15 kreatív esküvői meghívó

Az esküvői meghívó tervezése éppoly fontos eleme az esküvőszervezésnek, mint a legmegfelelőbb helyszín megtalálása, vagy a tökéletes esküvői ruha kiválasztása.

 

eskuvoi meghivo

(etsy.com)

 

Az esküvői meghívó általában az esküvő tematikájához, stílusához passzoló design. A tervezés első lépése tehát, hogy átgondoljuk, hogy az esküvőnk milyen stílusú lesz. Habosbabos romantikus, elegáns, vidékies, hagyományos, vintage, vagy esetleg luxus? 

 

Az esküvő stílusa az iránymutató


Ha kitaláltuk az esküvő tematikája, akkor kezdődhet a meghívótervezés, az ötletelés.  A design egyre érdekesebb, különlegesebb ötletekkel bővül évről évre, melyek egyfajta stílusirányzatként jelennek meg az esküvő világában. 

 

A trendeket persze egyáltalán nem kötelező követni, sőt, akár teljesen figyelmen kívül is hagyhatjuk. A lényeg, hogy a meghívónk a saját egyéniségünket, ízlésünket tükrözze, és harmonikus összhangot képezzen magával az esküvővel. 


Színek, minták, betűtípusok


A színek, minták és a betűtípusok jelképezik a designelemeket az esküvői meghívón, na, és persze a szöveg elrendezésében is lehetünk kreatívak. 

 

Majd jöhetnek a különféle kiegészítő dekorációs ötletek. Alkothatunk például közös monogramot, használhatunk viaszpecsétet, ezek mind személyesebbé, egyedivé tehetik az esküvői meghívót.


1. Vellum a romantika jegyében


A Vellum esküvői meghívók egyfajta finom, nőies stílust képviselnek. Talán azt is mondhatnánk, hogy kedves jellege van. Ez a design megfelelő választás lehet mondjuk egy tó partján vagy szép kertben tarott romantikus esküvőhöz.

 

A félig áttetsző papírlapokon felülete matt, melyen gyakorlatilag bármilyen díszítés vagy felirat szépen mutat. Kifejezetten jól passzol hozzá a pasztell színvilág, vagy a fémes hatású, aranyló tinta. 

 

eskuvoi meghivo

(etsy.com)

 

2. Minimalista


Egy hófehér, vagy ezüstös esküvői meghívó már önmagában is elegáns hatású, pláne, ha különleges papírlapot használunk. Akár a félig áttetsző vellum, vagy a teljesen áttetsző akril is szóba jöhet.

 

A betűtípus és betűszín sem hivalkodó, a kézírásos betűtípus azonban meghitté, személyessé teszi.

 

eskuvoi meghivo

(etsy.com)

 

3. Vízfesték hatás


A vízfestékhatású esküvői meghívóknál elsősorban a színek dominálnak. Akár egyetlen szín különböző árnyalatai is jól mutatnak, de egy vibráló színkavalkád is megelevenedhet a háttérként, egy absztrakt világot alkotva, ahogy a színek egymásba folynak. 


Egy absztrakt színes háttéren mindenképp érdemes keretbe tenni a meghívói szöveget, hogy jól olvasható legyen.

 

Ez a meghívó egy művészi, kreatív esküvőhöz passzol, ahol több egyedi, vagy kézzel készített dekoráció is megjelenik az esküvőn.

 

eskuvoi meghivo

(etsy.com)


4. Trendi 


A mélyebb színárnyalatok, esetleg szokatlan színek használata merészségről árulkodik. A sötétebb színek látványos megoldásoknak adnak teret, hiszen a kontrasztok mindig vonzzák a szemet. 


Modern vagy trendi esküvők meghívója lehet ez a stílus, valamint egy szokatlan színválasztás egy tematikus esküvőhöz is passzol, ahol esetleg egy adott színvilágra épül a dekoráció.

 

eskuvoi meghivo

(etsy.com)

 

5. Mini festmény 


Egy apró műalkotással is kedveskedhetünk a násznépnek, amikor életünk nagy napjára invitáljuk őket. Egy gyönyörű, mini festmény már önmagában is kedves gesztus, olyan, mint egy ajándék.

 

Ez a meghívó egy kisebb, meghitt esküvőhöz illő, amely egy eldugott villában, hangulatos étteremben, esetleg gyönyörű kastélyban lesz megtartva.  

 

eskuvoi meghivo

(etsy.com)

 

eskuvoi meghivo

(etsy.com)

 

6. Vidám gyümölcsös meghívók

 

A gyümölcsös meghívók jókedvet, vidámságot sugallnak. Elsősorban a lazább, kötetlenebb hangulatú esküvőhöz illenek, ahol esetleg nagyobb baráti társaság van jelen, és a jó hangulat az első, nem pedig az, hogy minden tökéletes legyen.

 

eskuvoi meghivo

(etsy.com)

 

7. Különleges borítékok

 

Néha egyetlen részlet is nagyon mutatós tud lenni. Lehet ez egy különleges, mintás boríték, amely már első látásra érdekes, impulzív.

