A 7 legnépszerűbb esküvői stílus, amellyel egyedivé teheted az esküvődet

Egy tematikus esküvő mindig izgalmas élmény hiszen nem a hagyományos „menetrend” szerint zajlik, hanem egy érdekes téma, vagy kultúra elevenedik meg.

 

tematikus eskuvok

 

A 7 legnépszerűbb esküvői stílus

 

A mai kor esküvői trendje egyre jobban abba az irányba tolódik, hogy egyedi, személyre szabott legyen, ahol megmutathatjuk a násznépnek a mi kis saját világunkat, és hogy olyan életre szóló esemény legyen, ahol igazán felszabadultan önmagunk lehetünk.

 

A tematikus esküvők azért nagyon izgalmasak, mert egy picit bepillantást nyerhetünk az vőlegény és a menyasszony személyes világába, és néhány órára átélhetjük az adott kor, kultúra vagy a megjelenített téma hangulatát, jellegét.

1) Bor, mámor, szerelem – a borkultúra vagy vineyard esküvők világa

 

Igazi kuriózum a borkultúra hagyományaira épülő borvidék vagy vineyard esküvői stílus, amelyet a borkülönlegességek és a vidéki borászatok hangulata tesz különlegessé. Mivel hazánk Európa tradicionális bortermelő országai közé tartozik, nem csoda, hogy az esküvők világában is nagy szerep jut a borkultúrának.

 

Magyarország 22 borvidéke pazar palettát nyújt a helyszínválasztáshoz. A gasztro élményekben gazdag vineyard esküvőket vidéki környezetben, gyönyörű szőlőlugasokkal övezett borászatok borospincéiben szokták megtartani.

 

Már hazánkban is egyre több pincészet vállalja borkultúra esküvők lebonyolítását a Balaton környékén, Etyeken vagy épp Villányban. Vannak rendkívül hangulatos boros pincék is, melyek tökéletesen alkalmasak az ünnepi vacsora lebonyolítására.

 

A vineyard esküvő tökéletes választás, ha az ifjú pár, illetve a baráti kör borkedvelő, borismerő, netán borszakértő tagokból áll. Így az esküvő a házasságkötés megünneplésén túl egy olyan közös élmény lesz, amelyet az új borok felfedezése és megismerése tesz még emlékezetesebbé.

 

vineyard eskuvo

 

Tovább a teljes cikkhez

2) Ombre esküvői stílus – ahol a színeké a főszerep

Az ombre egy gyönyörű színátmenetes stílus, amely a divatól kezdve a lakberendezésen át az esküvői dekorációig, mindenhol megjelent. Az ombre esküvő alapvetően a tematikus esküvők körébe tartozik, ami azt jelenti, hogy az egész esküvőt a meghívóktól kezdve a menyasszonyi ruhán és tortán át a dekorációig mindent áthat ez a stílus.


Az ombre esküvők nagyon látványosak, egy olyan gyönyörű világot jelenítenek meg, ahol a színeké a főszerep. A dekorációt a színárnyalatok játéka, maga a színátmenet szépsége különlegessé.


Bár, az esküvők színe hagyományosan a hófehér, mára egyre jobban elterjednek a színes esküvők, amikor egy színárnyalatra épül a dekoráció, vagy az ombre esetében egy egész színpaletta áll a rendelkezésre.

 

ombre eskuvo

 

Tovább a teljes cikkhez

 

 

3) Toszkán esküvői stílus – olasz életérzés, mediterrán ízek

 

Egyre több házasulandó pár szervez toszkán stílusú esküvőt, hiszen Olaszország legszebb régiójának romantikája számtalan szerelmespárt rabul ejt, a zöldellő, lankás dombjaival, magas ciprusaival, olajfáival és szőlőjével, amelyekből a legfinomabb bort készítik.

 

Mivel egy esküvő hangulatát, stílusát a környezet és a dekoráció határozza meg. Éppen ezért egy mediterrán jellegű, olasz esküvő is megvalósítható a világ bármely pontján, akár idehaza is.

 

A toszkán esküvőkön szabad téren megterített csodás vacsoraasztalokkal várják a vendégeket. Az asztalkép kifinomult, letisztult és elegáns. Jellemzően egyszerű, hófehér terítő fut az asztalon, melyen díszes kerámiaedények és tányérok a terítékek.

 

A díszítéshez friss fűszernövényeket, olajfa ágakat és leveleket használnak, valamint gyakori, hogy az asztalon megjelennek a mediterrán gyümölcsök is, például a citrom, vagy az egész asztalon végigfutó szőlőfüzérek.

 

7 eskuvoi tema

 

Tovább a teljes cikkhez

 

4) Környezetbarát esküvő – a nagy napon is legyél környezettudatos

 

Egy környezetbarát esküvő - avagy a green wedding - ugyanolyan gyönyörű, hangulatos és felejthetetlen, mint egy hagyományos lagzi. A különbség csupán annyi, hogy a megvalósítás során nemcsak a saját örömünkre figyelünk, hanem a Földbolygó tehermentesítését is szem előtt tartjuk.

 

A környezetbarát esküvők a fenntarthatóság jegyében zajlanak. Rengeteg apróság van, amivel környezetbaráttá tehetjük a lakodalmat.

