Kreatív menyasszonyi csokrok – virágok helyett valami másból

A menyasszonyi ruha egyik elmaradhatatlan kelléke a csokor, amely virágok helyett egyéb érdekes és egyedi összetevőkből is készülhet.

 

A menyasszonyi csokor ősidők óta része az esküvőnek. A csoda szép virágcsokrok általában hófehér virágokból készülnek, melyek legfontosabb alkotóeleme a rózsa, amely a szerelem szimbóluma. Sokan a legszebb csokornak tartják a rózsákból összeállított bokrétákat, melyek népszerűsége a mai napig töretlen.

 

Megannyi ara ragaszkodik ehhez a tradícióhoz, és olyan csokrot választ az esküvőjére, amely, ha nem is kizárólag rózsákból áll, de néhány szál mindenképp kerül belőle a bokrétába.

 

Az „örök menyasszonyi” csokrok

Vannak azonban olyan menyasszonyok, akik szeretnének megtartani valami örök emléket az esküvőjükről. Éppen ezért nem friss virágokból készült csokrot választanak, hanem valami egyedi, kreatív változatot, amely nem hervad el a nagy nap elmúltával, hanem örök emlék marad.

 

A kreatív ötleteknek se szeri, se száma. Sok igazán érdekes kézműves alkotással találkozhatunk. Alkotóelemek között szerepelnek a gyöngyök, brossok, kristályok, gombok, ékszerek, színes száraz virágok, de készülhet a csokor akár tengeri kagylókból is. A stílust épp úgy, mint a többi esküvőnél is, a ruha és a többi kellék, kiegészítő határozza meg.

 

1. Elefántcsont gyöngyzuhatag

Az egyik leglátványosabb alkotás ez a hófehér vagy elefántcsont színű gyöngyökből összeállított menyasszonyi csokor.

 

A ragyogó, csillogó gyöngyzuhatag, olyan, mint egy finom csipkefátyol. Igazán különleges és látványos. Ahogy a gyöngyök felszínén megcsillan a fény, a csokor egy különleges ékszerként hat. Elegáns és luxus esküvőkhöz tökéletes választás.

 

 

(Fotó: Etsy/ HandmadeByCanade)

 

2. Vintage selyemvirágok

Ezeket a kézzel készített selyem csokrokat változatos, szövetből készült virágok választékával állítják össze. Jellemzően csipkét, sifont, szatént és selymet használnak, de igény szerint más anyagokból is készíthetők. A gallérok általában sifon vagy tüll kivitelben készülnek, és a fényűző érzés érdekében a fogantyúk selyemből készültek – így egyszerűen gyönyörű a tartásuk.

 

 

Ezek a gyönyörű menyasszonyi csokrok sokszor olyan élethűnek hatnak, mintha igazi, élő virágokból lennének. Azon túl, hogy egy örök menyasszonyi csokrunk lesz, a vendégeket is lenyűgözhetjük vele. Első ránézésre szinte mindenki azt hiszi, hogy valódi virágokból áll, és többször kell megnézniük, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy nem valódiak.

 

Ez a vintage stílusú selyem csokor rózsaszín angolrózsa, lila kökörcsin, vörösáfonya bogyó és eukaliptusz virágokból készült..

 


(Fotó: Etsy/ LuxurySilkUK)

 

 

 

 

3. Kagylók és csigák – tengerparti esküvőhöz

Egy tengerparti esküvőhöz mi sem passzol jobban mint egy tenger kincseiből összeállított menyasszonyi csokor. Ebben a bokrétában sem láthatunk virágokat, helyette kagylók, változatos formájú tengeri csigák és tengeri csillagok az alkotóelemek. Nagyon kreatív és egyedi ötlet, amely szintén meglepetésként hat, ahogy megpillantjuk a menyasszonyt.

 

Mivel alapvetően fehér és pasztell színek uralják, bármilyen esküvői ruhához választhatjuk kiegészítőként. Látványa tökéletesen passzol az esküvők világához. Mivel csokor formában vannak elrendezve a kagylók, jól mutat egy romantikus, vagy akár vintage menyasszonyi ruha kiegészítő kellékeként is.

 

(Fotó: Etsy/pumpkinpye)

 

4. Harajuku japán ihletésű gombcsokor

Ki ne szeretné a csokorba zárt Hello Kitty-t? Gombok, bűbájok, gyöngyök és csecsebecsék százaiból készült ez vidám csokor, amelyek nagy része Japánból származik. Vannak köztük bagoly, nyuszi, fagylalt, boldog szivárvány, teáskanna, teddy, cseresznye és panda gombok, póni bűbájok, neon mackók, szivárványok, nyuszik és természetesen Hello Kitty. Több mint 10 féle Hello kitty darab van a csokorban.

 

(Fotó: Etsy/pumpkinpye)

 

 

 

5) Bohém színkavalkád

Ez a csokor egy igazi színkavalkád, amely egy hófehér menyasszonyi ruha kiegészítőjeként igazán feltűnő darab. Bohém menyasszonyok számára igazán stílusos választás. A hagyományos menyasszonyi csokortól a vibráló színvilágán túl még annyiban tér el, hogy élő virágok helyett szárított virágok alkotják. Éppen ezért ez is egy örök menyasszonyi csokor, amelyet örökre megőrizhetünk emlékbe az esküvőnkről.

 

(Fotó: Etsy/BubbleandBerry)


További cikkek a témában


Milyen legyen az örömanya ruha?

Szülőként az egyik legnagyobb öröm ott lenni a gyermeked esküvőjén, látni ahogy összeköti életét az ő választottjával. Örömanyaként te is részese leszel az esküvői ceremóniának, fogadod a vendégek gratulációit, ott leszel az esküvői képeken stb. Így hát teljesen érthető, hogy a nagy napon te is elegáns és alkalomhoz illő szeretnél lenni. De vajon milyen legyen az örömanya ruha? Mire figyelj oda az örömanya ruha választásakor?

Esküvői öltöny: hogyan válasszuk ki a tökéleteset?

Esküvői öltöny férfiaknak

A tökéletes esküvői öltöny kiválasztása sok fejtörést okozhat a vőlegénynek, ha nem mozog otthonosan a klasszikus férfi stílus világában. Sokféle anyag, szín és minta közül lehet választani, nem is beszélve az öltönyhöz passzoló cipőről, nyakkendőről és egyéb kiegészítőkről. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy milyen szempontok segíthetnek a döntésben, hogy megtaláld a tökéletes öltönyt, melyben egy feledhetetlen napot fogsz eltölteni!

 

Menyasszonyi ruhák téli esküvőkre

Menyasszonyi ruhák téli esküvőkre

 Az évszakok nagyban meghatározzák a menyasszonyi ruhák jellegét és stílusát. A téli menyasszonyi ruhák anyagukban és fazonuk kialakításában is eltérnek a nyári ruhákétól. Megjelennek a több rétegű szoknyák, az ezüstbe hajló árnyalatok, a szatén és taft mellett pedig a brokát és a bársony veszi át a főszerepet.

Esküvői ruha trendek 2021/2022

Esküvői ruha trendek 2021/2022

Gyönyörű menyasszonyi ruhák vonultak fel a Bridal Fashion Week kifutóján. A 2021-es és 2022-es év esküvői ruha stílusa igazán romantikus és nagyon nőies.


További témák