Legény-és leánybúcsúk - Avagy a függetlenség utolsó napja

A független élet utolsó napjainak megünneplése az esküvő előtt sokáig csak a férfiak privilégiuma volt hazánkban. Néhány évtizede viszont már a hölgyeknek is kijár, hogy a menyasszony a legjobb barátnők társaságában bulizhasson, és búcsút mondjon a szingliségnek.

A legény és leánybúcsúkat többnyire a barátok szervezik meg a lagzi előtt pár nappal, ami eltérő egy szokványos ünneplésnél. A férfiaknál általában a klasszikus forma dívik napjainkban is amikor kocsmáról kocsmára jár a vőlegény a barátokkal, főként azokra a helyekre, ahol korábban is rendszeresen megfordult, a régi időket felidézve. 

A hölgyek esetében inkább egy pubban gyűlnek össze a barátnők, hogy egy jó nagyot beszélgessenek esetleg néhány pohár bor vagy pezsgő társaságában, vagy más szórakozóhelyen, hogy egy jót táncolhassanak. Mindkét esetben előfordulhat, hogy a barátok sztriptíztáncosnőt, vagy chippendale fiút rendel a házasulandóknak, amit előtte nem árt megbeszélni, hogy mennyire örülnének a fiatalok az effajta műsoroknak.

Manapság azonban már számtalan jópofa ötlet került szokásba, mivel lehet a menyasszonyt és a vőlegényt megviccelni, hogy mindenki jól mulasson, és ne kerüljön senki sem kellemetlen helyzetbe. Igen szórakoztató, ha menyasszony illetve vőlegény tesztet készítenek a szervezők, amiből kiderülhet, mennyire ismeri egymást a pár. Persze nem feltétlen kell ragaszkodni az éjszakai bulikhoz. A lehetőségek végtelen számban kínálkoznak. A férfiak leruccanhatnak akár egy tópartra horgászni, vagy szervezhetnek egy kerékpártúrát, vagy egyéb sportnapot, a hölgyek pedig csaphatnak egy wellness hétvégét, ahol kellően kényeztethetik magukat a különböző szolgáltatásokkal.

Csináltathattok vicces feliratú pólókat, melyekből egyértelműen kiderül ki a házasulandó a csapatban.

A legény- és leánybúcsú remek szórakozás és felejthetetlen élmény minden résztvevőnek. Legyen bárhol is a mulatság, bármilyen feladat is vár a házasulandókra, a fontos csupán, hogy felszabadultan, függetlenül ünnepeljetek.


 Kapcsolódó tartalmak:  Kapcsolódó tartalmak:
Nászmenet - Út a templomig Kapd el a menyasszonyi csokrot!
Bevonulás a templomba Bőség - Termékenység
Esküvői, menyasszonyi ruha megvásárlása Teszteld le a kiválasztott esküvői helyszíneket!
Esküvői ruha kölcsönzése  
Esküvői ruha varratása  Esküvő télen
Ültetés az esküvői vacsorán Legény-és leánybúcsúk

Gyűrűválasztás kérdése

A menyasszonyi fátyol

Az esküvői vacsora összeállítása

Esküvői fehérneműcsodák

Esküvői babonák a boldogság jegyében

 

 

 

További cikkek a témában


A legnépszerűbb lánybúcsú feladatok, ötletek és játékok

A búcsú valaminek az elengedését, illetve továbblépést jelent.

 

Pontosan ezt a szerepet hivatott betölteni a lánybúcsú is, de jóval vidámabb értelemben – a menyasszony örökre hátat fordít régi életének, és feleséggé válik.

Ám előtte még egy utolsó közös eseményt tart a legkedvesebb barátnőivel, ahol vicces játékokkal, fontos kérdés-válaszokkal, és egy fergeteges bulival ünneplik meg a régi időszak lezárását és az új időszak megkezdését.

 

Legénybúcsú feladatok

A legénybúcsú célja, hogy a vőlegény utolsó szingli napjait méltón megünnepeljük. Hogy igazán emlékezetes legyen ez a nap, a leendő férjre szabott legénybúcsús feladatokat szokás kitalálni. Az esküvő előtt megrendezett legénybúcsún általában rokonok, barátok, kollégák vesznek részt.

 

Találkozhat-e a menyasszony és a vőlegény a leány-illetve legénybúcsún?

Szerencsés-e meglepni a párunkat, a szingli élete utolsó nagy buliján? Nem lehet teljesen egyértelműen megválaszolni a kérdést, mert sok mindentől függ.

Legény-és Leánybúcsúk

Közeleg a leánybúcsú/legénybúcsú...?

- Hogyan kezdj hozzá a szervezéshez -

 

Itt az esküvőszezon, és a manapság már elmaradhatatlan legény-és leánybúcsúk időszaka. Lázas készülődés előzi meg eme bulikat, melyeket a házasulandók barátai titokban szerveznek meg az esküvő előtti utolsó hetekben. A meglepetések esetenként balul is elsülhetnek, ha figyelmen kívül hagyjátok a menyasszony illetve a vőlegény ízlésvilágát, igényeit, szórakozási szokásait. Mielőtt nekiesnétek a lázas szervezkedésnek, nem árt informálódni és végiggondolni az alábbiakat¦


További témák