Esküvői ruha varratása - minden álmod megvalósítható

Beleszerettél egy ruhába, amit egy filmben, vagy egy magazinban láttál? Teljesen egyedi esküvői ruhára vágysz? Akkor varrasd meg álmaid menyasszonyi ruháját!

eskuvoi ruha varratas

Az esküvő az egyik legkülönlegesebb nap egy nő életében, amit a legtöbben minden szempontból különlegessé szeretnének tenni. Az első és legfontosabb döntés a ruha kiválasztása. 


Ha olyan menyasszonyi ruhára vágysz, ami csak a tiéd, amit csak rád terveztek, (és nem csak igazítottak), ha szeretnéd, hogy az esküvői ruhát csak te viseld, akkor a számodra a ruhavarratás a tökéletes megoldás.

 

Tervezők és varrodák


Számtalan esküvői ruhaszalon foglalkozik esküvői ruhatervezéssel és varrással. Van, ahol kép alapján megalkotják álmaid ruháját, de felkereshetsz divattervezőt is, aki a személyiségedre, alkatodra kreál számodra teljesen egyedi ruhát. 

 

Ha ezt a megoldást választod, akkor gyakorlatilag bármilyen stílusú ruhát választhatsz. Híres filmszínésznők, sztárok ruháját is választhatod, vagy akár nemzetközi divattervezők kollekcióiban is kutakodhatsz.

 

Manapság egyre több ara varratja esküvői viseletét neves magyar divattervezőknél, de több ruhakölcsönzőnél is megvalósítják a különféle elképzeléseket.

 

Mind a ruhaszalonok, mind a varrónők fel vannak készülve az extra igényekre, így határt csak a pénztárcád szabhat.

 

Az esküvői ruha varratás menete


Az általad kiválasztott ruhát egyszerűen elküldöd e-mailben a szalonnak, vagy varrónőnek, és ajánlatot kapsz a megvalósíthatóságról és az árról. 

 

Ezt követően személyesen átbeszélitek, hogy előnyös-e számodra az adott fazon, illik-e az alakodhoz, és az esküvő stílusához. Egy tengerparti esküvőhöz például nem passzol a bálkirálynős abroncsos stílusú ruha.

 

Ezután elkezdődik a kivitelezés és a ruhapróbák. Van, ahol mindössze kétszer kell menni, de van, ahol öt-hat próbára is számíthatsz, amíg elkészül a végleges változat.

 

Ruhavarratás ára


A menyasszonyi ruhavarratás ára sok tényezőtől függ. Általában a ruha anyagának mennyisége, minősége, és a díszítettsége határozza meg. 

 

Vannak olyan szalonok, ahol a menyasszonyi ruhakölcsönzéssel közel megeggyező áron lehet  ruhát varratni. Van, ahol elrugaszkodott áron dolgoznak vagy épp csomagárakat kínálnak. 

 

Az átlagár 55.000 Ft körüli, de anyagtól, stílustól és ruhaszalontól függően akár a 160.000 Ft-ot is elérheti.

 

Erre a 3 dologra figyelj!

 

1) Figyelj a testalkatodra!
Nem biztos, hogy neked is jól áll az a ruha, ami egy modellen, vagy filmben szereplő színésznőnek jól mutatott. Figyelj oda, hogy előnyös-e számodra az a fazon, és kényelmes viselet lesz-e.

 

2) Figyelj a helyszínre!
Nem mindegy, hogy romantikus esküvőd lesz vagy bálteremben egy elegáns, királyi lagzi. A ruhának passzolnia kell az esküvői helyszín jellegéhez, atmoszférájához is. Egy tengerparti esküvőhöz például nem illik a nehéz abroncsos ruha.

 

3) Figyelj a dekorációra!
Gondold végig az étterem, tanya, vízpart színeit. Hagyományos drapériás, minimál stílusú vagy könnyed, új építésű helyszínen lesztek. Vedd figyelembe, hogy régies, vintage stílusú vagy modern dekorációt terveztetetek. 

 

Az esküvői ruha varratás előnyei


Ruhád egyedi lehet, pontosan olyan, amilyennek megálmodtad. Esküvő után nem kell megválnod tőle, megőrizheted egy életen át. 

 

Kikérheted tervezők véleményét, és olyan tökéletesre terveztetheted, ami pontosan hozzád illő stílusú.

 

Válogathatsz a legkülönfélébb anyagokból, csipkékből, gyöngyökből. Amennyiben párod is varratja ruháját, tökéletesen összekombinálhatjátok az anyagokat, színeket, hogy a harmónia a ruhátokon is megjelenjen. 

 

Elképzelhető, hogy találsz olyan varrónőt, aki hasonló árért elkészíti a ruhádat, mintha kölcsönözted volna, mégsem kell visszaadnod, megtarthatod, esetleg a későbbiekben átalakíthatod varrónőddel, aki ez esetben még kedvezményt is adhat.

 

A saját menyasszonyi ruhád teljesen rád van szabva, a te stílusodra készül, vadiúj, csak rajtad van először, és utána elteheted emlékbe.


…és a hátrányai


A varratás bizalmi választás, hiszen nem láthatjuk előre a végeredményt, ezért érdemes a szakértő véleményére hagyatkoznunk, hogy jól fog-e állni a megálmodott fazon. 

 

Az egyedi extrém ötleteidet meg kell fizetned, és ha még neves tervezővel dolgozol, jó mélyen a pénztárcádba kell nyúlnod.

 

A megálmodott ruhádhoz legtöbbször neked kell megvenned az anyagot, ami sok utánajárást igényel.

 

Többszöri próbákra kell számítanod, hogy tökéletesen rád igazíthassák a ruhát.

 

A kiegészítőket neked kell külön megvásárolnod, ami plusz költség és utánajárás. Gondoskodnod kell a ruha megfelelő tárolásáról, ami helyigényes valamint a tisztításáról, ami pedig igen költséges.

 

 


További cikkek a témában


2019-es menyasszonyi ruha trendek

A menyasszonyi ruhák minden évben újjá születnek, és finom változásokon mennek keresztül. Idén a hagyományos színek mellett a pezsgő, az ezüstös árnyalatok és az ekrü dominál, fazonok között pedig a látványos uszályok és az asszimetria jelent formabontó újdonságot.

Esküvői ruha trendek 2021/2022

Esküvői ruha trendek 2021/2022

Gyönyörű menyasszonyi ruhák vonultak fel a Bridal Fashion Week kifutóján. A 2021-es és 2022-es év esküvői ruha stílusa igazán romantikus és nagyon nőies.

A menyasszonyi fátyol

A menyasszonyi fátyol a tisztaságot jelképezi, melyet a régi időkben kézzel vert csipkéből készítettek, melyet az esküvő után a menyasszonyok megőriztek leányuk számára. Napjainkra már inkább csak kiegészítő, öltöztető szerepe van a fátyolnak, melyet számtalan variációban megtalálhatunk a ruhaszalonokban.
 
Különleges és extrém menyasszonyi ruhák

Különleges és extrém menyasszonyi ruhák

Ha a hagyományos esküvői ruhák világa túl unalmas a számodra, és inkább az extravagáns stílust kedveled, akkor válassz a nagy napra valami különleges darabot.

 

 


További témák