10 különleges esküvőihelyszín Budapesten

Exkluzív panorámás, gyönyörű kerthelyiséges és romantikus vízparti esküvőihelyszínek a fővárosban.

 

 

Budapesten annyi különleges és szép esküvőhelyszín található, hogy szinte lehetetlen egyetlen összeállításban mindet bemutatni.

 

Éppen ezért külön cikkekbe gyűjtöttük össze az exkluzív panorámás, a gyönyörű kerthelyiséges, a természetközeli, a trendi belvárosi, a történelmi, valamint a Budai vár, és a Római part esküvőhelyszíneit.

 

Ez az összeállítás igazából csak egy kis ízelítő arról, hogy milyen típusú helyszíneken lehet esküvőt tartani a fővárosban. A teljes képhez a többi összeállítást is érdemes végignézni. Valóban lenyűgözően színes és változatos a paletta!

 

1. Halászbástya Étterem és Terasz – álomesküvő a város felett

budapest legszebb eskuvohelyszinei

 

Mesébe illő helyszín a Budai Vár ékszere, a Halászbástya Étterem és Terasz.

 

Az elegánsan berendezett étterem pazar termeivel, varázslatos panorámával rendelkező teraszaival és magas színvonalú szolgáltatásaival exkluzív esküvői helyszínt nyújt.

 

Polgári szertartás a helyszínen: A Halászbástya Étterem - szerződött partnerként - a Budavári Önkormányzat Anyakönyvi Hivatalának kihelyezett házasságkötő helyszíneként működik, így lehetőség nyílik arra, hogy csodálatos termeink vagy teraszaink egyikén, a város felett mondják ki a boldogító igent.

 

Tovább az adatlapra

 

2. Budapest Marriott Hotel – lenyűgöző budapesti panoráma

budapest legszebb eskuvohelyszinei

 

Tartsa esküvőjét a Budapest Marriott Hotel elegáns különtermeinek egyikében! A meghívókártyáktól az esküvői menük összeállításán keresztül a virágdekorációig és a különleges torta elkészítéséig mindent ránk bízhat.

 

Ajánlatunk a kiváló kiszolgálást, a fenséges ízeket és természetesen Budapest legszebb, lélegzetelállító panorámáját is tartalmazza. A világos, tágas, alakítható helyszín tág teret nyújt esküvők lebonyolításához.

 

A vendégek számára a Grand Budapest bálteremből nyíló 216 négyzetméteres teraszt is rendelkezésre tudjuk bocsátani, ahonnan az ikonikus, lenyűgöző budapesti panoráma tárul elénk.

 

Tovább az adatlapra

 

3) Boatanic hajó (ex Columbus hajó) – panorámás álomesküvőhelyszín

budapest legszebb eskuvohelyszinei

 

A pesti Duna-part Erzsébet és Lánchíd közötti frekventált szakaszán horgonyoz a gyönyörű Columbus hajó, amely egy igazi panorámás álomesküvős helyszín.

 

A hajó fedélzetéről egyedülálló kilátás nyílik a Budai Várra. A 160 fős rendezvényterem és a 80 fős Duna terasz szintén nagyon népszerű esküvőhelyszín, kedvelt helyszíne polgári szertartásoknak és lakodalmaknak egyaránt.

 

Tovább az adatlapra

 

4. Festetics Palota

A budapesti Palotanegyed szívében fekvő Festetics Palotában, egy igazi főúri palota.

Az egykori grófi palota exkluzív, elegáns hátteret biztosít esküvőkhöz, esküvői fotózásokhoz, polgári szertartás lebonyolításához. A Palota ékköve az intarziás parkettával, velencei tükrökkel és eredeti kristálycsillárral díszített Tükörterem.

Kiválóan megközelíthető, központi elhelyezkedése, különleges atmoszférája vonzóvá teszi a romantikus helyszíneket kedvelők körében. A kisebb termekből gyönyörű kilátás nyílik a közeli Nemzeti Múzeum kertjére.

Tovább az adatlapra

 

5. Kiscelli múzeum - Zichy Kastély

 

Óbuda, és egyben Budapest egyik gyöngyszeme ez az eredeti rendeltetése szerint trinitárius, barokk stílusban épült kolostor.

 

Városunk legegyedibb helyszínére invitáljuk Önöket, ahol a hatalmas tágas terek elvarázsolják az ide érkező vendégeket. Egy különleges nap igazán egyedi és exkluzív helyszíne a város felett…

 

Tovább az adatlapra

 

6. Tündérerdő Rendezvényközpont – egy mesebeli erdő

budapest legszebb eskuvohelyszinei

 

A Tündérerdő egy igazán különleges, természetközeli esküvőhelyszín Budán, a Szépvölgyi dűlőn. Valójában egy igazi mesebeli erdőben találjuk magunkat, ahol a szertartás egy hatalmas fa alatt történik, amely oltárként magasodik egy tisztás közepén.

