2021 esküvői meghívók – 10 új design

Modern, minimalista és meglehetősen kreatív a 2021-es esküvői meghívó design. Az új grafikai megoldások és irányzatok között a fenntarthatóság is szerepet kapott.

 

eskuvoi meghivo design

 

(etsy.com)

 

 

Igazán inspiráló ötletekre bukkanhatunk az idei év esküvői meghívó trendjei között. A design, a megjelenés természetesen ezen a téren is minden évben megújul, vagy inkább bővül újabb, látványos, kretaív vagy épp formabontó ötletekkel. 

 

10 új esküvői meghívó design

 

A választék valóban sokszínű. Érdemes böngészni a különböző esküvői meghívó papírlapok, a kreatív boríték formák, az érdekes textúrák és színek, különleges minták, valamint a viaszpecsétes esküvői meghívó arzenálban.

 

 

 

1. Érintésmentes „Covid style” - online esküvői meghívók

 

A 2021-es évben a koronavírus hatalmas változásokat hozott élet minden területén, és természetesen kihatott az esküvők világára, szokásaira is.

 

Az esküvői meghívók tekintetében előtérbe kerültek az online esküvői meghívók, melyeket érintésmentesen lehet „átadni”, illetve elküldeni a vendégeknek. Az online e-meghívókat saját magunk is el tudjuk készíteni, de grafikus segítségét is igénybe vehetjük.

 

online eskuvoi meghivok

(etsy.com)

2. Fenntarthatóság – újrahasznosított papírlapok

 

A fenntarthatóság szintén vezető trendje a 2021-es évnek. A környezetbarát szemlélet az esküvőszervezés szinte minden területén szerepet kapott.

 

Ahogy a környezetbarát esküvő cikkünkben részletesen bemutattuk a fenntarthatóság lépéseit. Esküvői meghívó tekintetében a legzöldebb megoldás az online esküvői meghívó készítése, de az újrahasznosított papírok, és borítékok valamint a növényi alapú tinták is ebbe a kategóriába tartoznak.

 

eskuvoi meghivo

(etsy.com)

3. Üveghatású megívók


Az akril esküvői meghívók igazi mini műalkotások, melyek egy különleges és elegáns esküvő előfutárai lehetnek. Gyönyörű látványt nyújtanak ezek a víztiszta akril lapra nyomtatott festmény jellegű meghívók.

 

A háttér átlátszó, üveghatású, a nyomat szép, élénk színű. Az akril lap előnye, hogy strapabíró, nem törik el és nem karcolódik könnyen.

 

akril eskuvoi meghivo

(etsy.com)

 


4. Élénk színek

 

A virágos meghívók egyfajta klasszikusként jelennek meg minden évben az esküvői meghívó trendek között.

 

Évről évre megújuló ötleteket láthatunk. A 2021-es évben az élénk színek, mintás borítékok lesznek népszerűek. Ehhez a romantikus stílushoz remekül passzolnak a gyönyörű virágos esküvői torták.

 

eskuvoi meghivo design

(etsy.com)

5. Vintage stílus 


A vintage design évek óta nagy népszerűségnek örvend az esküvők körében. Egy vintage esküvő bohókás, kézzel díszített, romantikus világához jól passzol a vidéki hangulatú design, a csipkés borítékok, vagy az antikolt hatású meghívók.

 

A vintage meghívókat színvilág tekintetében az arany, a bronz, valamint a meleg nyári színek jellemzik.

 

vintage eskuvoi meghivo

(etsy.com)

6. Közös monogram logók és gravírozás

Nagyon népszerűek a jegyespárok körében a menyasszony és vőlegény monogramjából készített egyedi logók is, melyek egyedivé és személyessé teszik a designt.

 

Ezek a közös monogram képek megjelennek a meghívólapon és a borítékon is egységes stílust adva az esküvői meghívónak.

 

eskuvoi meghivo design

(etsy.com)

7. Viaszpecsét

 

Kevesebb grafika, több szabad felület: ez a minimalista stílus, amely egyre népszerűbb a házasulandó párok körében.

 

Nincsenek túldíszített motívumok, csak egy stílusos grafika és egyszerű, szép betűtípus. Gyakran csak egy kiemelkedő részlet teszi egyedivé a designt.

 

eskuvoi meghivo

(etsy.com)

 


8. Vízfesték hatás


Élénk színes, vízfesték hatású meghívók is szép számmal megjelentek a palettán. Vannak köztük márvány hatású, átfolyós, vibráló színvilágú, vagy épp pasztell.

 

Ezek az esküvői meghívók egyfajta művészi jellegű hatást keltenek.

 

eskuvoi meghivo

(etsy.com)

9. Geometrikus design


Az esküvői meghívó papírlapok általában a boríték formájával megegyezőek.

 

Az új trend azonban formabontó ebből a szempontból, ugyanis a hagyományos stílustól eltérően egyedi formájú lapokra kerül a meghívó szövege. Az asszimetrikus geometriai minták a legnépszerűbbek.

 

eskuvoi meghivo design

(etsy.com)

10. Retro stílus


A 90-es évek világába repítenek a retro stílusú esküvői meghívók, melyek a szüleink fiatalkorát idézik. Kreatív ötlet például a bakelit lemez alakú esküvői meghívó, amely például az egyik ikonikus emléke ennek a korszaknak. 

 

retro eskuvoi meghivo

(etsy.com)

 

15 kreatív esküvői meghívó
 


További cikkek a témában


Coelho idézetek esküvői meghívóra

Coelho idézetek esküvői meghívóra

Az esküvői meghívó elengedhetetlen része egy neves költő vagy író tollából származó gyönyörű gondolatsor. Egy Paulo Coelho idézet tökéletes választás erre.

Az esküvői meghívó szövege – mit, hova, hogyan

Az esküvői meghívó szövege – mit, hova, hogyan

Hogyan fogalmazzuk meg az esküvői meghívó szövegét? Pontosan mit kell egy esküvői meghívónak tartalmaznia? Ezekhez adunk tippeket.

50 szuper esküvői idézet - esküvői meghívóra

50 szuper esküvői idézet - esküvői meghívóra

Egy esküvői idézet néhány sor csupán, mégis mindent elmond. Inspirációhoz híres írók, költők tollából gyűjtöttünk össze romantikus, szerelmes idézeteket.

15 esküvői meghívó szöveg

15 esküvői meghívó szöveg

Az esküvői meghívó megfogalmazása egyszerű feladatnak tűnik, hiszen csak pár mondatról van szó, de ha stílusosan szeretnénk megírni, akkor jól jöhet a segítség.


További témák