Álomszép esküvői dekorációk – színek, ötletek, kreatív díszek

Az esküvői dekoráció fontos része a virágdekoráció, az asztaldekoráció, a teremdekoráció, a székek valamint a terem díszítése.

 

eskuvoi dekoracio

 

Az esküvői dekoráció kitalálása és megtervezése egy nagyon inspiráló és kreatív folyamat, amit külsős dekoratőr segítségével, vagy akár saját magunk is megvalósíthatunk. 


Ha beltéri helyszínen tartjuk az esküvőt, akkor általában maga a helyszín biztosítja a dekorációt is. Ha azonban konkrét elképzelést, ötleteket szeretnénk megvalósítani, vagy beleszerettünk egy képen látott dekorációba, akkor érdemes igénybe venni esküvői dekoratőri segítséget, vagy akár saját magunk is megvalósíthatjuk azt a gyönyörű környezetet, amit megálmodtunk.


Miből áll az esküvői dekoráció


Az esküvői dekoráció számtalan elemből áll. Az első állomás maga a szertartás helyszíne, amely egy bevonuló sétányból, egy boldogságkapuból és egy asztalból áll, mindemellett a széksorokat is szépen fel szokták díszíteni, ahová a násznépet ültetjük. A terem és a vacsoraasztalok dekorálása pedig az esküvő fő látványossága.

 


1. Ceremónia dekoráció – a szertartás helyszínének díszei 


Az esküvői szertartást tarthatjuk házasságkötő teremben, külső zárt helyszínen, és szabadtéren is, mindhárom esetben a dekoráció részét képezi a bevonuló szőnyeg vagy sétány, a boldogságkapu, valamint az anyakönyvvezető számára kihelyezett kis asztal.
A ceremónia dekoráció számtalan lehetőséget tartogat. Igen kiemelt része ez az esküvőnek, hiszen itt fogadunk örök hűséget egymásnak. 


Bevonuló sétányok

 

Gyönyörű bevonuló ösvényeket készíthetünk virágszirmokból, melyekkel teleszórhatjuk az egész sétányt, vagy két oldalán a szegélyeket is díszíthetjük. Nagyon dekoratív megoldás, ha valamilyen díszítőmotívumot alkotunk.

 

eskuvoi bevonulo setany

eskuvoi dekoracio


Boldogságkapu

 

A boldogságkapu a szertartás központi helyszíne, ide érkezik meg a menyasszony, és itt fogad a pár örök hűséget egymásnak. A legnépszerűbb boldogságkapuk a virágokkal díszített boltívek.

 

15 gyönyörű boldogságkapu szabadtéri esküvőhöz

 

eskuvoi boldogsagkapu


Szertartás asztal az anyakönyvnek

 

Az anyakönyv számára kihelyezett asztal stílusában mindig passzol az esküvői dekorációhoz. Legtöbbször egy szép terítővel van lefedve, és virágok díszítik.

 

eskuvoi dekoraciok


2. Esküvői asztaldíszítés 


Az asztaldíszítés során a vacsoraasztalok, az asztalterítők, az étkészletek és az asztaldíszek kerülnek kiválasztásra, melyek számtalan kreatív módon elhelyezhetők. 

 

 


Vacsoraasztalok

 

A vendégek ünnepi asztala alapjában határozza meg az esküvői stílust, de maga a helyszín adottságai is befolyásolják a lehetőségeket. Nekünk kell eldönteni, hogy különálló kerek asztalokat szeretnénk leültetni a násznépet, esetleg a mediterrán szokás szerint egy hosszú egyenes asztal mellé, vagy U-alakban, ahol mindenki láthatja egymást.

 

Vannak még különleges megoldások is, mint az S-alakú asztalok, amely exkluzív kategóriába tartoznak, de nagyon látványosak.

 

eskuvoi vacsoraasztal


Étkészletek

 

Az étkészletek gyönyörű elemei az asztaldekorációnak. Ha egyszerű, fehér tányérokat választunk, akkor egy szép, színes, vagy mintás tányéralátéttel dobhatjuk fel a látványt, valamint a szalvéták különféle módon való elhelyezésével is variálhatunk. 

 

eskuvoi etkeszlet tanyerok


Terítők 

 

Az asztalterítők színe, mintája alapjaiban határozza meg az asztali dekoráció stílusát, ezért fontos döntés. Hagyományosan hófehér terítő kerül a vacsoraasztalokra, de manapság már a színes és mintás darabok is nagyon népszerűek.

 

Fontos, hogy a terítő, a szalvéta és az étkészlet színvilága harmonizáljon egymással, így lesz tökéletes az összkép.

 

eskuvoi asztaldekoracio

 

Asztaldekoráció - esküvői asztaldíszek

 

Az esküvői asztaldíszek igazi arzenált kínálnak. Egészen egyszerű, vagy kreatív ötletekkel tehetjük dekoratívvá vagy épp meghitté az asztalokat.

 

Vidám ötlet például a gyümölcsök alkalmazása, érdekes hagyomány a mediterrán térségben a fűszernövények kihelyezése, a virágdekorációk száma pedig szinte végtelen. 


A tányérok köré virágszirmokat, gyöngyöket, festett kavicsokat, kagylókat, mécseseket, kis vázákat, papírdekorációkat is elhelyezhetünk.

