Esküvői ruhakölcsönzés - előnyök és hátrányok

A menyasszonyi ruhakölcsönzés az egyik legnépszerűbb választás a házasulandó hölgyek körében. Érdemes tisztában lenni az előnyökkel és hátrányokkal.

 

Menyasszonyi ruhalolcsonzes

 

Esküvői ruha dilemmák – Megvegyem? Kölcsönözzem? Varrassam?

 

Az első és legfontosabb kérdés a menyasszonyi ruha választáskor, hogy honnan és hogyan szerezzük be álmaink ruháját. Vajon melyik a te számodra a legoptimálisabb megoldás. A kölcsönzés, varratás, vagy ruhavásárlás? 

 

Tisztáznunk kell magunkban elképzeléseinket, és hogy milyen anyagi háttérrel rendelkezünk a megvalósításhoz. Az esküvői piac kellőképpen felkészült, és végtelen számú lehetőséget kínál.

 

Elsőként mindenképpen tájékozódj, térképezd fel a lehetőségeket, keresgélj az interneten, nézegesd az esküvős magazinokat, kérd ki a tapasztaltak véleményét! 

 

De ne feledd, ahány ember, annyiféle elképzelés, és vélemény. Vajon melyik megoldás neked a legkedvezőbb, kölcsönözni, megvenni, esetleg varratni a ruhát?

 

Segítségként összegyűjtöttünk néhány fontos érvet pro és kontra, mindegyik lehetőséget szemügyre véve, hogy könnyebben dönthess.

 

Esküvői ruhakölcsönzés – a leggazdaságosabb megoldás

 

Ha értelmetlennek és feleslegesnek találod, hogy kiadj több tíz- vagy inkább több százezer forintot, csak azért, hogy menyasszonyi ruhád egyedül a tiéd legyen, akkor válaszd a sok esetben költségkímélőbb megoldást a kölcsönzést!

 

Mind közül a leggazdaságosabb megoldás a menyasszonyi ruhakölcsönzés

 

Esküvői ruhaszalonok tucatjai kínálnak szebbnél-szebb ruhákat, melyek közül biztosan megtalálod a számodra legmegfelelőbbet.

 

A szalonban kiválasztod a legszebb ruhát, melyet egy próbával rád igazítanak, ezzel időt és pénzt spórolsz

 

Fenntarthatóságra odafigyelő menyasszonyok

 

A fenntarthatóságra odafigyelő menyasszonyoknak vonzó lehet az a gondolat, hogy a ruha nem egy alkalomra szól. Nem kell egy olyan „fölösleges” ruhadarabot vásárolni, előállítani, tárolni vagy tisztítani, melyet a nagy napon kívül soha többé nem veszünk fel. 


A környezetbarát esküvő cikkünkben részletesen körüljárjuk, hogy melyik opció a legkörnyezetkímélőbb, hiszen erről megoszlanak a vélemények.

 

A kölcsönzés vitathatatlan előnye, hogy a ruhát az esküvő utáni hétfőn visszaviszed és nem kell tárolnod tovább.

 

Kezdd el időben – a legszebb ruhákat hamar lefoglalják


Mivel a legtöbb menyasszony a ruhakölcsönzést választja – legalábbis itthon ez a legnépszerűbb megoldás -, fontos, hogy jóval az esküvő előtt kezdd el a keresgélést, mert a legszebb ruhákat hamar lefoglalják.


Mivel ez egy komoly és általában nehéz döntés, időben el kell kezdeni. Az esküvői főszezon a tavasz és a nyár, sokan keresnek ugyanarra az időpontra ruhát. 

 

Az esküvői szalonokban ugyan az alakodra tudják igazítani a kiválasztott ruhát, de jobb, ha te vagy az első, aki válogathat a teljes kínálatból.

 

A menyasszonyi ruhakölcsönzés előnyei és hátrányai


Ha a kölcsönzés mellett döntesz, akkor nem kell aggódnod amiatt, hogy olyan lesz-e a varratott ruha, amilyenre megálmodtad, hogy vajon hány ruhapróba lesz még és a varratás végén mennyibe fog kerülni. 

