Szokások, hagyomány

25 kreatív ötlet lánykéréshez – a személyes meglepetés az igazi!

25 kreatív ötlet lánykéréshez – a személyes meglepetés az igazi!

Egy romantikus lánykérés egy életre szóló, különleges momentum minden szerelmespár életében. Egy kreatív, személyes ötlettel pedig még emlékezetessebbé tehető. 

Hogyan mondj megható esküvői beszédet? Megmutatjuk!

Az esküvő egyik legszebb része kétségtelenül az, mikor elhangzanak az esküvői beszédek.

Ezeket olyan emberek mondják el, akik nagyon közeli kapcsolatot ápolnak a házaspárral, például az örömanya, örömapa, a testvérek és a tanúk.

Éppen ezért a beszédek is nagyon meghatóak és őszinték

 

.

Esküvői játékok hagyományos vagy modern változatban

Az esküvők menetrendjét úgy érdemes összeállítani, hogy több időt számolunk az egyes programokra, mint amennyit azok valójában kitesznek.

Ez azért fontos, mert ha esetleg egy-egy program tovább tart a tervezettnél, akkor sem alakul ki csúszás.

Előfordulhat azonban, hogy minden a terv szerint alakul, és rengeteg plusz idő szabadul fel, amit szeretnénk kellemesen eltölteni, hiszen az egész esküvő lényege az önfeledt mulatozás és a boldogság.

 

Bőség - Termékenység

Mi mást is kívánhatnánk egyebet az ifjú párnak, minthogy jólétet és gyermekáldás. Az alábbi régi, kedves hagyományok eme boldogság beteljesülését segíthetik elő.

Kapd el a menyasszonyi csokrot! - Te leszel a következő!

Az esküvői babonák előszeretettel foglalkoznak azzal a kérdéskörrel, ki legyen a következő a sorban, aki megházasodik. Ha hisszük, ha nem, a legtöbbször bejön...
 

Esküvői babonák a boldogság jegyében

Számos babona és hiedelem létezik, amin sokszor csak mosolygunk, és egyértelműen kijelentjük: nem vagyunk babonásak. De talán egyetlen egy napon az életünkben, az esküvőnkön már csak a móka kedvéért odafigyelünk a rossz szellemeket távol tartó szokásokra, főleg, ha a boldogságunkról van szó. Csokorba gyűjtöttük a legelterjedtebb hóbortos és kedves hagyományokat, melyek nem csak a gonosz szellemek ellen hatásosak, de igen szórakoztatóak is.

Népek - esküvők - szokások - India

Indiai esküvő hennafestéssel

Indiában az esküvő nem csupán két ember, de tulajdonképpen két család összekötését jelenti. Arrafelé a mai napig sem ritka az elrendezett házasság. Az esküvő körüli teendőket is a hagyomány szerint a család idősebb tagjai vállalják magukra.

Népek-esküvők-szokások - Hawaii

Érdekes Hawaii-szigeteki esküvői szokások

 Az egzotikus Hawaii-szigetek világszerte egyre közkedveltebb esküvő helyszín, de nem csupán a paradicsomi környezet miatt. Népszerűségéhez a különös esküvői szokásaik is hozzájárulnak.