Indusztriál esküvőihelyszínek Budapesten – modern esküvőkhöz

Az egyik legmodernebb lakberendezési stílus az indusztriális, vagy loft, amely immár az esküvők világába is belopta magát.

 

 

 

Az indusztriál egy új trend a lakberendezés palettáján, amely egy ideje megjelent az esküvői stílusok között is. Ez a trend egy alapvetően formabontó, modern, igazán kreatív és művészi atmoszférát testesít meg egyfajta nyers, ipari környezetben.

 

Budapest számtalan stílusos helyszínt rejt

Azok a párok, akik szeretik ezt a stílust, igazán szerencsés helyzetben vannak, hiszen a főváros megannyi stílusos indusztriális helyszínt rejt.

 

Igazán különleges loft és indusztriális helyszínekre bukkanhatunk Budapest legkülönbözőbb pontjain, ahol autentikus egyedi esküvőket tarthatunk ebben a stílusban.

 

Kezdve a vadregényes Népsziget klubműhelyétől a Duna-partján, a külvárosban található sejtelmes, téglás gyárépületeken keresztül Óbudáig, ahol szintén megtalálható ennek a stílusnak az elegánsabb verziója.

 

Mitől népszerű az indusztriális esküvő?

Kit ne ragadna magával New-York művészlakásainak hangulata! A szabályokkal szembemenő szabadság, a kreativitás, az ízig-vérig nagyvárosi életstílus.

 

Itt nem számítanak a funkciók a konvencionális elvárások. A loft egyfajta újgenerációs városlakó, akinek a hömpölygő nagyváros az igazi élettere, ahol otthon érzi magát.

 

Az ipari stílusú környezet, a vakolatlan falak nyersessége, a téglaburkolatú belső terek, fémvázak, az öntöttvas építészet nem éppen a romantikus hangulatú esküvők védjegye. Ugyanakkor mégis népszerű, hiszen épp ez a lényege: formabontó, modern és egyedi.

 

Ez a vagány, művészi stílus a nagyvárosi miliőt reprezentálja, az 50-es évek Amerikájába repít. A Manhanttan belsejéből kiszoruló művészek ekkor találtak rá az ipari negyed gyáraira és raktárira. Ezek a nagy, nyitott terek lehetőséget adtak arra, hogy otthonukban rendezzék be műhelyüket és a galériájukat. Így alakult ki ez a formabontó, kreatív és művészi stílus, a loft/indusztriális. Innentől kezdve pedig hódító útjára indult az amerikai nagyvárosi életérzést megtestesítő stílus.

 

1. ATNO Forge Klubműhely – a Duna-parton

loft eskuvohelyszin

 

Az ATNO Forge Klubműhely egy egyedülálló, indusztriális rendezvényhelyszín a Népszigeten, mely egy elhagyott öntöde falai között biztosítja a megszokottól nagyban eltérő környezetet.

 

A motorokkal dekorált interior számtalan fotózás, forgatás helyszíne volt már, ráadásul a Duna part csak néhány lépés távolságra van, így emiatt nem kell külön helyszínt keresni.

 

A belső 120 m2-es tér 100-150 fő, a 400 m2-es udvar 300-400 fő befogadására alkalmas. Eső esetén a belső tér, a napvitorlával védett terasz, illetve a színpadi sátorral fedett udvar biztosítja a zavartalan ünneplést.

 

Tovább az adatlapra - gyors üzenetküldés:

 

2. Indusztriál esküvőihelyszín a Trap Factory - szabadulószobákkal

indusztial eskuvohelyszin budapest

 

A Trap Factory Budapest XXI. kerületében, a Csepel Művek sejtelmes környezetében, egy vörös téglás gyárépületben található. Az indusztriál rendezvényteremben mindazok megtalálják számításukat, akik a megszokott esküvőkkel szemben nyitottak egy alternatív helyszínre, illetve egy igazán emlékezetese és különleges helyen szeretnék megtartani a szertartást követő lagzit.

 

A teremben világító, összesen 93 Edison stílusú izzó páratlan hangulatot kölcsönöz a helyszínnek, ahogy a különböző, egyedi hordó világítótestek, a kézzel festett téglás felületek, vagy a több mint 5 méter magas függönyök is teszik.

 

A terem páratlan hangulata mellett maga a környezet is figyelemre méltó, mely gyakori helyszíne esküvői fotózásoknak, emellett az épületben található szabadulószobák további izgalmas fotók készítéséhez nyújtanak kiváló lehetőséget, de a násznép szórakoztatásában is hasznos szolgálatot tehetnek.

