Esküvő koronavírus idején

A koronavírusnak rengeteg esküvő esett áldozatul, így egyre több pár dönt úgy, hogy karanténesküvőt tart otthon, saját kertben.

 

civid eskuvo

 

A koronavírus járvány már második éve borítja fel a házasulandó párok életét. Sajnos az átmeneti fellélegzés után itt a következő hullám, így újra az esküvők elhalasztása került napirendre. 


Persze, sokan – a jelenlegi szabályozások betartásával – megtartják az esküvőt. Vannak, akik mindössze két tanúval, mások szűk körű násznéppel. 

 

Karanténesküvő saját kertben


A megannyi lemondott és elhalasztott esküvő esete miatt egyre többen keresnek olyan alternatív megoldást a házasságkötésre, ami biztonsággal megtartható. Nem kell félni attól, hogy a körülmények keresztülhúzzák az egészet.


Így mondhatjuk, hogy mára egy teljesen új trend alakult ki az esküvők terén. Virágkorukat élik a saját kertben (vagy víkendhában) szervezett kis házi esküvők.

 

Nemcsak azért lettek népszerűek, mert az elmúlt időszakban ez volt az egyetlen opció, hanem azért is, mert egy ilyen esküvő sokkal kevesebb szervezéssel és költséggel jár. Ráadásul a legnagyobb vészhelyzetben is megtartható.

 

Meghitt, családias, költséghatékony


Egy saját kertben tartott, szűk körű esküvő valójában sokkal meghittebb és hangulatosabb, mint egy rendezvényteremben vagy étteremben tartott lakodalom, ráadásul túl nagy kiadásokkal sem kell számolni. 


A karanténesküvőnek tehát előny is van, hiszen a hatalmas lagzik sok esetben elsősorban a külsőségekről szólnak, és a költségei is megterhelők. Van egyfajta „kötelező” menetrend, amit mindenki követ, de emiatt sok esküvő személytelenné válik.


Az otthoni esküvő ezzel szemben sokkal meghittebb, hiszen garantáltan, hogy csak azok a barátok és családtagok vesznek részt, akik igazán fontosak a számunkra.

 

Mivel a saját otthonunkban ünneplünk, a légkör eleve családias, baráti hangulatú lesz, ahol mindenki jól érzi magát. Nincs feszengés, nem stresszel a mindenkinek való megfelelés kényszere sem.


Mi az, amit megspórolhatunk


Költségek tekintetében egy otthoni esküvővel jelentős mennyiségű kiadás is megspórolható. Nem kell például dekoros, és a sok drága virágcsokor, hiszen a szertartás helyszínét és a vacsoraasztalt, egyszerű díszekkel fel tudjuk díszíteni mi magunk is.


Egy mini lagzihoz fölösleges a vőfély személye is. Ha valaki szeretne beszédet mondani, vagy köszöntőt, akkor ceremóniamester nélkül is megteheti.


Zenekar vagy DJ rendelését is kihúzhatjuk a listáról, hiszen lakóövezetben nagy bulizás, hangoskodás nem igazán kivitelezhető. Ha mindenképp élő zenére vágyunk, akkor esetleg egy gitáros lehet a megfelelő. A gitárzene kellemes, lágy és hangulatos. 


És, végezetül, mivel otthon vagyunk, nincs helyszínbérlés és vendéglátási költségek sem.


A karanténesküvő lebonyolítása


A megszervezése mindössze annyiból áll, hogy az anyakönyvi hivatalba be kell menni személyesen, aláírni a szükséges dokumentumokat. Ahhoz, hogy hivatalos legyen az esküvő, mindössze két tanút kell magatokkal vinni.


A szertartást, a fogadalomtételt pedig bármikor, előtte vagy utána is magtertható házi körülmények között, otthon, egy szabadon választott szertartásvezetővel. 


A ceremónia menete ebben az esetben ugyanolyan, mint egy hivatalos polgári esküvőnél. Egy megszokott „menetrendet követ”, de van lehetőség akár saját fogadalomtétel is, amely még személyesebbé teszi a szertartást.


Igazán romantikus kimondani a boldogító igent a saját gyümölcsfáink, vagy egy házilag készített és saját kézzel díszített boldogságkapu alatt.


Készülődés otthon, kényelmesen…


Mivel az otthoni esküvő esetén minden annyira „csináld magad” jellegű, a frizura és smink tekintetében is követhető lehet ez a példa.

 

Ha azonban úgy érzed, hogy a nagy napon szeretnél tökéletes megjelenést, akkor érdemes fodrásszal készíttetni a frizurát és sminkesre bízni a make up-ot. 

 

Ezeket a szolgáltatásokat akár házhoz rendelheted, így otthon, kényelmesen készülődhetsz. 

 

A vacsora kérdés…


A karanténesküvőben az az izgalmas, hogy nincsenek szabályai. Bármilyen ötlet megvalósítható, ami számotokra kedves. 


Az ételeket, a desszertet és az esküvői tortát természetesen étteremből, cukrászdából is megrendelhetjük. 


Ha azonban igazán családias lagzit szeretnénk, és van rá kapacitás, akkor a főzést például bevállalhatják a szülők, a vendégek hozhatnak magukkal házi süteményt, az esküvői tortát megsütheti egy kedves barát. Így lesz igazán családias és emlékezetes a karanténesküvőnk…


 


További cikkek a témában


Esküvői torta - ízek, színek, hasznos tippek

Esküvői torta - ízek, színek, hasznos tippek

Az esküvői torta kapcsán fontos, hogy hány szeletes legyen a torta, milyen ízű és hogy néz ki. Ideális esetben az esküvői torta és az esküvő stílusa összhangban van.

 

 

Az esküvő menete, forgatókönyve és menetrendje (lépésről lépésre)

Az esküvő a legtöbb ember számára a Nagy Nap.

Nem csoda, hogy mindenki azt szeretné, ha az egész zökkenőmentesen, vidáman és tökéletesen sikerülne.

Azt azonban fontos megjegyezni, hogy egy lakodalom rengeteg esküvői programból áll össze, amelyek nagyon sűrű menetrendet eredményeznek. Emiatt nagyon kicsi a hibalehetőség, ugyanis könnyen csúszások alakulhatnak ki, ami jobb esetben plusz költséget, rosszabb esetben pedig az egyes programok elmaradását vagy rövidítését eredményezi.

 

A legnépszerűbb esküvői nyitótánc zenék

A legnépszerűbb esküvői nyitótánc zenék

Az esküvői nyitótánc zenéje mindig egy romantikus szerzemény. A megfelelő zene megtalálásában segíthet a legnépszerűbb dalok top 10-es listája.

10 hasznos tipp téli esküvő szervezéshez

10 hasznos tipp téli esküvő szervezéshez

A téli esküvő szokatlan választás, pedig sok előnye van. A mesebeli táj, a meghitt hangulat is mellette szól, és az esküvőszervezés is sokkal egyszerűbb.


További témák