A 10 legszebb vízparti esküvőhelyszín Budapesten

Ha romantikus esküvőt szeretnénk, akkor érdemes a Duna-part, a Városligeti-tó vagy a Feneketlen-tó gyönyörű teraszos, kerthelyiséges helyszínei közül választani.

 

vizparti eskuvohelyszinek

 

A vízpart romantikája mindenkit magával ragad. Éppen ezért olyan népszerűek a tóparton vagy a Duna partján található esküvős helyszínek.

 

Ha a fővárosban szeretnénk megszervezni az esküvőnket, és mindezt egy természet közeli, vízparti helyszínen álmodtuk meg, akkor igazán szerencsések vagyunk, hiszen Budapest számtalan szebbnél szebb romantikus vízparttal rendelkezik.

 

A Duna panorámás és romantikus partszakaszai

Már önmagában a város elhelyezkedése is vízparti, hiszen Budapestet a Duna szeli ketté. A Pesti és a Budai rakpart éttermei, szállodái és rendezvényhelyszínei ebből kifolyólag nemcsak vízparti, hanem egyszerre panorámás helyszínek is egyben. Festői látvány tárul elénk Budapest nevezetességeivel, bármelyik oldalt is választjuk.

 

Ha pedig igazán természetközeli, vad-romantikus helyszínt keresünk, akkor a Római-part fákkal övezett partja vagy a festői kis-Duna partszakasza a legmegfelelőbb. A Rómain régi csónakházakat, vízparti, teraszos éttermeket és még néhány elegáns villát is találunk, melyek mind népszerű esküvős helyszínek. A festői kis-Duna pedig távol a város zajától szintén csodaszép természeti miliő a nagy naphoz!

 

Pest és Buda egy-egy gyönyörű tavat rejt

Budapest két hangulatos tavat is rejt. A pesti oldalon a Városligeti-tó a hatalmas ősfás parkkal olyan párok számára ideális, akik a belvároshoz közel keresnek, olyan helyszínt, ahol szabadtéri esküvőt lehet tartani. Ráadásuk tóparton! Budán pedig a Feneketlen-tó partján lehet igazán romantikus tóparti esküvőket tartani.

 

1. Duna Garden Étterem&Hotel****- a festői Kis-Duna partján

vizparti eskuvohelyszin

 

A Duna-Garden Étterem egy panorámás, elegáns étterem, a festői Kis-Duna partján. A gyönyörű természeti környezetben elhelyezkedő helyszínhez egy hangulatos terasz is tartozik, amely igazán kellemessé teszi a lakodalmat. A terasz épp úgy helyszíne lehet a polgári szertartásnak, mint az ünnepi vacsorának.

 

A helyszín különlegessége, hogy jacht kikötővel is rendelkezik, amely szintén romantikus helyszíne lehet a ceremóniának. Itt akár egy stégen is kimondhatjuk a boldogító igent egy virágoltár alatt, vagy akár naplemente után, romantikus gyertyák fényében.

 

Tovább az adatlapra

 

2. Hemingway Étterem – a Feneketlen-tó partján

vizparti eskuvohelyszin

 

A Hemingway étterem egy igazán gyönyörű helyen található Budán, a romantikus Feneketlen tó partján. Az egyike annak a helyszínnek, ahol a fővárosban, de mégis tópartján lehet az esküvőnk. A csoda szép tó és a tavat körülölelő mintegy 1 hektáros fás-parkos környezet esküvői fotózáshoz is tökéletes helyszín.

 

A közvetlenül a vízparton elhelyezkedő étteremhez egy kb.150 fő befogadására képes tóparti terasz is tartozik, amely tökéletesen alkalmas a polgári szertartás lebonyolításához is.

 

A Hemingway étterem konyhája is izgalmas kulináris világot tartogat. A hagyományos és klasszikus fogások mellett magyar kézműves élelmiszerekből készített ételek, a nemzetközi konyhák ízei és az egészséges, például Makrobiotikus ételek is megtalálhatók.

 

Tovább az adatlapra

 

3. Melba Panoráma Étterem és Bár – a Marina parton

vizparti eskuvohelyszin

 

A Melba Panoráma Étterem és Bár a Duna egyik igen szép ágán található, a pesti oldal egy kiemelt partszakaszon, a Marina-parton. Az étterem panorámás kilátást nyújt a csodás Duna-öbölre és a jacht kikötőre.

 

Az étterem belső kialakítása art deco stílusú, elegánsan bútorozott, kiválóan alkalmas elegáns esküvők megrendezéséhez. Az étterem jól megközelíthető, közel a belvároshoz, mégis távol a város zajától nyújt hangulatos vízparti élményt.

 

Az étteremhez akár vízi járművön is érkezhet az ifjú pár, hiszen az étterem közvetlenül a vízparton helyezkedik el. Akár hajóval, motorcsónakkal vagy egyéb vízi járművel is megközelíthető. Kikötőnkből indulva rövidebb vagy hosszabb városnéző hajózás, motorcsónakos túra rendelhető, esküvőkön a násznép számára felejthetetlen programként.

