Gyertyafény keringő - gyönyörű esküvői szokás

Az esküvői gyertyafény keringő egy gyönyörű pillanata az esküvőnek. A táncparkett gyertyafénybe borul, és az ifjú pár előadja az esküvői zárótáncot. 

 

eskuvoi tanc gyertyafeny keringo

 

Az esküvőn több táncot is előad az ifjú pár. A vacsora után bemutatják az esküvői nyitótáncot, amely egy romantikus koreográfia. Ezzel veszi kezdetét az esküvő táncos, mulatozós része.

 

Majd éjfélkor jön egy igazán meghitt pillanat. A táncparkett gyertyafénybe borul, és következik esküvői zárótánc, a csodaszép gyertyafény keringő.


Tánccal mondunk köszönetet


A gyertyafény keringő egy igazán megható része az esküvőnek. A pár ezzel a tánccal mond köszönetet a szülőknek a gyertyafénybe borult táncparkett közepén.


A gyertyafény keringő tánca, hagyományosan az angol keringő, amely egy lassú, lírai tánc, a bécsi keringő lassított változata.


Általában éjfél körül kerül rá a sor, ez az úgy nevezett esküvői zárótánc. A pár ezt a táncát a nyitótánchoz hasonlóan a gyönyörű esküvői ruhában mutatja be. Ezt követően öltözik át a menyasszony a menyecske ruhába, mint új asszony.

 

Többféle változata van


A hagyományos gyertyás táncnál egy nagy körben állnak a vendégek, mindenki kezében egy­egy gyertya, és a pár a kör közepén táncolja végig a zenét.


Ennek a záró momentumnak azonban többféle változatai létezik. Van olyan esküvő, ahol az ifjú ara, az apukájával kezdi a keringőt, majd a férj, a zene közepénél lekéri kedvesét, és köszönetet mond az édesapának.

 

Vannak olyan párok is, akik gyertyával a kezükben kezdik el a táncot, majd átadják a két édesanyának.


Olyan verziót is láthatunk, ahol a pár körbe táncol a parketten, és elfújja a vendégek kezében lévő gyertyákat mindaddig, amíg az összes el nem alszik.

 


A pár zárótánca az esküvő fénypontja


Az esküvő önmagában is egy romantikus esemény, minden pár számára életre szóló pillanat. A régi hagyományok megeleventítésével, melyek közé tartoznak az esküvői táncok is, még varázslatosabbá tehetjük életünk legszebb napját.


A gyertyafény keringő nem egy kötelező része az esküvőnek, hanem egy gyönyörű szokás, egy olyan megható gesztus, amit semmiképp nem érdemes kihagyni az esküvőnkről.


A zárótánc egy egyszerű angol keringő, amelyet bárki könnyen meg tud tanulni, mindössze hat lépésből áll. Még azok is el tudják táncolni, akik úgy érzik, nincs érzékük semmilyen tánchoz.

 

Akár az alábbi esküvői keringő videók valamelyikéből is elsajátíthatjuk.


Klasszikus keringő zenék 


A gyertyafény keringőt eltáncolhatjuk klasszikus zenére, melynek van egy varázslatos hangulata, de nem muszáj klasszikus zenét választani.

 

Bátran kereshetünk hozzá egy mai szerelmes melódiát a világslágerek vagy a romantikus filmzenék közül.

 

Akár a Disney mesék világából is válogathatunk, ha a menyasszony a hercegnős életérzést szeretné átélni.


A gyertyafény keringő csodaszép látvány, és felejthetetlen élmény az ifjú pár számára is. Érdemes olyan romantikus zenét választani hozzá, amely ezt a meghitt eseményt még varázslatosabbá teszi. 

 

1. Chopin - Waltz Op. 64 No. 2

 


2. Pierwszy taniec - Wedding First Dance 

 


3. Waltz No.2 - Dmitri Shostakovich

 


Mai slágerek és filmzenék – keringőzéshez


Némely mai sláger is a klasszikus keringő ritmusára épül, így a zárótáncunkhoz nyugodtan válogathatunk a mai popdalok közül is.

 

A hatlépéses keringőt gyakorlatilag bármilyen zenére el tudjuk táncolni, amelynek ¾-es üteme van.


1. You Are the reason - Calum Scott 

 

 

2. La Valse D'Amelie | Amelie Soundtrack 

 

 

3. Seal - Kiss from a rose (keringő)

 

 

A zeneválasztás kapcsán inspirálódhatunk a 30 gyönyörű esküvői bevonuló zene, illetve a legszebb esküvői nyitó tánc zenék közül is. 


Eskuvohelyszin.hu – minden helyszín egy helyen

 

 


További cikkek a témában


A legnépszerűbb esküvői nyitótánc zenék

A legnépszerűbb esküvői nyitótánc zenék

Az esküvői nyitótánc zenéje mindig egy romantikus szerzemény. A megfelelő zene megtalálásában segíthet a legnépszerűbb dalok top 10-es listája.

Milyen kiadásokkal kell számolni?

Mielőtt bármilyen helyszínt lefoglaltok, szolgáltatót megrendeltek, készítsetek egy körülbelüli költségvetést, hogy tisztán lássátok, milyen kiadásokkal számolhattok, belefértek-e a keretbe, amit az esküvőre szántok. Érdemes minimum és maximum árakat szabni, hogy reális képet kapjatok.

Ehető virágok az esküvői tortán – 15 virág különös ízvilága

Ehető virágok az esküvői tortán – 15 virág különös ízvilága

Az különleges esküvői torták között is igazi kuriózumnak számítanak a gyönyörű, ehető virágokkal díszített torták.

Esküvői szülőköszöntő zene ötletek

A nagy napon megannyi zene csendül fel: a bevonulás alatt, gyertyagyújtáskor és gyűrűhúzáskor, a szülőköszöntés során és a gratulációk fogadása közben is aláfestő zene szól.

 


További témák