 

A kölcsönzés mellett szól, hogy az esküvői ruhát egyetlen egy alkalommal viseled.

 

Az esküvői ruhaszalonokban megtalálhatjuk a legújabb modelleket széles fazon és színválasztékban.

 

Szakemberek segítenek a szalonokban, hogy a tökéletesen hozzád illő ruhát válaszd.

 

Különleges, drága esküvői ruhacsodákat akár tízezrekért is bérelhetünk.


Gyakran a bérlés árában szerepelnek a ruhához tartozó kiegészítők, esetleg cipő is. A legtöbb helyen „csomagban" kölcsönözhetjük ki a ruhát az egyes kiegészítőkkel, kedvezményesen.

 

Az ápolás, karbantartás, tisztítás egyértelműen a ruhaszalon dolga. Neked ezzel nincs gondod.

 

Ha a párod is bérli a szmokingját, miért ne tehetnéd Te is? Felvesszük, viseljük a nagy napon, visszavisszük, mert többet már úgysem vesszük fel.

 

Hátránya azonban, hogy nem tudhatod, vajon hány menyasszony választotta a ruhát rajtad kívül, milyen állapotban lesz, mire eljön a te napod és tökéletesen az alakodra tudják-e igazítani. 

 

Hiszen gondolj bele, úgy kell megigazítani, hogy utána vissza lehessen állítani az eredeti állapotába és az alja ne menjen tönkre. Ezért láthatunk bokalengető menyasszonyi ruhát viselő menyasszonyokat.

 

Mivel sokan választják a ruhakölcsönzést, előfordulhat, hogy az áhított ruhát már más sokkal előbb lefoglalta ugyanarra az időpontra. Ilyenkor kénytelen vagy egy másikat választani.

 

A kölcsönzött ruháért te felelsz


Ugyan a tisztításért nem kell külön fizetned, de a kölcsönzött ruháért te felelsz. Ha bármilyen apró szakadást, eltávolíthatatlan foltot ejtesz rajta, biztosan felszámolják neked. 


Ha a kijavítás során a ruha helyrehozhatatlan állapotba kerül, akár meg is fizettetik veled a ruha teljes költségét. A feltételeket érdemes tehát előre tisztázni, hogy ne érjen meglepetés.
 

Esküvői ruha varratása - minden álmod megvalósítható

 

Esküvői ruha vásárlás – hogyan és honnan érdemes 


További cikkek a témában


Hófehérben vagy ekrüben?

A menyasszonyi ruha tradicionálisan hófehér, mivel a fehér a tisztaság és ártatlanság színe. Manapság azonban egyre nagyobb teret nyernek az egyébb színek is.

Esküvői öltöny: hogyan válasszuk ki a tökéleteset?

Esküvői öltöny férfiaknak

A tökéletes esküvői öltöny kiválasztása sok fejtörést okozhat a vőlegénynek, ha nem mozog otthonosan a klasszikus férfi stílus világában. Sokféle anyag, szín és minta közül lehet választani, nem is beszélve az öltönyhöz passzoló cipőről, nyakkendőről és egyéb kiegészítőkről. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy milyen szempontok segíthetnek a döntésben, hogy megtaláld a tökéletes öltönyt, melyben egy feledhetetlen napot fogsz eltölteni!

 

A menyasszonyi fátyol

A menyasszonyi fátyol a tisztaságot jelképezi, melyet a régi időkben kézzel vert csipkéből készítettek, melyet az esküvő után a menyasszonyok megőriztek leányuk számára. Napjainkra már inkább csak kiegészítő, öltöztető szerepe van a fátyolnak, melyet számtalan variációban megtalálhatunk a ruhaszalonokban.
 
10 gyönyörű esküvői ruha tengerparti esküvőhöz

10 gyönyörű esküvői ruha tengerparti esküvőhöz

A menyasszonyi ruha stílusát mindig az esküvő helyszíne, maga a miliő határozza meg. A tengerparti esküvői ruháknak is megvan a maga jellegzetessége.


További témák