 

A természetkedvelő párok számára felejthetetlen élmény egy hatalmas, 300 éves szelídgesztenye alatt kimondani a boldogító igent!

 

A Tündérerdő egy igazán varázslatos, természetközeli helyszín. Itt valódi erdei esküvői szertartást tarthatunk a természet templomában, egy felszentelt tisztáson.

 

Tovább az adatlapra

 

7. Seybold-Garab Pince – borkultúra esküvőhelyszín

 

A Seybold-Garab pince egyedi hangulatú helyszín a fővárosban, ahol családias hangulatú, kisebb létszámú, illetve borkultúra esküvők is tarthatók.

 

A pince boltíves kialakítású terme a vidéki szőlészetek hangulatát elevenít meg, a kertben pedig akár az esküvői ceremónia vagy az ünnepi vacsora is megtartható a szabadban, egy igazán romantikus környezetben.

 

Tovább az adatlapra

 

8. Holiday Beach Budapest**** - a romantikus Római-parton

 

A szálloda Budapesten, de a város zajától távol, közvetlenül a Duna partján, a Római-parton várja a házasulandó párokat. A Holiday Beach Budapest Hotel**** már több, mint 10 éve szolgálja ki az ifjú párok igényeit, hogy közös életük első napját feledhetetlenül szép élménnyé varázsolja.

 

Az esküvő helyszíneként válassza a mediterrán hangulatú Duna parti grill teraszt, vagy a csodálatos panoráma kilátással rendelkező elegáns Nebro éttermünket és a vendégseregnek biztosan el fog állni a lélegzete a csodálattól.

 

Lehetőség van a polgári szertartás lebonyolítására zöld füves udvarunkon vagy valamelyik külön termünkben.

 

Tovább az adatlapra

 

9. Wedding Lake – egy golf klub parkjában

 

A Wedding Lake távol a város zajától, romantikus és elegáns zöld övezetben várja a szerelmeseket, Budapest 23. kerületében a St. Lőrinc Golf Club területén.

 

A területen és a sátorban 3,5km Fénydekoráció biztosítja az éjszakai egyedülálló látványt úgymint a Ledes fák, Világító úszó Lotus virágok, Fényalagút, Levendulamező, Led Csónak ,Hófehér esernyők vagy Óriás lámpa.

 

Tovább az adatlapra

 

10. Vajdahunyadvár – a Városliget gyönyörű várkastélya

 

A várkastély falai között a szűk családi körben és a hatalmas társaságban ünneplők is biztosan megtalálják a stílusban leginkább megfelelőt. A polgári szertartást az anyakönyvvezető a helyszínen, meghitt családi hangulatban celebrálja, majd ezt követően ragyogó napsütésben hangoznak el a jókívánságok.

 

A ceremónia helyszíne lehet a román stílusú épület belső kertes Kerengője, az Anonymus szobor mögötti park vagy a Városligeti-tó partja.

 

Az ünnepi fogadáshoz a reneszánsz Aula és a barokk üvegkupolás terem a nagyobb társaságok részére kínál impozáns elhelyezési lehetőségeket, míg a természetet kedvelők ideális helyszíne, az oldalról nyitott, belső kertes Kerengő vagy a parkban felépített exkluzív rendezvénysátor.

 

Tovább az adatlapra

 

 

Budapesti esküvőhelyszínek

 

 

 


További cikkek a témában


10 gyönyörű kert Budapesten ahol esküvőt lehet tartani

10 gyönyörű kert Budapesten ahol esküvőt lehet tartani

Budapest számtalan gyönyörű kerthelyiséges esküvőhelyszínt rejt. Romantikus esküvőkhöz tökéletes választás!

Esküvő az erdőben

Esküvő az erdőben

Egy erdei esküvő igazán meghitt esemény, amikor egy fák ölelte tisztáson mondjuk ki a boldogító igent. Tippek a szabadtéri esküvői lebonyolításához. 

A Budai Vár gyönyörű esküvőhelyszínei – esküvő a Budai Várban

A Budai Vár gyönyörű esküvőhelyszínei – esküvő a Budai Várban

A Budai Várnegyed igazán exkluzív helyszín egy romantikus álomesküvő megrendezéséhez. Budapest páratlan panorámája csak egy érv a sok közül.

Esküvő külföldön – lehetőségek, tippek, szükséges dokumentumok

Esküvő külföldön – lehetőségek, tippek, szükséges dokumentumok

Egy külföldi esküvő megszervezése nem is olyan bonyolult, a szomszédos országokban könnyen megoldható. Nincs is szebb egy gyönyörű tengerparti esküvőnél!


További témák