11 különleges esküvőhelyszín ötlet

Az esküvő életünk egyik legfontosabb és legnagyobb élménye. Még emlékezetesebbé tehetjük, ha különleges vagy extrém esküvőhelyszínen tartjuk.

 

kulonleges eskuvohelyszin

 

Az esküvőnk helyszínének kiválasztása az esküvőszervezés egyik legizgalmasabb feladata. A lagzinkat tarthatjuk hagyományosan étteremben, de örök hűséget fogadhatunk egymásnak egy különleges helyszínen is. 


Mivel az anyakönyvvezető hivatalosan is összeadhatja a párokat akár egy kültéri helyszínen is, így a lehetőségek szinte végtelenek… 


1. Esküvő egy Vidám- vagy kalandparkban


Az örök gyerek jegyespárok számára, akik az esküvőjük napján is remekül akarnak szórakozni, egy bolondos, játékos esküvőhelyszínre van szükség. A Vidámpark vagy Kalandpark számukra egy tökéletes választás a boldogító igen kimondására. 

 

A szertartás után pedig jöhet a sikoltozós hullámvasutazás, vagy szellemvasút program egy bevállalós násznéppel. Ez biztos jó mulatság lesz!

 

kulonleges eskuvohelyszin

 

2. Esküvő egy érdekes múzeumban

 

Grandiózus esemény egy múzeumban vagy művészeti galériában híres festmények között megtartani az esküvőnket. Néhány múzeumban, ahol lehetőség van különböző rendezvényekhez terembérlésre, általában esküvő is tartható. 

 

Már csak az anyakönyvvezetővel kell leegyeztetni, hogy a szertartást külső helyszínen szeretnénk megtartani. 

 

kulonleges eskuvohelyszin

 

3. Esküvő sétahajón 

 

A sétahajókázás már önmagában is romantikus élmény, egy hajón tartott esküvő pedig mind a szerelmespár, mind a násznép számára felejthetetlen élmény. 

 

A dunai hajókon Budapest panorámája nyújt exkluzív hátteret életünk nagy eseményének, de a csodaszép kilátásban lehet részünk akkor is, ha a Dunakanyart választhatjuk hajós esküvőnk helyszínéül.   

Nézd meg a HAJÓ esküvőhelyszíneket!

 

kulonleges eskuvohelyszin

 

 

 


4. Vitorláshajón a Balaton közepén


Vitorláshajó fedélzetén kimondani a boldogító igent, hazánk legszebb taván, a Balatonon? Már a gondolata is varázslatos érzést kelt. 

 

A vízen ringatózó vitorláson tartott esküvői szertartás rejt magában némi izgalmat, hiszen a szél bármikor felerősödhet, a hajó ingadozik, és az anyakönyvvezető rábeszélése is kihívás lehet. Az ötlet azonban nem kivitelezhetetlen! 

 

kulonleges eskuvohelyszin

 

5. Királyi esküvő kastélyban

 

Hazánkban többszáz gyönyörű kastély található, ahol megelevenedik a régi arisztokrata világa. 

 

Egy főúri kastélyban minden lány igazi hercegnőnek érezheti magát, és megízlelheti azt a pompát és eleganciát, ami egykoron csak a kiváltságosoknak járt. A kastélyt körülölelő mesés kertben gyönyörű esküvői fotók is készíthetők.

 

Nézd meg a KASTÉLY esküvőhelyszíneket!

 

kastely eskuvohelyszin

 

 

Prónay-kastély
Alsópetény
Berky Kúria
Nagykónyi
Bánó Birtok
Felsőmocsolád

 

6. Esküvő egy mólón

 

Gyönyörű esküvőhelyszín lehet egy tóparti vagy folyóparti móló. Nagyon romantikus a fapallós sétányon való bevonulás a mólón felállított esküvői oltár elé.

 

Pláne, ha naplementés esküvőt tartunk, vagy akár a kora esti órákban gyertyafénnyel világítjuk ki a mólót. Egy pici meghitt esküvő a két tanúval egy eldugott mólón már-már regénybe illő.

