10 gyönyörű esküvői ruha tengerparti esküvőhöz

A menyasszonyi ruha stílusát mindig az esküvő helyszíne, maga a miliő határozza meg. A tengerparti esküvői ruháknak is megvan a maga jellegzetessége.

 

tengerparti eskuvoi ruha

(pinterest.com)

 

Sokféle menyasszonyi ruha stílus létezik. Attól függően, hogy milyen típusú esküvőt szervezünk, a ruha fazonja, szabása, anyaga, és a kiegészítők is változnak.


Milyen a tengerparti menyasszonyi ruha stílusa


A tengerparti ceremónia hangulatához, és a forró nyári meleghez elsősorban az egyszerűbb, abroncs nélküli, lenge esküvői ruhák passzolnak, melyek anyaga könnyű selyem, pille tüll vagy csipke.

 

A tengerparti esküvőknél az sem ritka, hogy a menyasszony egy egészen hétköznapi, lenge nyáriruhát választ.


Népszerűek továbbá az olyan kiegészítők is, például a hawaii virágkoszorúk, amelyek a távoli, egzotikus szigetvilág szokásait, hagyományait idézik.


Abroncsos, nagy szoknyás ruha is jól mutat természetesen a tengerparton, bár inkább a szállodák teraszán, kertjében megtartott, elegánsabb esküvőkhöz ajánljuk. 

 

 

 

 

Mi fér a poggyászba…

 

Egy külföldi esküvőnél a ruha szállítását is meg kell oldani. Mindenképp érdemes kézipoggyászban magunkkal vinni a repülőre, nehogy véletlenül elkeveredjen a poggyász, és ne érkezzen meg a ruha az esküvőre.


Több légitársaság is megengedi, hogy az esküvőre szánt ruhákat külön szekrényben vállfára akasztva szállítsuk. A repülőjegy foglalásnál kell jelezni ezt a kívánságot.

 

Mezítláb a homokban? A cipőkérdés…


Ha tengerparton szeretnéd kimondani a boldogító igent, akkor hagyd otthon a magassarkút! A hófehér homokban leginkább egy pántos szandálban kellemes bevonulni az oltár elé, de az sem ritka, hogy a párok mezítláb állnak az oltár előtt.

 

10 gyönyörű tengerparti esküvői ruha


Inspirálódáshoz összegyűjtöttünk tíz gyönyörű tengerparti esküvői ruhát, amely közül bármely fazon tökéletes választás egy hófehér homokos parton tartott esküvői szertartáshoz.

 

1.A sellő stílus

 

A tenger mesevilágának fontos szereplői a sellők. Ha az esküvőn szeretnénk ezt a hangulatot feleleveníteni, akkor egy pikkelyes hatású, csillogó sellőruhát is választhatunk.

 

tengerparti eskuvoi ruha

(pinterest.com)

 

2. Tetőtől talpig csipke


A testre simuló menyasszonyi ruha fazonok is jellemzőek a tengerparti esküvők világára. A tetőtől talpig csipkeruha rendkívül elegáns, elsősorban luxus szálloda teraszán mutat jól. Különlegessé teszi a díszes öv és a nyakpánt.

 

tengerparti eskuvoi ruha 

(pinterest.com)

 

3. Pille tüll


A tengerparti esküvői ruhák anyaga jellemzően könnyű, légies, jelen esetben egy áttetsző, pille tüll. A gyöngyökkel kirakott díszes felsőrész egészen különlegessé teszi az összhatást.

 

tengerparti eskuvoi ruha

(pinterest.com)

4. Top és szoknya


Egy tüll szoknya és egy díszes top, és kész is a tengerparti menyasszonyi ruhánk. Igen, a ruha lehet kétrészes is, itt nincsenek kötött szabályok. A lényeg, hogy felszabadultan érezzük magunkat. 

 

tengerparti eskuvoi ruha

(pinterest.com)

5. Egyszerű nyári ruha

 

A tengerparti esküvők könnyed, fesztelen hangulathoz remekül passzol akár egy egyszerű hófehér nyári ruha is, és a rövidebb fazon is megengedett. Ez a fodros csipkeruha igazán stílusos! Senkit nem zavar, hogy nem klasszikus menyasszonyi ruha. 

