Legény-és Leánybúcsúk

Közeleg a leánybúcsú/legénybúcsú...?

- Hogyan kezdj hozzá a szervezéshez -

 

Itt az esküvőszezon, és a manapság már elmaradhatatlan legény-és leánybúcsúk időszaka. Lázas készülődés előzi meg eme bulikat, melyeket a házasulandók barátai titokban szerveznek meg az esküvő előtti utolsó hetekben. A meglepetések esetenként balul is elsülhetnek, ha figyelmen kívül hagyjátok a menyasszony illetve a vőlegény ízlésvilágát, igényeit, szórakozási szokásait. Mielőtt nekiesnétek a lázas szervezkedésnek, nem árt informálódni és végiggondolni az alábbiakat¦

Meglepetés vagy/és beavatás

- Hogy a függetlenség búcsúja ne rémálom legyen, hanem feledhetetlen élmény.

A buli megszervezése során minden bizonnyal belefutunk abba a problémába, hogy szeretnénk meglepetést szerezni, és mindezt úgy, hogy még az ünnepelt is élvezze.
A két szempont látszólag nehezen kivitelezhető, hiszen előre csak akkor tudhatjuk biztosan, hogy élvezni fogja a bulit, ha minden részletébe bevonjuk, és visszaigazolást kapunk, jó irányba halad a szervezés. Viszont akkor hol marad a meglepetés…?

Egy leány-legénybúcsú szervezését intézhetjük úgy, hogy a szükséges információk megszerzése után is megmarad a meglepetés varázsa, sőt néhány jól irányzott kérdéssel még fokozhatjuk a menyasszony/vőlegény kíváncsiságát, izgatottságát.

 

Amit nem árt egyeztetni a házasulandókkal:

- buli jellege (mit vállal be a jegyespár?)

- időpont (maradjon idő a pihenésre is az esküvő előtt)

- résztvevők (kérjünk vendéglistát!)

- értesítsük, mire számíthat (esetleg mit kell hoznia)
Extrémebb programok esetén fontos némi információt közölni a párral, hogyan öltözzön, mit kell hoznia. Semmiképpen ne hozzuk kellemetlen helyzetbe. A cél, hogy feledhetetlen legyen neki a búcsú, ne élete égése!!!

 

Milyen jellegű bulit szervezzünk?

A bulin 3 szereplőtípus van jelen: a házasulandók (vagyis a függetlenségét búcsúztató ara illetve a vőlegény), a szervező(k), és a vendégek (barátok). Attól lesz jó egy leány/legénybúcsútok, hogy mindenki önfeledten jól érzi magát. Mivel a szervezők és a barátok célja egy, hogy a főszereplőnek (menyasszony/vőlegény) emlékezetes estét szerezzenek, így elsősorban az ő szórakoztatására kell a hangsúlyt fektetni. Ha ez sikerül, a buli hangulata garantált.

 

Informálódjunk

Mivel te, a szervező biztosan nagyon jól ismered a házasulandó barátodat, így sok kérdésre már jól tudod a választ. Ha mégis bizonytalan vagy, lehet diszkréten informálódni, cseles kérdéseket feltenni, hogy megtudd, mit vállalna be az ünnepelt.

Ha végképp tanácstalan vagy, viszont nem akarod, hogy rosszul süljön el a meglepetésetek, akkor egyszerűen kérdezd meg. Erre egy jó megoldás lehet, ha összegyűjtesz különböző típusú programlehetőségeket, lehetőleg minél többet. Legyen a listán hasonló típusú az általad kigondolthoz. Kérd meg az arát/vőlegényt, hogy ha valamelyik ellen kifogása van, azt feltétlen jelezze, mert nem akartok mellé lőni. Ezt minden bizonnyal nagyon jó néven fogják venni a házasulandók.

