Western esküvő – a vadnyugati hangulat

Milyen egy western esküvő? Vagány country csizmás menyasszonyok, belevaló cowboy kalapos vőlegények, vadnyugati miliő: egyszóval felejthetetlen élmény.

 

western vadnyugati eskuvo

 

(fotó: pinterest.com)

 

A mai kor esküvői trendje egyre jobban abba az irányba tolódik, hogy egyedi, személyre szabott legyen, ahol megmutathatjuk a násznépnek a mi kis saját világunkat, és hogy olyan életre szóló esemény legyen, ahol igazán felszabadultan önmagunk lehetünk.

 

A tematikus esküvők azért nagyon izgalmasak, mert egy picit bepillantást nyerhetünk az vőlegény és a menyasszony személyes világába, és néhány órára átélhetjük az adott kor vagy megjelenítendő téma hangulatát, jellegét.

 

A western esküvők világa – Volt egyszer egy vadnyugat

 

A western stílusú esküvők a 19. századi Amerikát, a cowboyok belevaló, lovas kultúráját jelenítik meg, egy olyan miliőt, amelyet a Volt egyszer egy vadnyugat, és a Hét mesterlövész című film jeleneteiben láthattunk.

 

A vadnyugati stílusú menyegzőn a menyasszonyok a koszorúslányokkal egyetemben vagány öltözetben, western csizmában vannak, a vőlegények pedig laza farmerben és az elmaradhatatlan cowboy kalapban jelennek meg.

 

Nagyon vagány, laza és vidám hangulatú esküvő ez, ahol számtalan meglepő dologgal találkozhatunk a bevonuló sétánytól kezdve az esküvői ruhákon és a helyszínválasztáson át a dekorációig, egytől egyig minden ezt a filmes jellegű, vadnyugati életérzést tükrözi.

 

western vadnyugati eskuvo

 

(fotó: pinterest.com)

 

Western esküvői helyszínek – lovas tanya, pajta, istálló

 

Egy tematikus lakodalom megszervezésénél kiemelten fontos szempont, hogy hol, milyen közegben tartjuk meg, hiszen maga a helyszín adja meg a keretet, a fő díszletet a témához.

 

Mivel a cowboyok világáról van szó, minden szóba jöhet, ami a lovas, vidéki életérzéssel kapcsolatos. Tökéletes választás egy lovas tanya, hatalmas füves területtel, fa padokkal, szalmabálákkal. A szertartást akár egy pajtában, vagy istállóban is megtarthatjuk. Egy rusztikus jellegű vidéki kúria, esetleg egy ütött-kopott stílusú romkocsma szintén stílusos helyszínválasztás.

western vadnyugati eskuvo

(fotó: piterest.com)

 

Menyasszonyi ruhák vadnyugati stílusban

 

Ha vadnyugati menyasszony szeretnél lenni, akkor esküvői ruha tekintetében alapvetően három stílus közül választhatsz. A legelterjedtebb a hófehér, hosszú tüll szoknya és farmering kombináció bőr övvel. Ehhez jönnek az elmaradhatatlan kiegészítők, mint a western csizma és a cowboy kalap.

 

A második verzió nagyon hasonló ehhez, igazából egyetlen motívum változik csupán. A hosszú tüll szoknyához ez esetben egy vidéki farmerlány stílusú kék vagy piros kockás ing párosul.

 

A harmadik stílus egy nőiesebb irányvonalat képvisel, ahol gyönyörű, vintage jellegű hosszú csipkeruhákat láthatunk western csizmával vagy cowboy kalappal kombinálva.

 

western vadnyugati eskuvoi ruha

 

(fotó: pinterest.com)

 

western vadnyugati eskuvo

 

(fotó: pinterest.com)

 

Vőlegény dress code

 

A western esküvőn természetesen a vőlegény öltözete sem a hagyományos stílust képviseli. Elegáns öltöny helyett jöhet egy laza farmer, és egy vászon vagy kockás ing zakóval, a jellegzetes western csizma és cowboy kalap kiegészítőkkel.

 

western vadnyugati eskuvo

 

(fotó: pinterest.com)

 

A western esküvői dekoráció

 

Amikor a dekorációt tervezzük, akkor egy rusztikus vidéki hangulatot képzeljünk el, és ne felejtsük el, hogy a 19. századi Amerikában járunk. Természetes anyagokat használjunk, farönk alátéteket, kerámia étkészletet, lenvászon terítőt és vászon szalvétákat.