 

tengerparti eskuvoi ruha

(pinterest.com)

6. Hawaii virágkoszorúk

 

Az egzotikus szigetvilágban, elsősorban Hawaii szigeteken a menyasszony és a vőlegény is virágfüzért visel az esküvőn. Egy gyönyörű virágkoszorú ezt a világot idézi, amely egy stílusos kiegészítő lehet a tengerparti esküvői ruhánknak.

 

tengerparti eskuvoi ruha

(pinterest.com)

7. Könnyű, szellős szoknya

 

Az esküvői ruha szoknya része sok esetben egy hófehér, mindenféle díszítés nélküli, könnyű tüll, amely viselése nagyon kellemes a nyári hőségben. A felső rész azonban feltűnően díszes, amely stílusában tökéletesen kiegészíti a teljesen sima szoknyát.    

 

tengerparti eskuvoi ruha

(pinterest.com)

8. Könnyed, elegáns

 

Ez a ruha egy gyönyörű, nőies fazon, annak ellenére, hogy semmiféle dísz nincsen rajta. Se egy hímzett virág, semmi csipke vagy minta. Mégis látványos és elegáns, fodros szoknyát a merész kivágás még nőiesebbé teszi.

 

tengerparti eskuvoi ruha

(pinterest.com)

9. A görög stílus

 

Csodaszép ez a könnyű, áttetsző csipkeanyagból készült a görög stílusú menyasszonyi ruha. Egyszerűen elegáns és nőies. Nem csak görög lagzikhoz ajánlott!

 

tengerparti eskuvoi ruha

(pinterest.com)

10. Gyönyörű hímzett motívumok

 

A csipkék és a hímzett díszítőmotívumok elengedhetetlen stílusjegyei a menyasszonyi ruháknak. Ez a ruha inkább egy tengerparti városi környezethez illik, de akár egy vintage esküvőhöz is tökéletes. A könnyed fátyolanyagból készült szoknyarész a csipkebetétekkel rendkívül látványos. 

 

tengerparti eskuvoi ruha

(pinterest.com)

 

 

 

 


További cikkek a témában


Milyen legyen az örömanya ruha?

Szülőként az egyik legnagyobb öröm ott lenni a gyermeked esküvőjén, látni ahogy összeköti életét az ő választottjával. Örömanyaként te is részese leszel az esküvői ceremóniának, fogadod a vendégek gratulációit, ott leszel az esküvői képeken stb. Így hát teljesen érthető, hogy a nagy napon te is elegáns és alkalomhoz illő szeretnél lenni. De vajon milyen legyen az örömanya ruha? Mire figyelj oda az örömanya ruha választásakor?

2019-es menyasszonyi ruha trendek

A menyasszonyi ruhák minden évben újjá születnek, és finom változásokon mennek keresztül. Idén a hagyományos színek mellett a pezsgő, az ezüstös árnyalatok és az ekrü dominál, fazonok között pedig a látványos uszályok és az asszimetria jelent formabontó újdonságot.

A menyasszonyi fátyol

A menyasszonyi fátyol a tisztaságot jelképezi, melyet a régi időkben kézzel vert csipkéből készítettek, melyet az esküvő után a menyasszonyok megőriztek leányuk számára. Napjainkra már inkább csak kiegészítő, öltöztető szerepe van a fátyolnak, melyet számtalan variációban megtalálhatunk a ruhaszalonokban.
 

Menyasszonyi ruhák téli esküvőkre

Menyasszonyi ruhák téli esküvőkre

 Az évszakok nagyban meghatározzák a menyasszonyi ruhák jellegét és stílusát. A téli menyasszonyi ruhák anyagukban és fazonuk kialakításában is eltérnek a nyári ruhákétól. Megjelennek a több rétegű szoknyák, az ezüstbe hajló árnyalatok, a szatén és taft mellett pedig a brokát és a bársony veszi át a főszerepet.


További témák