 

Időpont megválasztása

Mielőtt kitűzitek a leány-legénybúcsú napját, végig kell gondolnod, milyen típusú programot, bulit terveztek. Ha hajnalig tartó, iszogatós/táncos bulit szeretnétek, érdemes legalább 1 héttel az esküvő előtti hétvégét megcélozni, hogy a menyasszony/vőlegény és ti is ki tudjátok magatokat pihenni, és az esküvőre koncentrálni. Fontos szempont, hogy ne kelljen másnap korán kelni, ne legyen semmilyen fontos program, ahol időben meg kell jelenni.

Ha visszafogottabb, más jellegű programot terveztek (pl: kirándulás, wellness program), feltétlenül egyeztesd az időpontot a menyasszonnyal, vőlegénnyel. Az esküvős szervezkedés miatt sok a teendő, nehogy keresztbe szervezzétek a leánybúcsút.

 

Résztvevők

A búcsúztatós csapat összeállítását bízzuk a házasulandókra. Kérjünk egy listát, kivel szeretné a menyasszony/vőlegény együtt tölteni a függetlensége utolsó nagy buliját. A meghívás azonban már a szervező feladata, ezzel már ne terheljük a jegyespárt.

Fontos, hogy jó időben kezdj neki a szervezésnek, hiszen számtalan szempontot végig kell gondolnod. Érdemes feladatlistát készítened. Ha már megvan a meghívottak névsora, elérhetősége, vedd fel velük mielőbb a kapcsolatot. Bátran vond be őket is, és ötleteljetek együtt!

Mivel a buli különösképpen a menyasszony/vőlegény tiszteletére készül. Az ötlet kidolgozásakor mindig figyelembe kell venni barátod karakterét. Vigyázz arra, hogy örömét lelje benne, és ne feszengjen számára kellemetlen szerepekben.

 Kapcsolódó tartalmak:
A függetlenség utolsó napja
Találkozhat-e a menyasszony és a vőlegény a leány illetve legénybúcsún?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További cikkek:

Esküvő egyről a kettőre:

- Hogyan kezdjük el esküvőnk megszervezését           
- Milyen kiadásokkal kell számolni

 

Amit az esküvőről tudni érdemes:

- Álljon meg a nászmenet!
- Férfi dolgok

 

Esküvői ruha, kiegészítők, megjelenés:

- Dilemmák a ruha körül
A menyasszonyi fátyol
 

Esküvői szolgáltatók:

- Esküvői fotós
- Nem minden arany, ami fénylik

 

 


További cikkek a témában


Találkozhat-e a menyasszony és a vőlegény a leány-illetve legénybúcsún?

Szerencsés-e meglepni a párunkat, a szingli élete utolsó nagy buliján? Nem lehet teljesen egyértelműen megválaszolni a kérdést, mert sok mindentől függ.

A legnépszerűbb lánybúcsú feladatok, ötletek és játékok

A búcsú valaminek az elengedését, illetve továbblépést jelent.

 

Pontosan ezt a szerepet hivatott betölteni a lánybúcsú is, de jóval vidámabb értelemben – a menyasszony örökre hátat fordít régi életének, és feleséggé válik.

Ám előtte még egy utolsó közös eseményt tart a legkedvesebb barátnőivel, ahol vicces játékokkal, fontos kérdés-válaszokkal, és egy fergeteges bulival ünneplik meg a régi időszak lezárását és az új időszak megkezdését.

 

A legjobb ajándék ötletek lánybúcsúra

Az esküvőszervezés rengeteg teendővel jár a menyasszony számára. Szerencsére van egy olyan alkalom, amikor egy rövid időre félre lehet tenni a felelősségeket, és csak a szórakozásra koncentrálni: ez nem más, mint a lánybúcsú!

Legénybúcsú feladatok

A legénybúcsú célja, hogy a vőlegény utolsó szingli napjait méltón megünnepeljük. Hogy igazán emlékezetes legyen ez a nap, a leendő férjre szabott legénybúcsús feladatokat szokás kitalálni. Az esküvő előtt megrendezett legénybúcsún általában rokonok, barátok, kollégák vesznek részt.

 


További témák