 

A szertartás helyszínén felállított boldogságkapu egy western esküvőn semmiképp nem egy virágos boltív, sokkal inkább egy ütött-kopott ajtó, vagy egy egyszerű fából ácsolt szerkezet illik ide. A bevonuló sétányt sem virágszirmok díszítik, az ifjú pár jellemzően leterített állatprémeken lépdel az oltárhoz.

 

A vendégeket pedig akár fapadokra is ültethetjük, melyekre párnák helyett prémet terítünk. Tálaló asztalnak, süteményes pultnak egy-egy boros hordó is megteszi. Dekorációs elemek közül pedig a szalmabálák, lovas nyergek, hordók, csizmák, kalapok jöhetnek szóba minden mennyiségben.

 

western vadnyugati eskuvo

 

(fotó: pinterest.com)

 

Rusztikus esküvői torta 

 

Elérkeztünk az esküvői torta kérdéshez, amely szintén kulcsfontosságú eleme az esküvőknek, legyen az egy hagyományos, modern, vagy tematikus esküvő. A tortaszertartás kiemelt pontja minden lakodalomnak, érdemes itt is valami érdekes meglepetéssel készülni.

 

A rusztikus jellegű emeletes torták a legnépszerűbbek, amelyek tetején egy szerencsepatkó áll. Mivel a patkó egyszerre lovas és egyben szerencseszimbólum is, tökéletes díszítőelemes az ünnepi tortának. Emellett a farönkökre helyezett, vagy farönk formájú torták is jellemzőek ezeken az esküvőkön.

 

western vadnyugati eskuvoi torta

 

(fotó: pinterest.com)

 

Fotózás – szalmabálák, lovas miliő, vad-romantika

 

Az esküvői fotózás az egyik legélvezetesebb momentum minden esküvőn, pláne, ha tematikus esküvőről van szó, ahol egyfajta díszletként jelennek meg a kellékek.

 

A háttér lehet egyszerűen maga a lovas tanya, ahol pózolhatunk a kerítésnek dőlve, vagy a kerítésen ülve is elcsattanhat a szerelmes csók. A szalmabálák is igazi vad-romantikus hangulatot adhatnak az esküvői képeknek.

 

Az amerikai western párok közül sokan szeretnek lovakkal is fotózkodni, de egy veranda, ajtófélfa, kerítés, pajta is tökéletesen hozza a vadnyugati életérzést.

 

western vadnyugati eskuvo

 

(fotó: pinterest.com)

 

Köszönőajándék egy apró szerencsepatkó

 

Mi mással is kedveskedhetünk a vendégeinknek az esküvő végén, mint egy apró szerencsehozó patkóval. Ez egy stílusos és kedves gesztus, amelyet emlékként őrizhetnek az esküvőnkről.

 

Kulcstartó, vagy hűtőmágnes formájában maradandó emléktárgyat adhatunk, ha pedig édességben gondolkozunk, amely szintén népszerű esküvői köszönőajándék, akkor az előző ötletnél maradva, készíthetünk pici csokis szerencsepatkó cupcakeket.

 

Természetesen a vadnyugati stílust meghatározó egyéb tárgyak, mint a már oly sokat emlegetett cowboy kalap és western csizma is jöhetnek mindenféle változatban. A marcipán figurától kezdve a vicces dísztárgyakon és bögréken át a poháralátétekig mindegyik tökéletes meglepetés a násznép számára.

 

 


További cikkek a témában


30 esküvői asztaldekoráció ötlet – gyönyörű terítékek és díszítések

30 esküvői asztaldekoráció ötlet – gyönyörű terítékek és díszítések

Az esküvői asztaldekoráció egy gyönyörű kompozíció, melyet az ünnepi étkészletek, díszes tányéralátétek, szalvéták és asztaldíszek együttese alkot.

Toszkán esküvői stílus – olasz életérzés mediterrán ízek

Toszkán esküvői stílus – olasz életérzés mediterrán ízek

Egy esküvő hangulatát, stílusát a környezet és a dekoráció határozza meg. Éppen ezért egy mediterrán jellegű, olasz esküvő is megvalósítható a világ bármely pontján.

Romantikus esküvői dekorációs tippek

Romantikus esküvői dekorációs tippek

Különböző dekorációs és hangulati elemekkel megteremthetünk az esküvőn egy igazi szerelmes, meghitt hangulatot. Erre épül a romantikus esküvői tematika.

Rusztikus esküvő – a vidéki romantika

Rusztikus esküvő – a vidéki romantika

A vidéki romantika sok szerelmespárt magával ragad, ezért döntenek úgy, hogy az esküvőjükön is ezt a hangulatot elevenítik meg.


További témák