 

A násznép természetközelben, nyugodt környezetben élvezheti az esküvőt, jó időben a tetőteraszról gyönyörködhetnek a dunai panorámában.

 

A tetőterasz pedig igazán romantikus helyszíne lehet egy polgári szertartásnak, ahol állófogadás, grillvacsora is tartható. A hivatalos szabadtéri ceremónia akár naplemente után is megtartható egy exkluzív hangulatú, gyertyafényes szertartás keretén belül.

 

Tovább az adatlapra

 

4. Café Ponyvaregény Étterem – a Kopaszi-gáton

vizparti eskuvohelyszin

 

A Cáfé Ponyvaregény több szempontból is izgalmas esküvőhelyszín. A nagy nap megszervezésére szinte minden szempontból tökéletes, mondhatni álomesküvő helyszín, ahol egy igazán profi csapat gondoskodó odafigyeléssel teszi felejthetetlenné az esküvőt.

 

Az étterem egy igazán romantikus, hangulatos vízparti környezetben található a Kopaszi -gáton, egy gondosan ápolt park közelében. A fákkal körülölelt Duna-parton akár a szabad ég alatt is meg lehet tartani az esküvői szertartást, amely igazán álomszerű élmény minden házasulandó pár számára.

 

A Café Ponyvaregény távol a város zajától, meghitt környezet várja mindazokat, akik romantikus esküvői helyszínt keresnek a fővárosban.

 

 

Az étterem piknikezésre, grillezésre is lehetőséget biztosít, és bármilyen egyedi ötletre nyitottak. A helyszín esküvői fotózáshoz is tökéletes háttérben a Duna vizével. A vízparti elhelyezkedésből adódóan pedig az ifjú pár akár vízi járművel is érkezhet az esküvőre.

 

Tovább az adatlapra

 

5. Rozmaring Kertvendéglő – Óbudán a Duna partján

 

A Rozmaring Kertvendéglő szintén a főváros egyik legnépszerűbb esküvőhelyszínének egyike. Csodálatos helyszínen található Óbudán, közvetlenül a Duna partján. A vízparti esküvők romantikus jellege tökéletesen megvalósítható, hiszen a Rozmaring Kertvendéglő terasza és termei panorámás kilátást nyújtanak a Dunára.

 

Talán az egyik legemlékezetesebb pillanata az itt házasulandó pároknak, az étterem kertjében vagy a Duna vizére nyíló panorámás teraszán, a szabad ég alatt megtartott esküvői szertartás. Ehhez a romantikus élményhez itt minden lehetőség adott.

 

Tovább az adatlapra

 

6. Csónakház Mulató – a Római-parton

 

Budapest egyik legszebb Duna-parti szakaszán, a Római-parton található a Csónakház, 1920-as években épült gerendás- faszerkezetű épülete. Már önmagában a fás-parkos vízpart is magával ragadó, de az épület is igazán különleges

 

A Csónakház épülete csak 10 éve üzemel rendezvény helyszínként, 80 éven keresztül killboatoknak, csónakoknak volt otthona. Ma már műemlékként Budapest egy legszebb esküvői helyszíne, melyet soha nem felejtenek el az ide látogatók.

 

Az itt tartott esküvők hangulata családias jellegű, a vendéglátás és a kiszolgálás vidám és segítőkész. A nagyterem befogadóképessége 200 fő kör alakú asztalokkal, bárpulttal, tánctérrel egy légtérben. Az emeleti Duna terem befogadóképessége 90 fő kör alakú asztalokkal, bárpulttal, tánctérrel, dunai panorámás terasszal.

 

Tovább az adatlapra

 

7. Holiday Beach Budapest**** - a Római-parton

vizparti eskuvohelyszin

 

A szálloda Budapesten, de a város zajától távol, közvetlenül a Duna partján, a Római-parton található. Kiemelt és népszerű esküvőhelyszínként már több, mint 10 éve szolgálják ki az ifjú párok igényeit, hogy közös életük első napját feledhetetlenül szép élménnyé varázsolják.

 

Az esküvői vacsorát, a lakodalmat a különleges, mediterrán hangulatú Duna-parti grill teraszon vagy a csodálatos panoráma kilátással rendelkező elegáns Nebro étteremben is megtartható.

 

Ha vízparti ceremóniára vágyunk, akkor itt ez az álom is megvalósulhat, hiszen lehetőség van a polgári szertartás lebonyolítására akár a vízparton, vagy a kertben is. Meghittebb, zárt körű szertartás valamelyik különteremben is megtartható. Az esküvői fotózáshoz pedig keresve sem találnánk romantikusabb helyszínt, mint a Római-part fákkal övezett vízpartja.

