10 különleges esküvőihelyszín Budapesten

Exkluzív panorámás, gyönyörű kerthelyiséges és romantikus vízparti esküvőihelyszínek a fővárosban.

 

 

Budapesten annyi különleges és szép esküvőhelyszín található, hogy szinte lehetetlen egyetlen összeállításban mindet bemutatni.

 

Éppen ezért külön cikkekbe gyűjtöttük össze az exkluzív panorámás, a gyönyörű kerthelyiséges, a természetközeli, a trendi belvárosi, a történelmi, valamint a Budai vár, és a Római part esküvőhelyszíneit.

 

Ez az összeállítás igazából csak egy kis ízelítő arról, hogy milyen típusú helyszíneken lehet esküvőt tartani a fővárosban. A teljes képhez a többi összeállítást is érdemes végignézni. Valóban lenyűgözően színes és változatos a paletta!

 

1. Halászbástya Étterem és Terasz – álomesküvő a város felett

budapest legszebb eskuvohelyszinei

 

Mesébe illő helyszín a Budai Vár ékszere, a Halászbástya Étterem és Terasz.

 

Az elegánsan berendezett étterem pazar termeivel, varázslatos panorámával rendelkező teraszaival és magas színvonalú szolgáltatásaival exkluzív esküvői helyszínt nyújt.

 

Polgári szertartás a helyszínen: A Halászbástya Étterem - szerződött partnerként - a Budavári Önkormányzat Anyakönyvi Hivatalának kihelyezett házasságkötő helyszíneként működik, így lehetőség nyílik arra, hogy csodálatos termeink vagy teraszaink egyikén, a város felett mondják ki a boldogító igent.

 

Tovább az adatlapra

 

2. Budapest Marriott Hotel – lenyűgöző budapesti panoráma

budapest legszebb eskuvohelyszinei

 

Tartsa esküvőjét a Budapest Marriott Hotel elegáns különtermeinek egyikében! A meghívókártyáktól az esküvői menük összeállításán keresztül a virágdekorációig és a különleges torta elkészítéséig mindent ránk bízhat.

 

Ajánlatunk a kiváló kiszolgálást, a fenséges ízeket és természetesen Budapest legszebb, lélegzetelállító panorámáját is tartalmazza. A világos, tágas, alakítható helyszín tág teret nyújt esküvők lebonyolításához.

 

A vendégek számára a Grand Budapest bálteremből nyíló 216 négyzetméteres teraszt is rendelkezésre tudjuk bocsátani, ahonnan az ikonikus, lenyűgöző budapesti panoráma tárul elénk.

 

Tovább az adatlapra

 

3) Boatanic hajó (ex Columbus hajó) – panorámás álomesküvőhelyszín

budapest legszebb eskuvohelyszinei

 

A pesti Duna-part Erzsébet és Lánchíd közötti frekventált szakaszán horgonyoz a gyönyörű Columbus hajó, amely egy igazi panorámás álomesküvős helyszín.

 

A hajó fedélzetéről egyedülálló kilátás nyílik a Budai Várra. A 160 fős rendezvényterem és a 80 fős Duna terasz szintén nagyon népszerű esküvőhelyszín, kedvelt helyszíne polgári szertartásoknak és lakodalmaknak egyaránt.

 

Tovább az adatlapra

 

4. Festetics Palota

A budapesti Palotanegyed szívében fekvő Festetics Palotában, egy igazi főúri palota.

Az egykori grófi palota exkluzív, elegáns hátteret biztosít esküvőkhöz, esküvői fotózásokhoz, polgári szertartás lebonyolításához. A Palota ékköve az intarziás parkettával, velencei tükrökkel és eredeti kristálycsillárral díszített Tükörterem.

Kiválóan megközelíthető, központi elhelyezkedése, különleges atmoszférája vonzóvá teszi a romantikus helyszíneket kedvelők körében. A kisebb termekből gyönyörű kilátás nyílik a közeli Nemzeti Múzeum kertjére.

Tovább az adatlapra

 

5. Kiscelli múzeum - Zichy Kastély

 

Óbuda, és egyben Budapest egyik gyöngyszeme ez az eredeti rendeltetése szerint trinitárius, barokk stílusban épült kolostor.

 

Városunk legegyedibb helyszínére invitáljuk Önöket, ahol a hatalmas tágas terek elvarázsolják az ide érkező vendégeket. Egy különleges nap igazán egyedi és exkluzív helyszíne a város felett…

 

Tovább az adatlapra

 

6. Tündérerdő Rendezvényközpont – egy mesebeli erdő

budapest legszebb eskuvohelyszinei

 

A Tündérerdő egy igazán különleges, természetközeli esküvőhelyszín Budán, a Szépvölgyi dűlőn. Valójában egy igazi mesebeli erdőben találjuk magunkat, ahol a szertartás egy hatalmas fa alatt történik, amely oltárként magasodik egy tisztás közepén.