 

kulonleges eskuvohelyszin

 

7. Egzotikus arborétumban


Egy arborétumban felállított esküvői oltár szintén nem hétköznapi látvány, mindenképp exkluzív esküvőhelyszín választás. Az arborétumokban távoli tájak egzotikus virágai és különleges védett növényvilága adhat egyedi atmoszférát az esküvőnknek. 

 

Az arborétumokon kívül a fővárosban is számtalan gyönyörű kertet találhatunk, például a Füvészkert, a Japánkert, vagy akár a margitszigeti rózsakert.

 

kulonleges eskuvohelyszin

 

8. Kilátó tetején

 

Csodás panoráma és meghittség. Talán ezzel a két szóval lehetne illetni egy kilátóban tartott esküvőt, hiszen rajtunk kívül talán épp az anyakönyvvezető fér el a kilátó legfelső szintjén.

 

Bár romantikus bevonulás helyett felmászni az oltárhoz esküvői ruhában lehet, hogy kisebb kihívást jelent a menyasszonynak, de az élmény mindenért kárpótol.

 

Akár a Budai-hegyekben is találhatunk kisebb, eldugott, fából ácsolt kilátókat, illetve vannak különleges konstrukciók is, mint a balatonalmádi Gömbkilátó. A Kis-Balaton kilátója pedig egészen fantasztikus. 

 

kulonleges eskuvohelyszin

 

9. Erdőben a szabad ég alatt

 

Természetjáróknak szinte természetes, hogy kedvenc tisztásukon kössenek házasságot, kint a szabadban. 

 

A násznép szempontjából a megközelíthetőség mindig kényes kérdés, éppen ezért az erdei esküvők általában kislétszámúak szoktak lenni. Az esküvő az erdőben cikkünkben bővebben írtunk erről a témáról. 

 

kulonleges eskuvohelyszin

 

10. Várromok vadromantikája

 

A várromok is romantikus díszletei lehetnek a házasságkötési szertartásnak. Egy történelmi helyszínen fogadni egymásnak örök hűséget, ahol fontos csatát vívtak elődeink, igazán felemelő lehet. 

 

A Gyulai- és Tatai-vár romantikája esküvő nélkül is elképesztő, a Balatonfelvidék várromjai pedig fantasztikus, panorámás kilátást is biztosítanak. 

 

kulonleges eskuvohelyszin

 

11. Egy társasház tetején


Egy többemeletes ház teteje szintén egy izgalmas esküvőhelyszín, amolyan urbanista stílus. Fent, a magasban, ahonnét az egész város látványa elénk tárul. 

 

Akár még egy szűkebb esküvői vacsora is megtartható a háztetőn, csak egy jó cateringes csapatot kell találni hozzá.

 

A naplementés vacsora a magasból, ahogy megelevenedik a város éjszakai kivilágítása a lábunk előtt, biztos, hogy mindenki számára az emlékezetes pillanatok közé írja magát.

 

kulonleges eskuvohelyszin

 

Esküvő a szabadban – a szabadtéri esküvő megszervezése
 


További cikkek a témában


Az esküvő helyszínének kiválasztása

A tökéletes esküvőhelyszín kiválasztása a legfontosabb és egyben a legnehezebb feladat.

 

Esküvői menü: ötletek, tippek az esküvői vacsora tervezéséhez

Az esküvői menü megtervezése sokszor nagy fejtörést okoz, hiszen számos szempontra kell odafigyelni. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet az esküvői menüsor összeállításához.

 

Esküvői helyszínek nyári szezonra

Esküvői helyszínek nyári szezonra

A nyár a legnépszerűbb évszak az esküvők szempontjából. Ki ne álmodozna napfényes, nyári szellős esküvőről, jeges hűsítőkről, koktélokról, hajnalig tartó mulatozásról az étterem teraszán. Számos meggyőző érvet ismerünk a nyári esküvők mellett. Nézzünk néhány hasznos tippet a megfelelő esküvői helyszín kiválasztás és a menük összeállítása szempontjából.

 

A nyári esküvő színei

Az esküvő hangulatát és stílusát nagyban meghatározza, hogy milyen színekre alapozzuk, illetve építjük fel a dekorációt. A megfelelő szín kiválasztása éppen ezért az egyik legfontosabb feladat.


További témák