 

Tovább az adatlapra

 

8. Vasmacska étterem és grillterasz – Budafokon a Duna-partján

vizparti eskuvohelyszin

 

Budafokon, közvetlenül a Duna partján található a kellemes hangulatú Vasmacska étterem és grillterasz. Az idilli környezetben elhelyezkedő étterem páratlan lehetőséget nyújt esküvők lebonyolítására.

 

Azok a párok, akik távol a város zajától, de a fővárosban keresnek, hangulatos vízparti helyszínt az esküvőjükhöz, azon jó helyen járnak.

 

A Vasmacska étteremhez terasz és plázs is tartozik, amely lehetőséget biztosít ahhoz, hogy szabadtéri esküvőt tartsunk. A terasz és a plázs területén akár nagyobb létszámú, 280-300 fős lagzik is tarthatók. A kisebb belső terem és a fedett terasz pedig kisebb 50-100 fős esküvők megszervezésére nyújt lehetőséget.

 

Tovább az adatlapra

 

9. Wedding Lake – távol a város zajától zöld övezetben

vizparti eskuvohelyszin

 

A Wedding Lake egy igazán exkluzív és különleges esküvőhelyszín Budapesten, amely távol a város zajától, zöldövezeti környezetben található, egy kis tó partján, a St. Lőrinc Golf Club területén.

 

A romantikus esküvők egyik záloga a szabadban tartott esküvői szertartás, amely tóparton, vízparton még exkluzívabb élményt nyújt. A Wedding Lake helyszínén minden adott egy álomesküvő megrendezéséhez.

 

Az elegáns helyszín területén és a sátorban 3,5 km fénydekoráció biztosítja az éjszakai egyedülálló látványt, melyet a kivilágított Ledes fák, a fényalagút és a tavon úszó világító lótusz virágok teszik még különlegesebbé. Az egyedülálló éjszakai esküvői dekoráció része továbbá a fényalagút, kivilágított Ledes csónak.

 

Tovább az adatlapra

 

10. Boatanic hajó (ex Columbus hajó) – a Pesti Duna-parton

 

A pesti Duna-part Erzsébet és Lánchíd közötti frekventált szakaszán horgonyoz a gyönyörű Columbus hajó, amely egy igazi panorámás álomesküvős helyszín. A hajó fedélzetéről egyedülálló kilátás nyílik a Budai Várra.

 

A 160 fős rendezvényterem és a 80 fős Duna terasz szintén nagyon népszerű esküvőhelyszín, kedvelt helyszíne polgári szertartásoknak és lakodalmaknak egyaránt.

 

Tovább az adatlapra

 

11. VOGUE hajó – a Budai vár panorámájával

 

A panorámateraszos Vogue hajó szintén tökéletes választás esküvőhöz, ahol a Margit-sziget és a Budai Vár látványa páratlan élményt nyújt.

 

A zárt rendezvénytermek és a terasz 30-150 fős polgári szertartással egybekötött esküvők lebonyolítására alkalmas.

 

Az esküvői fotózáshoz az egyik legromantikusabb helyszín a Margit-sziget, ahová motorcsónakon 3 perc alatt átjuthatja a Vogue esküvős csapata az ifjú párt a hajó limuzin szolgáltatással.

 

Tovább az adatlapra

 

Az összes budapesti esküvőhelyszín listája

 


További cikkek a témában


A tökéletes esküvői helyszín kiválasztása lépésről lépésre

A tökéletes esküvői helyszín kiválasztása lépésről lépésre

Az esküvői helyszínek forgatagában nagyon könnyű elveszni, kivéve, ha pontosan tudod milyen szempontokat kell figyelembe venni.

 

 

Esküvői vacsora összeállítása

Az esküvő egyik legfontosabb kérdése, hogy mit és milyen formában tálalunk meghívott vendégeink részére. Az esküvőnk megítélése múlhat a vacsora minőségén, ezért fontos, hogy minden szempontot mérlegeljünk a menü kiválasztásakor. Inkább válasszunk szerényebb, de bőséges menüsort, minthogy a násznép korgó gyomorral távozzon. Az étkek kiválasztásában természetesen a helyszín sok segítséget nyújt, de az ajánlatkéréshez nem árt tisztában lennünk néhány fontos tudnivalóval.
Indusztriál esküvőihelyszínek Budapesten – modern esküvőkhöz

Indusztriál esküvőihelyszínek Budapesten – modern esküvőkhöz

Az egyik legmodernebb lakberendezési stílus az indusztriális, vagy loft, amely immár az esküvők világába is belopta magát.

 

Esküvő a szabadban – a szabadtéri esküvő megszervezése

Esküvő a szabadban – a szabadtéri esküvő megszervezése

A szabad ég alatt tartott esküvők a legromantikusabbak. Bármilyen különleges helyszínt választhatunk ehhez, hiszen a polgári szertartás a szabadban is kivitelezhető.


További témák