Esküvői ruha vásárlás – hogyan és honnan érdemes

A menyasszonyi ruha megvásárlása külföldön természetes, és hazánkban is egyre többen választják, akik arra vágynak, hogy egyedi és új ruhában álljanak az oltár elé.

 

Menyasszonyi ruha vasarlas

 

Egyre több menyasszony dönt az esküvői ruha megvásárlása mellett, hiszen, ahogy tartja a hagyomány, új és tiszta ruhában illő az oltár elé állni. 

 

Nem viselte előtted senki más!


Sokan vágynak arra, hogy olyan ruhában mondják ki a boldogító igent, melynek vitathatatlanul a legnagyobb előnye, hogy egyedi és az alakunkra szabott ruhát választhatunk, melyet nem viselte előttünk senki más. 

 

Nagyobb szabadságot ad, mint az esküvői ruhakölcsönzés, és jóval kényelmesebb, mint az menyasszonyi ruha varratása.


Mindenféle kötöttség nélkül, szabadon válogathatunk a fazonok között, kedvünkre bóklászhatunk a nagy divatmárkák ruhaboltjaiban, vagy akár a neten is böngészhetünk, hogy felkutassuk álmaink menyasszonyi ruháját. Egy fontos, hogy kezdjük el időben, hagyjunk magunknak elég időt a választásra.


A ruhavásárlás költségei általában magasabbak, mint a ruhakölcsönzésé, de vannak meglepően olcsó lehetőségek is. 


1. Esküvői ruhaszalonok kínálata 


Az esküvői ruha szalonok alapvetően ruhakölcsönzésre specializálódtak, de léteznek közöttük olyanok is, ahol számos újonnan készült, a trendnek megfelelő ruhát kínálnak akár megvásárlás céljára is.

 

Egy esküvői ruhaszalonban ráadásul szakszerű tanácsokkal is ellátnak, ezért mindenképp érdemes ezt a lehetőséget is számításba venni.

 

2. Nézz körül a nagy divatmárkák üzleteiben – olcsóbb, mint gondolnád

 

Menyasszonyi ruhát nem csak arra szakosodott esküvői szalonban lehet vásárolni. A bevásárlóközpontokban, a nagyobb divatmárkák üzleteiben minden nyári szezonban gyönyörű fehér ruhák és esküvői fazonok jelennek meg a kollekciók között. 

 

Egy „egyszerű” ruhaboltban is ki lehet fogni egyedi és stílusos darabot, ami tökéletesen megfelel a menyegzőre, ráadásul egy „igazi” menyasszonyi ruha árának a töredékéért. 

 

3. Akár netről is rendelheted...

 

A külföldi webáruházak kínálatát is érdemes felfedezni, hiszen a neten is gyönyörű ruhacsodákat találhatsz.

 

Nem kizárt, hogy épp egy a neten találsz rá a számodra tökéletesen megfelelő ruhára.

 

Ha pedig mégsem passzolna a megrendelt ruhaköltemény teljesen az alakodra, akkor egy varrónővel még könnyedén igazíttathatsz rajta.

 

4. Magyar tervező kollekciójából is választhatsz 


Ha magyar tervezőtől vásárolsz, azon kívül, hogy a hazai tehetségeket támogatod, biztos lehetsz benne, hogy itthoni műhelymunkában készül el a ruhád.

 

Szerencsére hazánkban is vannak nemzetközi színvonalú tervezők, akik izgalmas limitált kollekciókkal állnak elő minden évben. 

 

Sokféle különleges ruha közül választhatsz, általában minden fazonból csupán egy vagy csak néhány készül, így nem kell attól tartanod, hogy valaki más is ugyanabban a ruhában áll az oltár elé. 


Az esküvőn fesztelen lehetsz egy ilyen ruhában, mert nem kell azon aggódnod, hogy nehogy valami baja legyen, hiszen hétfőn tökéletes állapotban vissza kell vinned a kölcsönzőbe. 

 

Az esküvői ruhavarratás előnyei:


A ruhavásárlás előnye, hogy a ruha rajtunk pompázhat először, és az esküvő után sem kell megválnunk a csodás darabtól. 


Örök emlék marad, melyet gyermekeink, akár unokáink is megcsodálhatnak.

 

Ha nem szeretnénk a szekrényben őrizgetni, akár át is alakíthatjuk, hogy más alkalmakkor is viselhessük a ruhakölteményt.

 

Ha időközben mégis megválnánk menyasszonyi ruhánktól, arra is van többféle megoldás. Meghirdetheted esküvős oldalakon, de néhány ruhaszalonban is próbálkozhatsz a visszavásárlással.
 

Hátrányai:


A ruhavásárlás általában költségesebb a kölcsönzésnél, nem beszélve a ruha karbantartásáról, tisztításáról. Ez a későbbiekben a tisztítási költségek mellett nyűg is lehet.

 

Bonyodalmat okozhat a tárolása, ami nagy teret és speciális figyelmet, ápolást igényel, máskülönben megkophat, elszíneződhet az anyag.

 

Mivel az esküvői ruhánkat nem fogjuk felvenni soha többé, alapvetően egy fölösleges – bár szép emlékeket őrző – ruhadarabként áll majd a szekrényben…

 

 


További cikkek a témában


Esküvői ruha varratása - minden álmod megvalósítható

Esküvői ruha varratása - minden álmod megvalósítható

Beleszerettél egy ruhába, amit egy filmben, vagy egy magazinban láttál? Teljesen egyedi esküvői ruhára vágysz? Akkor varrasd meg álmaid menyasszonyi ruháját!

Esküvői ruha trendek 2021/2022

Esküvői ruha trendek 2021/2022

Gyönyörű menyasszonyi ruhák vonultak fel a Bridal Fashion Week kifutóján. A 2021-es és 2022-es év esküvői ruha stílusa igazán romantikus és nagyon nőies.

2019-es menyasszonyi ruha trendek

A menyasszonyi ruhák minden évben újjá születnek, és finom változásokon mennek keresztül. Idén a hagyományos színek mellett a pezsgő, az ezüstös árnyalatok és az ekrü dominál, fazonok között pedig a látványos uszályok és az asszimetria jelent formabontó újdonságot.

Különleges és extrém menyasszonyi ruhák

Különleges és extrém menyasszonyi ruhák

Ha a hagyományos esküvői ruhák világa túl unalmas a számodra, és inkább az extravagáns stílust kedveled, akkor válassz a nagy napra valami különleges darabot.

 

 


További témák