15 helyszín tipp esküvői fotózáshoz

Az esküvői fotó az egyik legszebb emléke az esküvőnek. Érdemes a fotózáshoz szép környezetet választani, hiszen az esküvői képek hátterét maga a helyszín adja.

 

eskuvoi foto helyszin

 

Az esküvői fotók gyakran az esküvői szertartás helyszínén készülnek, de vannak, akik egyéb külső helyszínt választanak hozzá. 


Az esküvői fotó hátterét maga a helyszín adja, ahol a fotók készülnek. Fontos szép környezetet választani hozzá.


Az esküvői fotózáshoz mindenképp érdemes szabadtéri helyszínt választani, hiszen a legszebb esküvői fotók mindig a szabadban készülnek. 


1. Napraforgómező


Gyönyörű háttere lehet az esküvői képnek egy hatalmas, színpompás virágmező, egy napraforgóföld, vagy akár egy toszkán hangulatú levendulás.

 

A Balatonfelvidéken vagy akár Budapest közelében is találhatunk megfelelő helyszíneket ehhez. Ne felejtsük el azonban a virágzás időpontját figyelembe venni.

 

eskuvoi foto helyszin

 

2. Tóparti fotózás 


A vízpart igazi klasszikus helyszín esküvői fotózáshoz, amely nagyon romantikus és szép környezet a képek elkészítéséhez. Egy szép faág különleges kerete lehet a fotónak, egy sziklás partszakasz pedig a kontraszt hatás miatt lehet jó választás.

 

eskuvoi fotozas

 

 


3. Eldugott, ártéri stégen


Vadregényes képeket készíthetünk egy ártéri folyóparton álló eldugott stégén. Ez a stílus kötetlenebb, felszabadultabb hangulatú, mint a hagyományos, klasszikus beállítások. Természetkedvelő pároknak tökéletes választás.

 

eskuvoi fotozas

 

4. Kilátó tetején


Egy kilátó nem épp a legkönnyebben megközelíthető helyszín, pláne nem esküvői ruhában, vagányabb pároknak azonban fantasztikus ötlet, hiszen a panorámás kilátás igazán exkluzív háttért ad az esküvői képekhez.

 

eskuvoi fotozas helyszinek

 

5. Kőhidak és boltívek 


Egy különleges kőhíd, vagy boltív is érdekes helyszínválasztás lehet az esküvői fotózáshoz.

 

Egy tengerparti esküvőnél könnyű dolgunk van, hiszen a tengerparti kisvárosokban számtalan eldugott hidacskára bukkanhatunk, de hazánkban is találhatunk gyönyörű hidakat. A Kis-Balaton fából ácsolt hídja például nagyon szép. 

 

eskuvoi fotozas helyszinek

 

6. Csigalépcsők


A lépcsők is klasszikus esküvői fotó helyszínnek számítanak, melyek közül a csigalépcsők sem maradhatnak ki. Nagyon látványos háttere lehet az esküvői képnek egy alulról vagy felülről fotózott gyönyörű csigalépcső. 

 

eskuvoi fotozas helyszinek

 

7. Industrial stílus


Az industrial, vagyis az ipari miliő elsősorban a lakberendezésből ismert stílus, de ha valakinek ez tetszik, akkor megvalósítható az esküvői képeken is például egy elhagyatott vasúti pálya alatt. A fém oszlopok ridegsége látványos kontrasztot ad az elegáns esküvői ruhához.

 

eskuvoi fotozas helyszinek

8. Érdekes házfalak, szép kapualjak


Egy színes házfal, egy romos épület, vagy épp borostyánnal befuttatott épület ideális helyszín egy romantikus esküvői fotózáshoz. A díszes kapualjak előtt is szép képek készülhetnek, egy ajtó résen át beszűrődő fényben elcsattanó csók pedig igazán meghitt hangulatú.

 

eskuvoi fotozas helyszinek

 

 

 

 

9. Naplementés fotózás a természetben


A naplemente fogalma szinte összefonódott a szerelemmel és romantikával. Akár városban vagy egy szép domboldalon készülnek az esküvői fotók, a naplemente mindenképp varázslatos hangulatot ad a kompozícióhoz.

 

eskuvoi fotozas helyszinek

 

10. Alattunk a mélység


A természetben készült fotók mindig nagyon magával ragadóak. Egy vízbe nyúló, cölöpökön álló móló hangulatos és egyedi helyszínválasztás mely sok kreatív lehetőséget rejt magában.

 

eskuvoi fotozas helyszinek

 

11. Múltidéző romantika  a romok között


A régi gyönyörű kúriák vagy patináns épületek maradványainak múltidéző romantikája jelenik meg a romok között, vagy romos falrészlet előtt készült felvételeken. 

 

eskuvoi fotozas helyszinek

 

12. Kastélyparkok


Az elegáns stílus kedvelői számára szinte magától értetődő, hogy az esküvői fotózás helyszínéül egy történelmi kastélyt vagy pazar kerttel rendelkező kastélyparkot válasszanak. 

 

eskuvoi fotozas helyszinek

 

 

 

Bánó Birtok
Felsőmocsolád
Prónay-kastély
Alsópetény

 

 

13. Erkélyek, ablakok


Látványos kerete lehet az esküvői képnek egy hatalmas ablak, vagy erkély is. Ehhez a megoldáshoz különleges házat, vagy érdekes ablakot érdemes választani, amely stílusában passzol a menyasszonyi ruhához.

 

eskuvoi fotozas helyszinek

 

14. Bohém fotók 


A „just married” tipikus jelképei az autók, melyekkel az ifjú pár közös útjukra indul az esküvő után. Ha bohém stílusú fotót szeretnénk, akkor mindenféle autós ötlet szóba jöhet. Pózolhatunk előtte, felülhetünk a tetejére, illetve kreatív fotók készülhetnek a visszapillantó tükréből is.

 

eskuvoi fotozas helyszinek

 

15. Gyönyörű virágkapuk alatt

A szabadtéri esküvői szertartások esetében a fogadalomtétel egy meseszép virágkapu alatt szokott megtörténni, amely tökéletes helyszíne lehet később az esküvői fotózásnak is.

 

eskuvoi fotozas helyszinek

 

 

További 21 helyszín ötlet
 


További cikkek a témában


9 gyönyörű helyszín Budapesten esküvői fotózáshoz

9 gyönyörű helyszín Budapesten esküvői fotózáshoz

Ha esküvői fotózáshoz helyszíneket keresünk Budapesten, akkor számtalan gyönyörű lehetőség közül választhatunk. 

11 kreatív esküvői fotó

11 kreatív esküvői fotó

Mitől lesz kreatív egy esküvői fotózás? Egy érdekes perspektíva, kreatív beállítás, vagy izgalmas háttér kell ahhoz, hogy igazán egyedi esküvői képek készüljenek?

Jegyes fotózás – a romantikus fotósorozat

Jegyes fotózás – a romantikus fotósorozat

A lánykérés boldog pillanata után kerül sor a jegyes fotózásra, amely egy romantikus, meghitt, szerelmes fotósorozat a jegyespárról.

Hasznos tippek esküvői fotózáshoz - beállítás, fények, 21 helyszín tipp

Hasznos tippek esküvői fotózáshoz - beállítás, fények, 21 helyszín tipp

Az esküvői fotózás minden pár számára izgalmas esemény, hiszen itt készülnek el azok a gyönyörű esküvői képek, melyek örök emlékei lesznek a nagy napnak.


További témák