Hogyan válassz profi esküvői fotóst – erre figyelj!

Minden esküvőre kell egy jó esküvői fotós, aki profi képeket készít a lakodalom legfontosabb eseményeiről. De hogyan válasszunk? Mire figyeljünk?

 

profi eskuvoi fotos

 

Mivel az esküvői fotók egyszeri és megismételhetetlen eseményt rögzítenek, életünk nagy napjáról, fontos, hogy olyan profi esküvői fotóst találjunk, aki megfelelő minőségű és stílusos képeket készít.


Az esküvői képek örök emlékei a nagy napnak, melyeket szívesen nézegetünk évek múltán is. Az esküvőhelyszín és ruha kiválasztása után a jó fotós megtalálása is egy sarkalatos pontja az esküvőszervezésnek.

 


Esküvői fotós keresése – neten vs. ismerős ajánlások


Amikor eljutunk az esküvő szervezésében arra pontra, hogy honnan szerezzünk jó esküvői fotóst, akkor a legkézenfekvőbb az internet. 


Ez az első lépés, amikor belevetjük magunkat az esküvői fotózás rejtelmeibe. Elkezdjük feltérképezni a lehetőségeket, tájékozódunk, böngésszük a lehetséges fotósokok weboldalait, nézegetjük a referenciaanyagokat, illetve képet kapunk az árakról és a csomagajánlatokról.

 

Ha egy fotósorozat elsőre megragad bennünk, valami megfog, esetleg érzéseket vált ki, jó hanulatú, akkor ez egy jó irány, hiszen az esküvői képeknek mindenképp érzelmekkel telinek kell lennie.


Az ismerősök megkérdezése is jó ötlet, hiszen a személyes ajánlásoknak mindig nagy erejük van. Ha egy fotós korrekt, szépen dolgozik és megbízható, az nagyot nyom a latba. 


Fontos azonban fenntartásokkal fogadni minden ajánlást, hiszen attól még hogy egy ismerős párnak bevált az adott fotós, még nem száz százalék, hogy netkek is megfelelő lesz a stílusa, személyisége.

 

A weboldalátt és a referenciákat ugyanúgy fontos megnézni, mielőtt „vakon” megbíznátok benne.

 

profi eskuvoi fotos


Miről árulkodnak a referencifotók


A keresés során nézz meg minél több esküvői fotós weboldalt. Mentsd el azokat, akiknek tetszik a munkája, stílusa, majd figyelmesen nézd meg a feltöltött referenciafotókat.


Keresd azokat, akik minden esküvőn szép beállításokat alkalmaznak nem erőltetett, sablonos képeket készítenek.

 

Minden esküvő más és más. A helyszín, a hangulat és a jegyespár személyisége, karaktere mindig ad alkalmat az új, kreatív ötletek megvalósítására. 


Ha egy fotós minden esküvőn sablonos, egyforma képeket készít, erőltetettek a beállítások, akkor valószínű, hogy a ti esküvőtökön sem fogja megerőltetni a fantáziáját… 


Egy esküvői fotó attól jó, ha természetes a mosoly, valódi a megörökített pillanat és érzelem.

 

profi eskuvoi fotos

 

 

 

 

Mitől profi egy esküvői fotós


1. Profi fotós az, aki képes tartalmat, mondanivalót adni a képeknek, és van érzéke ahhoz, hogy kihozza belőletek a maximumot akkor is, ha úgy érzitek, hogy képtelenek vagytok pózolni. 


2. A tapasztalt, rutinos esküvői fotós ismeri az esküvő menetét, a legfontosabb eseményeket, és tudja hova helyezkedjen azért, hogy a legjobb végeredményt elérhesse. Nem marad le egyetlen fontos pillanatról sem. 

 

profi eskuvoi fotos

 


3. Megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkezik, amit a referenciamunkák számából és minőségéből tudtok megállapítani.

 

Messze kerüljétek azokat, akiknek kevés esküvői képből áll a portfóliója és azokat is, akiknél nincsenek vacsora/buliképek. A legnagyobb kihívást ugyanis az esti parti ezen része adja, itt dől el, hogy valóban megfelelő tudással rendelkezik-e.


4. A profi fotós folyamatosan keresi az egyedi, spontán és természetes pillanatokat. 


5. A fotóinak legtöbbje érzelmekkel vannak tele, és a művészi megközelítés is közel áll hozzá. Az a célja, hogy csodás emlékeket adhasson egy ilyen különleges nap emlékére. 


6. Válasszatok olyan esküvői fotós szakembert, akinek a képei mesélnek, megérint benneteket. 

 

profi eskuvoi fotos

Miért fontos a személyes találkozás


A fotóssal mindenképp találkozzatok személyesen, mielőtt döntenétek! Már az első találkozáskor kiderül, mennyire tudtok egymásra hangolódni, rokonszenvesek vagytok-e a másiknak, illetve érti, érzi-e az esküvői fotós, hogy mit szeretnétek viszontlátni a képeken. 

 

Ha igazán jó szakembert találtok, akkor már az első beszélgetés során ötletelni fog, kiderül, hogy mennyire lelkes és kreatív, és ha valóban megfelelő tapasztalattal rendelkezik, akkor felhívja a figyelmeteket az esetleges buktatókra is. Ezért semmiképpen ne spóroljátok meg a személyes találkozás lehetőségét!

 

Eskuvohelyszin.hu - minden helyszín egy helyen

 


További cikkek a témában


15 helyszín tipp esküvői fotózáshoz

15 helyszín tipp esküvői fotózáshoz

Az esküvői fotó az egyik legszebb emléke az esküvőnek. Érdemes a fotózáshoz szép környezetet választani, hiszen az esküvői képek hátterét maga a helyszín adja.

9 gyönyörű helyszín Budapesten esküvői fotózáshoz

9 gyönyörű helyszín Budapesten esküvői fotózáshoz

Ha esküvői fotózáshoz helyszíneket keresünk Budapesten, akkor számtalan gyönyörű lehetőség közül választhatunk. 

10 romantikus beállítás esküvői fotózáshoz

10 romantikus beállítás esküvői fotózáshoz

Hogyan pózoljunk az esküvői fotón? Az esküvői fotók hangulatához, jellegéhez, mindenképp valamilyen romantikus beállítás passzol.

11 kreatív esküvői fotó

11 kreatív esküvői fotó

Mitől lesz kreatív egy esküvői fotózás? Egy érdekes perspektíva, kreatív beállítás, vagy izgalmas háttér kell ahhoz, hogy igazán egyedi esküvői képek készüljenek?


További témák