 

A természetkedvelő párok számára felejthetetlen élmény egy hatalmas, 300 éves szelídgesztenye alatt kimondani a boldogító igent!

 

A Tündérerdő egy igazán varázslatos, természetközeli helyszín. Itt valódi erdei esküvői szertartást tarthatunk a természet templomában, egy felszentelt tisztáson.

 

Tovább az adatlapra

 

7. Seybold-Garab Pince – borkultúra esküvőhelyszín

 

A Seybold-Garab pince egyedi hangulatú helyszín a fővárosban, ahol családias hangulatú, kisebb létszámú, illetve borkultúra esküvők is tarthatók.

 

A pince boltíves kialakítású terme a vidéki szőlészetek hangulatát elevenít meg, a kertben pedig akár az esküvői ceremónia vagy az ünnepi vacsora is megtartható a szabadban, egy igazán romantikus környezetben.

 

Tovább az adatlapra

 

8. Holiday Beach Budapest**** - a romantikus Római-parton

 

A szálloda Budapesten, de a város zajától távol, közvetlenül a Duna partján, a Római-parton várja a házasulandó párokat. A Holiday Beach Budapest Hotel**** már több, mint 10 éve szolgálja ki az ifjú párok igényeit, hogy közös életük első napját feledhetetlenül szép élménnyé varázsolja.

 

Az esküvő helyszíneként válassza a mediterrán hangulatú Duna parti grill teraszt, vagy a csodálatos panoráma kilátással rendelkező elegáns Nebro éttermünket és a vendégseregnek biztosan el fog állni a lélegzete a csodálattól.

 

Lehetőség van a polgári szertartás lebonyolítására zöld füves udvarunkon vagy valamelyik külön termünkben.

 

Tovább az adatlapra

 

9. Wedding Lake – egy golf klub parkjában

 

A Wedding Lake távol a város zajától, romantikus és elegáns zöld övezetben várja a szerelmeseket, Budapest 23. kerületében a St. Lőrinc Golf Club területén.

 

A területen és a sátorban 3,5km Fénydekoráció biztosítja az éjszakai egyedülálló látványt úgymint a Ledes fák, Világító úszó Lotus virágok, Fényalagút, Levendulamező, Led Csónak ,Hófehér esernyők vagy Óriás lámpa.

 

Tovább az adatlapra

 

10. Vajdahunyadvár – a Városliget gyönyörű várkastélya

 

A várkastély falai között a szűk családi körben és a hatalmas társaságban ünneplők is biztosan megtalálják a stílusban leginkább megfelelőt. A polgári szertartást az anyakönyvvezető a helyszínen, meghitt családi hangulatban celebrálja, majd ezt követően ragyogó napsütésben hangoznak el a jókívánságok.

 

A ceremónia helyszíne lehet a román stílusú épület belső kertes Kerengője, az Anonymus szobor mögötti park vagy a Városligeti-tó partja.

 

Az ünnepi fogadáshoz a reneszánsz Aula és a barokk üvegkupolás terem a nagyobb társaságok részére kínál impozáns elhelyezési lehetőségeket, míg a természetet kedvelők ideális helyszíne, az oldalról nyitott, belső kertes Kerengő vagy a parkban felépített exkluzív rendezvénysátor.

 

Tovább az adatlapra

 

 

Budapesti esküvőhelyszínek

 

 

 


További cikkek a témában


Esküvő az erdőben

Esküvő az erdőben

Egy erdei esküvő igazán meghitt esemény, amikor egy fák ölelte tisztáson mondjuk ki a boldogító igent. Tippek a szabadtéri esküvői lebonyolításához. 

Esküvői helyszínek nyári szezonra

Esküvői helyszínek nyári szezonra

A nyár a legnépszerűbb évszak az esküvők szempontjából. Ki ne álmodozna napfényes, nyári szellős esküvőről, jeges hűsítőkről, koktélokról, hajnalig tartó mulatozásról az étterem teraszán. Számos meggyőző érvet ismerünk a nyári esküvők mellett. Nézzünk néhány hasznos tippet a megfelelő esküvői helyszín kiválasztás és a menük összeállítása szempontjából.

 

Esküvő hajón – exkluzív élmény

Esküvő hajón – exkluzív élmény

Felejthetetlen élmény egy hajós esküvő, akár egy elegáns budapesti hajó fedélzetén, akár a Balaton közepén mondjuk ki a boldogító igent.

Esküvő télen - Bújjunk össze!

A zord időjárás sokakat elrettent attól, hogy a téli hónapokra szervezzenek esküvőt. Pedig a télnek is megvan a maga varázsa és nem mellékesen sok-sok előnye az esküvő szervezésben. A szerelem tüze pedig még a leghidegebb téli napon is melegíti a szerelmeseket. Nézzük sorra miért érdemes télen esküdni, és mit kell szem előtt tartanuk.

 


További témák