 

Ha például a közelben tartjuk meg a lagzit, azzal csökkenteni lehet az esküvő szén-dioxid kibocsájtását, amely a násznép utaztatásából adódik. Többek között fontos szempont még a papírhulladék csökkentése, a fenntartható vendéglátás, a menüsor hazai és szezonális alapanyagokból való összeállítása, hiszen ennek van a legkisebb ökológiai lábnyoma. A környezetbarát esküvő érdekessége még, hogy a teljes dekoráció természetes és lebomló anyagból készül.

 

kornyezetbarat eskuvo

 

Tovább a teljes cikkhez

 

5) Vintage esküvői stílus – bohém, kreatív, egyedi

 

A legismertebb és legnépszerűbb esküvői stílus a múlt század elejét megelevenítő vintage, a maga bohém, múltidéző nosztalgikus romantikájával. A vintage esküvők mindig rendkívül kreatívak és egyediek, sosincs két egyforma. A hangulata régimódi, rusztikus, az egyedi „ütött-kopott” és antikolt dísztárgyakkal, és egyben nagyon személyes is, kedves és művészi a saját kézzel készített dekorációs elemeknek köszönhetően.

 

A vintage esküvő távol áll a mai divattól, nem követi a legújabb trendeket, igazából szabályok sincsenek. A lényege, hogy olyan hangulatot teremtsünk, amely visszarepít egy kicsit a múltba, ahol egyfajta nosztalgikus életérzés érvényesül.

 

Itt minden menyasszony kiélheti a kreativitását és egy sajátos, személyes atmoszférát teremthet a menyegzőjén.

 

vintage eskuvo

 

Tovább a teljes cikkhez

 

6) Rusztikus esküvő – a vidéki romantika

 

A rusztikus esküvők szintén nagyon népszerűek a házasulandó párok körében. A vidéki romantikát, a természetközeli életet, és a házias jellegű ízeket varázsolják körénk. Ezt a stílust általában natúr jellegű dekoráció, természetes anyagok, adott esetben népies elemek, és régi időkből származó kiegészítők jellemzik.

 

Milyen helyszín passzol ehhez az életérzéshez? Mindenképp a város zajától távoli helyszínben gondolkodjunk. Egy tanya, vidéki kúria, felújított parasztház udvara, csárda esetleg borospince, vagy régi pajta tökéletes választás. A vadromantikát kedvelő párok akár egy erdő közepén egy tisztáson is megtarthatják a menyegzőt.

 

rusztikus eskuvo

 

Tovább a teljes cikkhez

 

7) Western esküvő – vadnyugati hangulat

 

A western stílusú esküvők a 19. századi Amerikát, a cowboyok belevaló, lovas kultúráját jelenítik meg, egy olyan miliőt, amelyet a Volt egyszer egy vadnyugat, és a Hét mesterlövész című film jeleneteiben láthattunk.

 

A vadnyugati stílusú menyegzőn a menyasszonyok a koszorúslányokkal egyetemben vagány öltözetben, western csizmában vannak, a vőlegények pedig laza farmerben és az elmaradhatatlan cowboy kalapban jelennek meg.

 

Nagyon vagány, laza és vidám hangulatú esküvő ez, ahol számtalan meglepő dologgal találkozhatunk a bevonuló sétánytól kezdve az esküvői ruhákon és a helyszínválasztáson át a dekorációig, egytől egyig minden ezt a filmes jellegű, vadnyugati életérzést tükrözi.

 

western eskuvo

 

Tovább a teljes cikkhez

 


További cikkek a témában


Az esküvő megszervezése

HOGYAN KEZDJÜK EL ESKÜVŐNK MEGSZERVEZÉSÉT?

Az esküvő mindnyájunk életében (jó esetben) csak egyszer adódik, így ennek a napnak tökéletesnek kell lennie. A menyasszonyok még kislánykorukban megálmodott mesebeli esküvőről álmodoznak, a vőlegények, pedig boldoggá tenni szívük választottját. Az álmok valóra váltása bizony nem könnyű munka, amit több hónapos szervezés, és sokszor idegeskedés előz meg. Az esküvő napjainkban már nemcsak a boldogító igenről és a násznép elégedett mosolyáról szól, hanem komoly iparág épült a neves esemény köré, egyre bővülő szolgáltatásokkal és szolgáltatókkal, melyek kiválasztása nem egyszerű dolog, és sokszor pénztárcánk szab határt elképzeléseinknek.

Milyen menyasszonyi csokrot válassz?

Milyen menyasszonyi csokrot válassz?

A menyasszonyi csokor a boldogság jelképe, ezért elengedhetetlen kelléke az esküvőnek. Megannyi gyönyörű változat közül választhatunk.

Férfi dolgok.

Avagy a vőlegény feladatai az esküvőn

Essen szó végre a kedves vőlegényekről! Ugyan azt mondják, hogy az esküvőn a menyasszony a főszereplő, de bizony esküvő sem lenne, ha a hős szerelmes férfi meg nem kérné a hölgy kezét. Bizony igen fontos szerepe van a vőlegénynek az ünnep előtt és alatt egyaránt.
 
Esküvői torta - ízek, színek, hasznos tippek

Esküvői torta - ízek, színek, hasznos tippek

Az esküvői torta kapcsán fontos, hogy hány szeletes legyen a torta, milyen ízű és hogy néz ki. Ideális esetben az esküvői torta és az esküvő stílusa összhangban van.

 

 


További témák