10 romantikus beállítás esküvői fotózáshoz

Hogyan pózoljunk az esküvői fotón? Az esküvői fotók hangulatához, jellegéhez, mindenképp valamilyen romantikus beállítás passzol.

 

eskuvoi foto

 

Az esküvői fotók olyan egyszeri és megismételhetetlen szerelmes pillanatképek, melyek gyönyörű helyszínen készülnek, az elegáns esküvői ruhában. Ezt a boldog pillanatot mindenki szeretné megörökíteni, ezért van nagy hagyománya a profi esküvői fotózásnak.

 

Milyen pózban álljunk a képeken? 

 

Klasszikus esküvői beállítás az ölelés, a csók, a mosoly. Megörökíthetünk azonban vidám, boldog életképeket is, például egy táncjelenetet az utcán, vagy a vőlegény a karjába is kaphatja a menyasszonyt, illetve jópofa hangulatúak az olyan képek is, amikor a menyasszony a vőlegény hátára ugrik. 

 

Kreatív esküvői fotókat készíthetünk kiegészítők használatával. Egy csókjelenet a fellibbenő fátyol alatt, vagy látványossá tehetjük színes füstölőkkel, illetve akár elcsattanhat a felnagyított jegygyűrű közepén is. 

 

 

 

Természetes beállítások

 

Az esküvői fotóknál fontos arra odafigyelni, hogy természetes legyen a beállítás, ne egy mesterkélt pózban álljunk egymás mellett, mert így a képnek nem lesz jó hatása. Válasszunk olyan pózt, ami ránk jellemző, természetes mozdulat, amelyben mindketten kényelmesen érezzük magunkat. 

 

1. Elegáns ölelés


Klasszikus esküvői beállítás, amikor az ifjú pár megöleli egymást. Ha bálkirálynős esküvői ruhában pózolunk, akkor ez az ölelés lehet egy picit távolságtartó, elegáns mozdulat is, mintha egy társastánc kezdő jelenete lenne. 

 

eskuvoi foto

 

2. Meghitt pillanatkép

 

Igazi szerelmes pillanatkép az egymást átkaroló beállítás. A hátulról készített felvétel azért jó ötlet, mert a természetes hatást erősíti. Kedves és romantikus hangulatú az a mozdulat, ahogy a pár homloka összeér. 

 

eskuvoi foto

 

3. Életvidám jelenetek


Egy esküvői fotón nem csak egymás mellett pózolhatunk. Életvidám jeleneteket is megörökíthetünk. Boldogságot sugárzó, ha mindeközben, a menyasszony és a vőlegény is belemosolyog a kamerába. Ez egy tipikus „just married” jelenet, mindjárt repül a menyasszonyi csokor!

 

eskuvoi foto pozolas

 

 

 

 

4. Gentlemen stílus

 

Egy udvarias gesztus is romantikus jelenete lehet az esküvői fotónak. A vőlegény kedvesen előre engedi szerelmét, miközben figyelmesen, kedves mosollyal az arcán néz rá.

 

eskuvoi foto

5. Klasszikus romantikus beálltás


Mondhatni hagyományos esküvői fotó beállításnak számít, amikor a menyasszony bájosan a szerelméhez bújik. Elég egy kedves mosoly hozzá, amely boldogságot sugároz.

 

eskuvoi foto

 

6. Csók a fátyol alatt


Ez a beállítás olyan, mint egy lesifotó, amely egy elkapott egy romantikus csókjelenetet a fátyol alatt. Senki nem néz a kamerába, a pár szeme csukva van. Ettől lesz meghitt és természetes a hatás.

 

eskuvoi foto

 

 

 

7. Egymással szemben


Hagyományosan az esküvői fotókon az ifjú pár a kamerába néz. Természetesebb hatású azonban, ha egymás szemébe nézünk, illetve még meghittebb, amikor az esküvői fotó a párt becsukott szemmel ábrázolja.

 

eskuvoi foto

 

 

 

8. Szabad egy táncra?


Egy táncjelenet az utcán igazi boldogságot sugárzó szerelmes pillanatkép, romantikus életkép. Ez a beállítás esküvői fotónak is tökéletes. Vidámságot és felszabadultságot sugároz.

 

eskuvoi foto

 

9. A vőlegény karjába kapja a menyasszonyt


Ez a beállítás vagy póz már a nászút hangulatát idézi, de esküvői fotónak is jó ötlet, hiszen nincs is annál romantikusabb, amikor a vőlegény a karjába kapja a menyasszonyt.

 

eskuvoi foto

 

10. Sziluett ábrázolás


A naplemente gyönyörű hátteret ad egy esküvői képhez. Érdekes és kreatív megoldás, ahogy a vöröses színekben pompázó égbolt előtt ölelkező párnak csak a sziluettje látszik a képen. 

 

eskuvoi foto
 


További cikkek a témában


9 gyönyörű helyszín Budapesten esküvői fotózáshoz

9 gyönyörű helyszín Budapesten esküvői fotózáshoz

Ha esküvői fotózáshoz helyszíneket keresünk Budapesten, akkor számtalan gyönyörű lehetőség közül választhatunk. 

Hogyan válassz profi esküvői fotóst – erre figyelj!

Hogyan válassz profi esküvői fotóst – erre figyelj!

Minden esküvőre kell egy jó esküvői fotós, aki profi képeket készít a lakodalom legfontosabb eseményeiről. De hogyan válasszunk? Mire figyeljünk?

Jegyes fotózás – a romantikus fotósorozat

Jegyes fotózás – a romantikus fotósorozat

A lánykérés boldog pillanata után kerül sor a jegyes fotózásra, amely egy romantikus, meghitt, szerelmes fotósorozat a jegyespárról.

Hasznos tippek esküvői fotózáshoz - beállítás, fények, 21 helyszín tipp

Hasznos tippek esküvői fotózáshoz - beállítás, fények, 21 helyszín tipp

Az esküvői fotózás minden pár számára izgalmas esemény, hiszen itt készülnek el azok a gyönyörű esküvői képek, melyek örök emlékei lesznek a nagy napnak.


További témák