 

eskuvoi asztal dekoraciok


3. Szék dekorációk 


Az esküvői dekorációból a székek feldíszítése sem maradhat ki. A szertartás helyszínén kihelyezett széksorokat általában egy pici virágcsokorral vagy fátyollal szokták díszíteni. 


A vacsoraasztal székeit azonban legtöbbször hófehér székszoknyák díszítik, melyeket masnikkal, színes kendőkkel, virágokkal lehet még ünnepélyesebbé tenni. 

 

eskuvoi szekek

 

eskuvoi szekdekoraciok


4. Terem vagy helyszín dekoráció 


A teremdekoráció valójában minden eddigi részletet magába foglal, mégis érdemes külön említést tenni róla, hiszen itt is vannak olyan megoldások, melyekkel élhetünk. 


A vacsoraasztalok fölé lógatott függődíszek teszik például rendkívül látványossá tehetik összképet. A lampionok és fényfüggönyök, fényfüzérek a meghittségért felelnek. A virágfal pedig egy olyan különleges dísz, amely fotófalként is tökéletes.

 

eskuvoi dekoracio

 

 


5. Esküvői virágdekorációk


A virágdekorációk a legszebbek az esküvői dekorációk között. Láthatunk asztalra helyezett gyönyörű csokrokat, látványos virágfüzéreket, a bevonuló sétány mellett virággömböket, kővázákat, vagy épp elszórt virágszirmokat.


Van, ahol a vendégek tányérját díszíti egy-egy élő virág, de a szárított virágok is sok esküvőn helyet kapnak.

 

eskuvoi viragdekoraciok


6. Fénydekoráció 


Ha igazán meghitt hangulatot szeretnénk varázsolni az esküvőnkön, akkor gondoskodnunk kell a hangulatvilágításról, amelynek elmaradhatatlan kellékei a mécsesek vagy fényfüzérek. Kültéri esküvőkön a fáklyák is gyönyörűek.

 

A kellemes nyári melegben egy naplementés esküvői vacsora hangulata felejthetetlen élmény.

 

eskuvoi fenydekoracio


Népszerű dekorációs stílusok – tematikus esküvők


Manapság egyre népszerűbbek az úgy nevezett tematikus esküvők, amikor az egész dekoráció egy speciális témára épül fel, egy külön világot jelenít meg.


Toszkán esküvői stílus


A toszkán esküvői dekoráció az olasz életérzés szerelmesei számára izgalmas, hiszen életük nagy napján, akár egy itthon szervezett esküvőn is a kedvenc mediterrán régiójuk szokásai és kultúrája jelenik meg. A toszkán szokások a tálalásban, a felszolgált ételekben és természetesen a dekorációban is visszaköszönnek.


Vintage esküvő


A vintage esküvői dekoráció az egyik legnépszerűbb stílus a házasulandó párok körében. Egy igazán kreatív, bohókás mesevilágot lehet létrehozni.

 

Régi képkeretek, faajtók, fotelek, utazóládák és szekerek is szerepet kaphatnak a dekorációban, egy kis virággal feldíszítve. Ez a dekorációs stílus egy kötetlenebb, baráti hangulatú esküvőhöz illik a legjobban.


Ombre esküvő


Az ombre esküvői stílus a színekről szól. A téma tehát maga a színárnyalatok világa, amellyel egy igazán romantikus miliőt lehet létrehozni.

 

Az ombre esküvőn színátmenetesek a virágdekorációk, az asztaldekoráció, sőt, még a menyasszonyi ruha is lehet ombre stílusú.


Környezetbarát esküvő


A környezetbarát esküvői stílus egy értékrendre épül, mint tematika, méghozzá a környezet megóvása a legfőbb szempont mind a dekoráció kivitelezésénél, mind a menüválasztásnál, és még az esküvői meghívók terén is.

 

Egy zöld esküvőn nincsenek műanyag palackok, szívószálak, sem lufik. Elsősorban a természetes anyagok dominálnak.

 

Fotók: weddingforward.com, pinterest

 

Eskuvohelyszin.hu - minden helyszin egy helyen

 


 


További cikkek a témában


Ombre esküvői stílus

Ombre esküvői stílus

Az ombre egy gyönyörű színátmenetes stílus, amely a divatól kezdve a lakberendezésen át az esküvői dekorációig, mindenhol alkalmazható.

Toszkán esküvői stílus – olasz életérzés mediterrán ízek

Toszkán esküvői stílus – olasz életérzés mediterrán ízek

Egy esküvő hangulatát, stílusát a környezet és a dekoráció határozza meg. Éppen ezért egy mediterrán jellegű, olasz esküvő is megvalósítható a világ bármely pontján.

Bor, mámor, szerelem – a borkultúra esküvők világa

Bor, mámor, szerelem – a borkultúra esküvők világa

Igazi kuriózum a borkultúra hagyományaira épülő borvidék vagy vineyard esküvői stílus, amelyet a borkülönlegességek és a borászatok hangulata tesz különlegessé.

30 esküvői asztaldekoráció ötlet – gyönyörű terítékek és díszítések

30 esküvői asztaldekoráció ötlet – gyönyörű terítékek és díszítések

Az esküvői asztaldekoráció egy gyönyörű kompozíció, melyet az ünnepi étkészletek, díszes tányéralátétek, szalvéták és asztaldíszek együttese alkot.


További témák