10 hasznos tipp nyári esküvő szervezéshez

Hogyan szervezzük meg álmaink esküvőjét? Hasznos tippek az tökéletes esküvőhelyszín kiválasztásától kezdve a dekoráción át a köszönőajándékig.

 

nyar eskuvo

 

A legtöbb házasulandó pár a nyári hónapokra tervezi a menyegzőt, hiszen ilyenkor a szikrázó napsütés, a kellemes nyári meleg, a zöldellő természet olyan miliőt teremt, amely valóban ideális életünk legfontosabb eseményének megszervezéséhez.

 

1. A nyári esküvők boldog, szerelmes hangulata

 

A nyári esküvőknek van egyfajta nyaralós, szabad, felszabadult, a hétköznapi élettől távoli hangulata, amely a legközelebb áll magához a boldogsághoz és a szerelem érzéséhez.

 

A nyárról mindenkinek a szabadság, az utazás, nyaralás jut eszébe, illetve a fiatalkori szerelmek is gyakran kötődnek a nyaraláshoz. A „szabadságra mentem” érzés boldog pillanatait őrzik a nyári emlékek.

 

Nem véletlen, hogy a legtöbb jegyespár erre az időszakra időzíti életük legfontosabb momentumát. A szervezésnél azonban néhány dologra érdemes odafigyelni, hogy valóban zökkenőmentes és felejthetetlen élmény legyen a nagy nap.

 

eskuvoi foto

 

 

 

 

2. A boldogság kapu szertartás

 

A kellemes meleg időjárás miatt végre a szabadban lehet megtartani az esküvői szertartást, anyakönyvvezetővel vagy szertartásvezetővel. A szabadtéri esküvők külön kis világot képeznek a virágszirmokkal teleszórt bevonuló sétánnyal, és a díszes szertartáskapuval, amely alatt történik maga a fogadalomtétel.

 

A boldogságkapu gyönyörű, virágokkal díszített boltívét, bármilyen helyszínen fel lehet állítani, és ízlésünk szerint dekorálhatjuk. Nagyon szép és hangulatos látványeleme ez az esküvőknek, különleges élmény minden menyasszony és vőlegény számára a szabad ég alatt, egy boldogságkapu alatt kimondani a boldogító igent.

 

eskuvo boldogsagkapu

 

3. Nyári menyasszonyi ruhák

 

A nyár közepén egy forró délutáni napon elsősorban könnyű, szellős menyasszonyi ruhát érdemes választani, amelyben kellemesen, fesztelenül érezhetjük magunkat. Jöhetnek az görög fazonok, a nyitott hátú, kivágott ruhák, a sellő fazon, a pille tüll és a könnyű csipke. Na, és persze a hagyományos pántnélküli hercegnős fazonok sem maradhatnak le a palettáról, valamint a legújabb trendeket is érdemes figyelembe venni.

 

Tipp: Bármilyen fazon mellett is döntesz, ügyelj arra, hogy a hónalj rész szabad legyen, mert nincs annál kellemetlenebb, amikor megjelennek a gyönyörű hófehér ruhán az izzadság foltok.

 

menyasszonyi ruha

 

 

 

4. Hawaii virágkoszorú

 

A trópusi szigetek egzotikus világának romantikáját eleveníti meg egy friss virágokból font hawaii virágkoszorú fejdísz, amelyek egyre népszerűbb, bájos kiegészítői a nyáron tartott menyegzőknek

 

Ezek a virágos fejdíszek készülhetnek hófehér rózsákból, kis margarétákból vagy akár színes mezei virágokból, a menyasszonyi ruha stílusához passzoló stílusban.

 

viragkoszoru menyasszonyi fejdisz

 

5. Gyönyörű menyasszonyi csokrok

 

A menyasszony legfontosabb kelléke a menyasszonyi csokor, amely stílusában és színvilágban mindig passzol a ruhához, sminkhez, frizurához.

 

A nyár pazar virág kínálata szinte végtelen lehetőséget nyújt ahhoz, hogy egyedi csokrot készítsünk. Mivel a rózsa a szerelem szimbóluma, ebből a virágból szebbnél szebb alkotásokat láthatunk, de választhatunk mezei virág csokrot, tulipánt, vagy gyöngyvirágot is, melyek szintén nagyon látványosak.

 

menyasszonyi csokor

 

6. A nyár különleges esküvőhelyszín palettája

 

Teraszok, kerthelyiségek, panorámás vidéki éttermek a nyári szezon toplistás esküvőhelyszínei. Egy hűvös kúria vagy impozáns kastélyépület is kellemes miliő lehet, valamint egy Duna-parti vagy balatoni hajóra is szervezhetjük az esküvőt, amely olyan különleges élmény, amelyben csak a nyáron egybekelő pároknak lehet részük.

A borpincékben pedig igazi vidéki borvidék lagzit is tarthatunk, amely szintén a nyári időszak egyik exkluzív különlegessége.

 

Tipp: Amennyiben zárt helységben vagy rendezvényteremben tartjuk a lakodalmat, ügyeljünk arra, hogy légkondis legyen a helyszín, vagy gondoskodjunk ventilátorok kihelyezéséről.