 

Tovább az adatlapra - gyors üzenetküldés:

 

3. Lexington Loft - Óbudán

loft eskuvohelyszin budan

 

Az 1923-ban nyílt egykori harisnyagyár épületének falain belül született meg Budapest legújabb indusztriális rendezvényhelyszíne. Különleges kilátás, egyedülálló modularitás, letisztult alapok.

 

A 300 nm-es belső loft tér és a 112 nm-es terasz legfeljebb 120 fős esküvő megrendezésére alkalmas. Rossz idő esetén pedig a szertartás a különleges hangulatú Arden teremben is megtartható.

 

A Lexington Loftot a StudioMadison terei egészítik ki, amelyek tökéletesek a menyasszony és a vőlegény készülődéséhez, sminkeléshez, öltözéshez, első találkozáshoz és a kreatív képek elkészítéséhez.

 

Tovább az adatlapra - gyors üzenetküldés:

 

4. MadKert – egy indusztriál teraszos serfőzde

indusztrial eskuvohelyszin

 

2020 egyik legjobb nyári adaléka Budapest teraszos, kertes világához a Mad Scientist sörfőzde szomszédjában működő hétvégi sörudvara, a Mad Kert.

 

Kőbányán található, ami bár izgalmas kerület, mégis ritka ott minden nagyszabású, fiatalos vendégterasz.

 

Olyan nagyvilágias, sörfőzdéhez tartozó laza, ipari stílusú tér, ami Magyarországon (talán?) egyedülálló, pedig ez egy könnyen jól eső, vagány sörkert stílus.

 

A látogatásához a több sörfőzdének is otthont adó (FőzdePark) történelmi, bámulatos, eredetileg is sörfőzdének készült épületegyüttes, a Maglódi út 47 bónuszként jár.

 

A szabad egű vendégtér amúgy akár kényelmes székekkel vagy sörpados asztalokkal, fedett és nyitott részekkel épül fel. Különösen kikapcsoló itt időzni. Nem csoda, hogy mindenki automatikusan rácsodálkozik a szemet folyamatosan ingerlő környezetre.

 

Tovább az adatlapra - gyors üzenetküldés:

 

5. Ndustrial Events

eskuvohelyszin

 

Azok a párok választanak bennünket, akikhez az ipari hangulat, loft világ közel áll, akiknek tetszik a régi gyárépület külső zordabb, belül otthonossá varázsolt hangulata. 300nm-es helyszínünk izgalmas lehet 30-100 fős fogadásokra, lakodalmakra, bulikra.

 

A 210 nm rendezvényteret az eredeti vas ablakok teszik karakteressé és biztosítják, hogy a teremben rengeteg fény van. A padló csiszolt beton, padlófűtéssel.

 

A térből nyílik a sminkszoba/öltöző, női mosdó, férfi mosdó és a hinterland. Állandó berendezés a bárpult, a mini konyha, design hűtő, és a kanapék.

 

Tovább az adatlapra - gyors üzenetküldés:

 

Az összes budapesti esküvőihelyszín listája


További cikkek a témában


Esküvőhelyszínek a Római-parton

Esküvőhelyszínek a Római-parton

A Római-part esküvőihelyszínei különösen népszerűek. Romantikáját a vízpartnak, a természetközeli miliőnek, valamint a teraszos vendéglőknek köszönheti.

Esküvő télen - Bújjunk össze!

A zord időjárás sokakat elrettent attól, hogy a téli hónapokra szervezzenek esküvőt. Pedig a télnek is megvan a maga varázsa és nem mellékesen sok-sok előnye az esküvő szervezésben. A szerelem tüze pedig még a leghidegebb téli napon is melegíti a szerelmeseket. Nézzük sorra miért érdemes télen esküdni, és mit kell szem előtt tartanuk.

 

Természetközeli esküvőhelyszínek Budapesten – gyönyörű parkok szabadtéri esküvőkhöz

Természetközeli esküvőhelyszínek Budapesten – gyönyörű parkok szabadtéri esküvőkhöz

Szabadtéri, természetközeli esküvői helyszínek Budapesten az erdős-fás parkok, ahol a szabad ég alatt mondhatjuk ki a boldogító igent.

Nyári lakodalmas menü

Könnyebb étkek

A menüsor összeállításánál a klasszikus esküvői fogások mellé válogassunk könnyebb ételeket, zsírszegény húsokat, salátákat, zöldségköretet, gyümölcsöket is a lakodalmas asztalra. A nagy melegben a vendégek is jobban kívánják kevésbé zsíros ételeket, mint a hagyományos esküvős fogásokat. A nehezebb étkeket (töltött káposzta, pörkölt) inkább éjfélre ütemezzük. A bőséges italfogyasztás mellé az éjféli menünek mindenképpen nagy sikere lesz.


További témák