 

Egy látványos, erőteljes színvilágú design, olyan esküvőkhöz lehet jó választás, ahol a dekoráció élénk, hangsúlyos, domináns.

 

eskuvoi meghivo

(etsy.com)


8. Rusztikus stílus 


Egy risuztikus esküvői meghívó egyértelműen a vidéki, falusi hangulatot jeleníti meg. Jó passzol egy vintage esküvő, vagy akár egy olaszos toszkán stílusú esküvő hangulatához.

 

A papírlapok absztrakt formájúak, ez is egy kreatív ötlet, amellyel egyedivé tehetjük az esküvői meghívónkat.

 

eskuvoi meghivo

(etsy.com)


9. Elegáns akril

 

Az üveghatású akril meghívók az elegancia világát testesítik meg. Ha arany színű betűkkel vagy kontrasztos hatású, sötét borítékkal kombináljuk, azzal még jobban jelezhetjük, hogy exkluzív, esetleg luxus esküvőre hívjuk a vendégeinket.

 

Ha elegáns éttermet, hotelt választunk esküvőnk helyszínéül, akkor ez a stílus tökéletes lesz.

 

elegans akril eskuvoi meghivo

(etsy.com)

 

10. Vadvirágok

 

A virág dekoráció minden esküvő elmaradhatatlan része. Nem véletlen, hogy a legtöbb esküvői meghívó design a virágmotívumokat használja díszként.

 

A kedves, bájos vadvirágok szintén a romantikus, családias hangulatú, illetve a vidéki stílusú esküvők világához passzolnak.


Egy barátságos hangulatú esküvőhöz jól illik, ahol kézzel díszített dekorációkat láthatunk, esetleg a család házi süteményekkel kedveskedik nekünk.

 

viragos eskuvoi meghivo

(etsy.com)

 

11. Kézzel készített hatás

 

A tollal rajzolt virágok és a kézírásos betűtípus olyan hatást kelt, mintha mi magunk készítettük volna saját kezűleg a meghívót. Ez persze csak design, de mindenképp kedves gesztus, és alapvetően személyességet kölcsönöz a meghívónak.

 

eskuvoi meghivo

(etsy.com)

 

12. Népi motívumok


Az esküvői meghívó design világából a népi motívumok sem hiányozhatnak. Egy igazi, jó vidéki lagzi szervezésénél jó választás ez a stílus.

 

Az élénk színes virágmotívumokhoz érdemes visszafogott betűszínt és natúr – akár újrahasznosított papírból készült - borítékot választani.

 

nepi eskuvoi meghivo

(etsy.com)

 

13. Egy kis spiritualitás

 

A Jin-jang egy ősi kínai szimbólum, amely a két ellentétes pólus tökéletes kiegészítését jelképezi. Tökéletes motívum egy esküvői meghívó tervezésénél, amely kifejezi a tökéletes szerelmet. 

 

eskuvoi meghivo

(etsy.com)

14. Kreatív térképes meghívók


A térképes meghívó is egy kreatív megoldás, amely életünk nagy utazására utal. Ehhez az ötlethez egy bőrönd formájú boríték tökéletes választás.

 

Népszerűek az olyan meghívók is, ahol a házasságkötés, illetve a lagzi helyszíne térképes rajzzal jelenik meg, kvázi helyszínről helyszínre elnavigáljuk a násznépet.

 

terkepes eskuvoi meghivo

(etsy.com)


15. Újsághír stílus


Igen, az esküvő egy olyan esemény, amit a legszívesebben világgá kürtölnénk. Ha ez a hír valószínűleg nem is fog megjelenni egy magazin oldalán, az esküvői meghívót megtervezhetjük újságcikk stílusban. 

 

eskuvoi meghivo

(etsy.com)

 


További cikkek a témában


Esküvői torta - ízek, színek, hasznos tippek

Esküvői torta - ízek, színek, hasznos tippek

Az esküvői torta kapcsán fontos, hogy hány szeletes legyen a torta, milyen ízű és hogy néz ki. Ideális esetben az esküvői torta és az esküvő stílusa összhangban van.

 

 

2021 esküvői meghívók – 10 új design

2021 esküvői meghívók – 10 új design

Modern, minimalista és meglehetősen kreatív a 2021-es esküvői meghívó design. Az új grafikai megoldások és irányzatok között a fenntarthatóság is szerepet kapott.

50 szuper esküvői idézet - esküvői meghívóra

50 szuper esküvői idézet - esküvői meghívóra

Egy esküvői idézet néhány sor csupán, mégis mindent elmond. Inspirációhoz híres írók, költők tollából gyűjtöttünk össze romantikus, szerelmes idézeteket.

Látványos téli dekoráció a tüll

Látványos téli dekoráció a tüll

Látványos téli dekoráció a tüll

A hófehér tüll tökéletes választás egy téli esküvőhöz, akár egy mesebeli fantáziavilágot is kreálhatsz belőle. A plafonra felfüggesztve például, megjelenítheted a téli hóesés varázslatos hangulatát.


További témák