25 kreatív ötlet lánykéréshez – a személyes meglepetés az igazi!

Egy romantikus lánykérés egy életre szóló, különleges momentum minden szerelmespár életében. Egy kreatív, személyes ötlettel pedig még emlékezetessebbé tehető. 

 

lanykeres

 

Amikor megszületik a döntés egy férfi szívében, hogy, igen, vele szeretném leélni az életemet, az egy hatalmas erővel bíró pillanat, amely bevésődik az ember szívébe. 

 

A lánykérés épp ilyen életre szóló momentum a hölgyek életében is. Minden lány álma, hogy szerelme különleges módon kérje meg a kezét, és a boldogító igen kimondása egy életre szóló, boldog pillanat legyen, közös életük első mozzanata.


Mitől lesz különleges a lánykérés? 


Alapvetően minden lánykérés különleges, hiszen maga a szándék, a döntés az, ami boldogságot okoz.

 

Ha azonban a hagyományos lánykérés helyett egy kreatív, személyes, úgy nevezett meglepetés lánykéréssel rukkolunk elő, még varázslatosabbá teszi a nagy pillanatot, és biztos, hogy az örömkönnyek sem maradnak el…

 

A meglepetés lánykérés elengedhetetlen alapfeltétele, hogy valóban jól ismerjük a párunkat. Azt, hogy milyen a személyisége, habitusa, minek örül, mik a titkos álmai, vágyai. Ez alapján tudunk csak személyes, egyedi, csakis neki szóló meglepetést kitalálni.

 

Érdemes végiggondolni, hogy milyen is életünk szerelme valójában: introvertált, extrovertált, vagány, bevállalós, bulizós, természetkedvelő, állatvédő, környezetbarát, sportos, álmodozó, romantikus, elvont, kreatív, életvidám, extrém stb.? 

 

És, mi az, amit a legjobban szeret csinálni, mi az, ami feltölti? Imád főzni, vagy wellnessezni? Kreatív kézműves dolgokkal foglalkozik? Állandóan cuki állatos videókat néz? Ezeket a dolgokat mind-mind vegyük sorra, majd indulhat a kreatív ötletelés…

 

lanykeres tippek

 

jegygyuru

Tippek a lánykéréshez

 

Ez az összeállítás természetesen csak egy ötletadó, vezérfonál, amin el lehet indulni. Akkor lesz igazán személyes, ha valóban teljesen egyedi ötletet sikerül kitalálni. 


1. Nagy természetbarát a párod? Akkor mindenképp a szabadban kérd meg a kezét! Lehet ez egy naplementés piknik, augusztusi csillaghullás nézés, vagy egy egyszerű kirándulás. Egy adandó pillanatban lógasd fel egy faágra a jegygyűrűt, vagy helyezd egy szép farönkre. 

 

2. Ha a párod mediterrán, napimádó típus, akkor vidd el egy homos tengerpartra, vagy egy tópart eldugott partszakaszához, és kérd meg a kezét egy gyertyákból kirakott szív közepén. 

 

3. Ha a könyvek szerelmese, dedikáltasd valamelyik kedvenc könyvét a szerzővel, és a könyv egyik lapjára írd bele, hogy „Leszel a feleségem?”. 


4. Ha érdekli a képzőművészet, szeret kiállításokra járni, akkor kérd meg a kezét egy különleges kiállításon, egy képgalériában, vagy valamilyen kreatív-művészi helyszínen.


5. Ha szeret sokat együtt lenni a barátokkal, közösen játszani, társasozni, akkor tedd a lánykérést egy Activity-s játék részévé. Rejts a feladványok közé egy lánykérős feladatot, melyet természetesen ő fog majd kihúzni. Rajzold le, vagy mutogasd el, hogy szeretnéd feleségül venni. 

 

6. Ha nagy állatbarát, akkor lepd meg egy kiscicával, vagy kölyök kutyussal, és egy kösd egy szalaggal a nyakára az eljegyzési gyűrűt.

 

7. Ha szereti a lazulós, kényeztetős programokat, akkor teremts wellness-hangulatot otthon! Lepd meg egy masszázzsal, vagy egy gyertyafényes forró fürdővel. A gyűrűt pedig helyezd a párnára, vagy rejtsd el a fürdőszobában, a törülköző alá.

 

8. Ha álmodozó, nosztalgikus alkat, aki szereti a közös utazások, események fotóit nézegetni, és gyakran idézi fel a szép emlékeket, akkor kérd meg a kezét az első randi helyszínén.  


9. Ha sokat törődik az otthon berendezésével, csinosítgatásával, fontos számára egy meleg, otthonos fészek kialakítása, akkor válaszd a lánykérés helyszínének a lakásotokat. Szórj virágszirmokat a bejárati ajtótól a hálószobáig, ahol az ágyon szirmokból felirat fogadja. Hozzám jössz? Vagy akár apró mécsesekkel is „kikövezheted az utat a gyűrűig.


10. Ha édesszájú a kedvesed, és kifejezetten csokoládé kedvelő, akkor rejtsd az eljegyzési gyűrűt a bonbonok közé. Cseréld ki az egyik bonbont a gyűrűre. 

 

11. Krétafelirat az aszfalton, ez is egy kreatív, kedves ötlet olyan lányoknak, akik szeretnek jönni-menni, akivel gyakran tesztek hosszú sétákat a városban. Már az odavezető útra is alkothatsz krétafeliratokat, számokat, vagy szivecskék, amelyek a helyszínig vezetnek, ezzel is fokozhatod a hangulatot.