 

eskuvohelyszinek

 

7. Nyár esküvői dekoráció

 

Igazán gyönyörűek a nyári hófehér esküvők, ahol a terítékektől kezdve a székhuzaton át a virágkompozíciókig minden fehér színben ragyog. A nyári szezonban azonban gyakran találkozhatunk finom pasztell barack, korall vagy a tengert idéző kékes árnyalatokkal, türkizes színvilággal. A toszkán esküvők olívazöld és fehér kombinációi, a rusztikus natúr és a színes bohém vintage esküvők világa is nagyon különleges.

 

A nyári tematika dekorációs elemei lehetnek például vidám napraforgók, a nyári gyümölcsök dekorációs elemként való felhasználása, valamint a tengerrel kapcsolatos tárgyak, mint kagylók, kis vitorláshajók, kavicsok, palackba zárt üzenetek, színes homok dekorációk.

 

Az asztalra helyezett apró mécsesek az esküvők elmaradhatatlan hangulat elemei. Válaszunk ehhez az illatos fajták közül, melyekkel kellemes atmoszférát teremthetünk a naplemente utáni időszakban. A menta, a citrom és a virágillatok bármelyike jó választás.

 

eskuvo

 

 

8. Esküvői torta ízek és színek

 

Könnyű gyümölcstorták, hűsítő citrom, kellemes lágy túrókrémek, kókuszos Raffaello, csokis meggy, orosz krém, marcipán, édes-fanyar kombinációk, és vaníliás ízvilág jellemzi a nyári esküvői torták ízvilágát.

 

Ha azonban valami igazán különleges meglepetést szeretnénk szerezni a vendégeinket, akkor egy exkluzív fagylalttortával is előrukkolhatunk, amely biztos, hogy az esküvő egyik fő attrakciója lesz. A tortaszertartásig természetesen gondoskodni kell a hidegen tartásáról, - a lehetőségekről a helyszínnel kell előzetesen egyeztetni -,de biztos, hogy a vendégek le lesznek nyűgözve.

 

eskuvoi gyumolcsos torta

 

 

9. Hogyan készüljünk a fotózásra

 

A legtöbb pár a szertartás vagy a lakodalom helyszínén tartja meg az esküvői fotózást, ami egy praktikus megoldás, de nyáron számtalan gyönyörű szabadtéri helyszín közül válogathatunk, így érdemes inkább egy külön napot szánni rá.

 

Melyek a legromantikusabb nyári fotós helyek? A vízpartok minden szempontból a toplistán szerepelnek, hiszen számtalan lehetőséget kínálnak. A romantikus fűzfák, egy eldugott stég, egy vízbe nyúló móló, vagy a vitorláshajókkal teli kikötők igazi nyári hangulatot adnak a képeinkhez. A várromok, díszes kapualjak, kis kőhidak, gyönyörű virágoskertek, lugasok és ligetek szintén közkedveltek.

 

Sokan választják az esküvői fotózáshoz a Margitszigetet, ahol a hatalmas rózsakert, a Japán kert az apró kőhíddal, a zenélő kút lépcsője, és a középkori romok mindegyike tökéletes háttere lehet az esküvői album képeinek.

 

Ha az esküvő helyszínén fotózkodunk, akkor a boldogságkaput mindenképp használjuk fel háttérnek, hiszen ez a szertartás legszebb dekorációja.

 

eskuvoi foto naplemente

 

 

 

 

10. Köszönőajándékkal búcsúzzunk

 

Mára szinte hagyománnyá vált, hogy az esküvők végén a vendégektől való búcsúzáskor egy kedves köszönőajándékkal kedveskedik az ifjú pár. Tulajdonképpen egy apró gesztus értékű ajándékról van szó, amely legtöbbször egy különleges édesség, bonbon, vagy valamilyen gourmet válogatás.

 

Népszerűek továbbá a kis kézműves tárgyak is, a színes mini szappanok, pici cserepes növénykék, házi készítésű finomságok díszüvegben, fűszeres olajok, vagy az esküvővel kapcsolatos emléktárgyak, például egy fényképes hűtőmágnes.

 

Ha a nyárral kapcsolatos meglepetést szeretnénk választani erre az alkalomra, akkor egy kis legyező egy kedves, hasznos és kreatív ötlet.

 

eskuvoi koszonoajandek

 

eskuvo koszono ajandek

 


További cikkek a témában


Ehető virágok az esküvői tortán – 15 virág különös ízvilága

Ehető virágok az esküvői tortán – 15 virág különös ízvilága

Az különleges esküvői torták között is igazi kuriózumnak számítanak a gyönyörű, ehető virágokkal díszített torták.

10 hasznos tipp őszi esküvő szervezéshez

10 hasznos tipp őszi esküvő szervezéshez

Sokak számára az ősz a legszebb évszak. A gyönyörű színpompás táj és a kellemes időjárás miatt esküvőhöz is tökéletes választás.

Milyen kiadásokkal kell számolni?

Mielőtt bármilyen helyszínt lefoglaltok, szolgáltatót megrendeltek, készítsetek egy körülbelüli költségvetést, hogy tisztán lássátok, milyen kiadásokkal számolhattok, belefértek-e a keretbe, amit az esküvőre szántok. Érdemes minimum és maximum árakat szabni, hogy reális képet kapjatok.

A 7 legnépszerűbb esküvői stílus, amellyel egyedivé teheted az esküvődet

A 7 legnépszerűbb esküvői stílus, amellyel egyedivé teheted az esküvődet

Egy tematikus esküvő mindig izgalmas élmény hiszen nem a hagyományos „menetrend” szerint zajlik, hanem egy érdekes téma, vagy kultúra elevenedik meg.


További témák