól magatokat a lánybúcsún!

 


További cikkek a témában


Legény-és Leánybúcsúk

Közeleg a leánybúcsú/legénybúcsú...?

- Hogyan kezdj hozzá a szervezéshez -

 

Itt az esküvőszezon, és a manapság már elmaradhatatlan legény-és leánybúcsúk időszaka. Lázas készülődés előzi meg eme bulikat, melyeket a házasulandók barátai titokban szerveznek meg az esküvő előtti utolsó hetekben. A meglepetések esetenként balul is elsülhetnek, ha figyelmen kívül hagyjátok a menyasszony illetve a vőlegény ízlésvilágát, igényeit, szórakozási szokásait. Mielőtt nekiesnétek a lázas szervezkedésnek, nem árt informálódni és végiggondolni az alábbiakat¦

A legnépszerűbb lánybúcsú feladatok, ötletek és játékok

A búcsú valaminek az elengedését, illetve továbblépést jelent.

 

Pontosan ezt a szerepet hivatott betölteni a lánybúcsú is, de jóval vidámabb értelemben – a menyasszony örökre hátat fordít régi életének, és feleséggé válik.

Ám előtte még egy utolsó közös eseményt tart a legkedvesebb barátnőivel, ahol vicces játékokkal, fontos kérdés-válaszokkal, és egy fergeteges bulival ünneplik meg a régi időszak lezárását és az új időszak megkezdését.

 

Legénybúcsú feladatok

A legénybúcsú célja, hogy a vőlegény utolsó szingli napjait méltón megünnepeljük. Hogy igazán emlékezetes legyen ez a nap, a leendő férjre szabott legénybúcsús feladatokat szokás kitalálni. Az esküvő előtt megrendezett legénybúcsún általában rokonok, barátok, kollégák vesznek részt.

 

Legény-és leánybúcsúk - Avagy a függetlenség utolsó napja

A független élet utolsó napjainak megünneplése az esküvő előtt sokáig csak a férfiak privilégiuma volt hazánkban. Néhány évtizede viszont már a hölgyeknek is kijár, hogy a menyasszony a legjobb barátnők társaságában bulizhasson, és búcsút mondjon a szingliségnek.


További témák