Hófehérben vagy ekrüben?

A menyasszonyi ruha tradicionálisan hófehér, mivel a fehér a tisztaság és ártatlanság színe. Manapság azonban egyre nagyobb teret nyernek az egyébb színek is.

Menyasszonyi ruha dilemma: Hófehér vagy Ekrü?

Mielőtt nekilátunk a menyasszonyi ruha felkutatásának, nem árt, ha célirányosan keresünk, mert a ruhaválaszték igen széles, és a bőség zavarában könnyen elveszíthetjük a kedvünket, csalódottak leszünk, és az egész ruhakérdés egy rémálommá válhat.

 

Elsőként gondold végig, milyen színű ruhában szeretnél tündökölni a nagy napon. Mert manapság már nem csak a fehér dívik, és a színek kavalkádjában könnyen elbizonytalanodhatsz, ha nem vagy felkészült.

 

Hazánkban elsősorban a fehér ruha a tradicionális, ugyanakkor pár éve megjelentek az ún. ekrü vagy törtfehér színű ruhák is, más néven elefántcsont vagy ivory.

 

A fehér a tisztaság és ártatlanság színe 

 

Mivel a fehér színt a tisztaság és ártatlanság színének mondják, így korábban azok a menyasszonyok viselték a fehér árnyalatait, akik nem az első esküvőjüket ünnepelték, vagy már áldott állapotban vonultak az oltár elé.

 

Napjainkban azonban már teljes szabadságot élvezhetnek a menyasszonyok a színek, anyagok és formák tekintetében. A krémszín minden árnyalata megtalálható a szalonokban, sőt extrémebb ruháknál a fénylő, nemes anyagok bronzos, barnás árnyalatai is feltűnnek.

 

Eleganciát, melegséget, finom nőiességet kölcsönöz a krém és pezsgő szín viselőjének, a hófehér szín pedig örök divat és esküvői szimbólum. Tisztaságot, ünnepélyességet sugároz.

 

Tippek a választáshoz

Mindenkinek más-más szín, fazon, stílus áll jól. Nem biztos, hogy ami a katalógusban, fotón látott modellen tökéletesen áll, az rajtunk is előnyös lesz.

 

Fontos, hogy menyasszonyi ruhád kiválasztásakor vedd figyelembe testi adottságaidat, és olyan ruhakölteményt válassz, ami az előnyeidet emeli ki, és valóban tökéletesen áll rajtad.

 

Hogy melyik szín áll jól neked, főként a hajad, szemed színétől, bőröd tónusától, alakodtól függ.

 

Nem kell attól sem tartanod, hogy a megálmodott ruhád csak egyféle színben létezik. A divattervezők fel vannak készülve a változó és egyre szélesebb igényekre, így egy modellt több színben is elkészítenek.

 

Trükkök a színekkel, anyagokkal

Játszva a különböző színárnyalatokkal, anyagokkal, mintákkal egy gondosan megválasztott ruhával az ember tekintetét odairányíthatjuk a legelőnyösebb részekre, elrejtve azokat, melyeket kevésbé szeretnénk hangsúlyozni.

 

Optikailag karcsúbbaknak tűnünk, ha sötétebb tónusokat, apróbb mintákat alkalmazunk ruhánkon. Ha leplezni szeretnénk kevésbé előnyös testrészeinket, válasszunk kevésbé fénylő, laza esésű anyagokat! Kerüljük a nagy mintákat, csillogó strasszokat!

Ha viszont erősíteni szeretnénk alakunkon, bátran válogassunk a csillogó, fényes, strasszokkal díszített ruhák közül.

 

Jó tudni, hogy a színek hatással vannak a viselőjükre is, és az kihathat a környezetükre. A tökéletes harmónia elérése érdekében célszerű olyan színű ruhát választani, ami összhangban van a helyszínnel, és a dekorációval.

 Kapcsolódó tartalmak:
Esküvői, menyasszonyi ruha megvásárlása
Esküvői ruha kölcsönzése
Esküvői ruha varratása
A menyasszonyi fátyol
Esküvői fehérneműcsodák
Szolgáltatók:
Esküvői ruhaszalonok