12. Ha gyakran jártok étterembe, rendszeresen szerettek kiruccanni egy-egy vacsorára, akkor a kedvenc étteremben való lánykérés szinte adja magát. Egy romantikus pillanatban helyezd a jegygyűrűt az asztalra.


13. Ha szereti a kedves meglepetéseket, akkor az üzenet a palackban lánykérésnek biztos örülni fog. Egy tengerparti nyaralás romantikus lánykérése lehet ez.  Írd a kérdést egy papírra, tedd a palackba, majd a séta közben csempészd a homokba. Amikor „megtalálod”, kérd meg hogy nyissa ő ki.

 

14. Ha szereti a játékos feladványokat, a kalandjátékokat, akkor szervezz a számára egy izgalmas kincskeresős játékot. A kedvesednek helyszínről helyszínre meg kell találnia a nyomokat, melyek végül a jegygyűrűhöz vezetnek.

 

15. Ha imád énekelni, netán karaoke esteken is részt szokott venni, akkor kérd meg egy dalban! A helyszín lehet egy étterem, vagy karaoke bár, de akár az utca közepén is dalra fakadhatsz, ha elég bátor vagy.

 

16. Ha van kedvenc – mondjuk hazai – együttese, akkor kérd meg a kezét egy koncerten. Beszéld meg az énekessel, hogy két szám között hívjon fel a színpadra, hogy nagy nyilvánosság előtt kérd meg a kezét.

 

17. Ha a párod a téli sportok szerelmese, akkor írd a hóba ételfestékkel, hogy „Hozzám jössz?” Egyszerű, de nagyon emlékezetes módja lánykérésnek.

 

18. Extrovertált lánykérés a következő: Üzenet az égen. Klasszikus, de mégis megunhatatlan megoldás, ha nyáron kiíratod az égre a kérdést. 

 

19. Ha szereti a minőségi borokat, vidd el egy hangulatos kis borozóba, vagy borkostolóra. A program végén vegyél egy borkülönlegességet, és mielőtt átadod neki, helyezd az üveg nyakára az eljegyzési gyűrűt. 

 

20. Ha családcentrikus, szereti a hagyományokat, akkor szervezz meg egy nagy családi összejövetelt a rokonokkal, és az ő jelenlétükben kérd meg a kezét.

 

21. Ha tanárnő, beszéld meg a gyerekekkel, hogy kórusban kiabálva kérdezzék meg: Leszel a feleségem?

 

22. Ha szentimentális, akkor vásárolj egy fotóalbumot, készíts montázst a közös képeitekből, és az egyik lapra írd rá: leszel a feleségem? 

 

23. Ha kedveli a verseket, felolvasóesteket, romantikus szerelmes filmeket, és van érzéked a rímfaragáshoz, akkor költs egy szerelmes verset, mondd el versben! A költemény záró soraiban kérd meg a kezét! Inspirálódj az 50 szuper esküvői idézet, vagy a Coelho idézetek esküvői meghívóra cikkekből.

 

24. Utazás egy különleges helyre. Nagy klasszikus, de mindig bejön. Az utazás egy szép élmény már önmagában is, ha pedig lánykéréssel kötöd össze, akkor biztos, hogy felejthetetlen élmény lesz.

 

25. Ha a kedvesed egy vagány, extrém sportokat kedvelő lány, akkor extrém lánykérés a számára a megfelelő élmény. Kérd meg a kezét búvárkodás, ejtőernyős tandemugrás, vagy akár bungee jumping ugrás közben.

 

Eskuvohelyszin.hu – minden esküvőhelyszín egy helyen
 


További cikkek a témában


Esküvői babonák a boldogság jegyében

Számos babona és hiedelem létezik, amin sokszor csak mosolygunk, és egyértelműen kijelentjük: nem vagyunk babonásak. De talán egyetlen egy napon az életünkben, az esküvőnkön már csak a móka kedvéért odafigyelünk a rossz szellemeket távol tartó szokásokra, főleg, ha a boldogságunkról van szó. Csokorba gyűjtöttük a legelterjedtebb hóbortos és kedves hagyományokat, melyek nem csak a gonosz szellemek ellen hatásosak, de igen szórakoztatóak is.

Népek-esküvők-szokások - Hawaii

Érdekes Hawaii-szigeteki esküvői szokások

 Az egzotikus Hawaii-szigetek világszerte egyre közkedveltebb esküvő helyszín, de nem csupán a paradicsomi környezet miatt. Népszerűségéhez a különös esküvői szokásaik is hozzájárulnak.

 

Hogyan mondj megható esküvői beszédet? Megmutatjuk!

Az esküvő egyik legszebb része kétségtelenül az, mikor elhangzanak az esküvői beszédek.

Ezeket olyan emberek mondják el, akik nagyon közeli kapcsolatot ápolnak a házaspárral, például az örömanya, örömapa, a testvérek és a tanúk.

Éppen ezért a beszédek is nagyon meghatóak és őszinték

 

.

Kapd el a menyasszonyi csokrot! - Te leszel a következő!

Az esküvői babonák előszeretettel foglalkoznak azzal a kérdéskörrel, ki legyen a következő a sorban, aki megházasodik. Ha hisszük, ha nem, a legtöbbször bejön...
 


További témák