A Budai Vár gyönyörű esküvőhelyszínei – esküvő a Budai Várban

A Budai Várnegyed igazán exkluzív helyszín egy romantikus álomesküvő megrendezéséhez. Budapest páratlan panorámája csak egy érv a sok közül.

 

eskuvohelyszinek a budai varban

 

A Budai Várnegyed egyszerre történelmi, csoda szép panorámás, és a macskaköves utcácskákkal egy igazán romantikus hely, amely tökéletes választás egy felejthetetlen esküvő megrendezéséhez.

 

Klasszikus romantika – történelmi helyszínen

A hercegnők kora ugyan lejárt, de a meseszép várak és pazar paloták még őrzik a múlt emlékét.

 

A Budai Várnegyed a főváros egyik legfrekventáltabb történelmi helyszíne.

Ideális választás hős szerelmes vőlegények és romantikus menyasszonyok számára, akik szeretik az eleganciát, a letűnt arisztokrácia világát, és egy olyan különleges helyszínen szeretnének örök fogadalmat tenni egymásnak, ahol a gyönyörű Budapest panorámás kilátásában gyönyörködhetnek.

 

Az UNESCO Világörökség része...

A Budai Vár a 13. századtól adott otthont a magyar királyoknak. Az épület ma komplex, modern kulturális intézményként funkcionál. Itt kapott helyet a Magyar Nemzeti Galéria, az Országos Széchényi Könyvtár és a Budapesti Történeti Múzeum.

 

A Budai Várnegyed az UNESCO Világörökség része. Az ódon falak között olyan kincsek bújnak meg, mint a héttornyú Halászbástya, a színes tetőcserepes Mátyás-templom, a neves magyar festők műveit felvonultató Magyar Nemzeti Galéria, vagy a Sándor-palota.

 

Egyedülálló panoráma

A Várnegyedben tartott esküvők legnagyobb vonzereje talán mind közül a város panorámája. A Budai Vár bármelyik helyszínéről ugyanis az egész városkép a szemünk elé tárul.

 

Budapest panorámája nappali fényben is egyedülálló, de naplemente után igazán festői, amikor varázslatos látványt nyújtanak a Duna felett átívelő díszkivilágításban pompázó hidak, és a Duna vizén tükröződő gyönyörűen kivilágított Parlament.

 

1. Halászbástya étterem – álomesküvő a város felett

eskuvohelyszin a varban

 

Mesébe illő helyszín a Budai Vár ékszere, a Halászbástya Étterem és Terasz.

 

A Budai Vár főváros ikonikus történelmi és egyben zöldövezeti, panorámás helyszíne. Éppen ebből adódóan igazi álomesküvős helyszín. A Halászbástya Étterem és Terasz a Budai Vár ékszere, amely már számtalan mesébe illő esküvőnek adott otthont.

 

Az elegánsan berendezett étterem pazar termeivel, varázslatos panorámával rendelkező teraszaival és magas színvonalú szolgáltatásaival az egyik legnépszerűbb budapesti esküvői helyszín.

 

Kültéri esküvői szertartást is lehet tartani a helyszínen, mivel a Halászbástya étterem hivatalos szerződött partnere a Budavári Önkormányzat Anyakönyvi Hivatalának, így lehetőség nyílik arra is, hogy csodálatos termek vagy teraszok egyikén, a város felett mondjuk ki a boldogító igent.

 

Tovább az adatlapra – gyors üzenetküldés

 

 

2. Ybl Bisztro – A Várkert Bazárban

Varkert bazar eskuvo

 

A Várkert Bazár a főváros különleges ékszerdoboza, ahol művészet és természet együtt, egymást kiegészítve él.

 

Olyan egyedülálló építészeti alkotás, amely egyidejűleg képes történelmi, kulturális és természet közeli élményt nyújtani, és így a szórakozás, kikapcsolódás és művelődés színterévé válni. Itt található az impozáns YBL Bistro, ahol elegancia és hagyomány együtt jár kéz a kézben.

 

Tovább az adatlapra – gyors üzenetküldés

 

3. Zenetudományi Intézet – gyönyörű reneszánsz palota, titkos belső kerttel

 

 

Budapest legfrekventáltabb helyén, a Budai Várban található a Zenetudományi Intézet az Erdődy György országbíró által építtetett barokk palota épületében, amely 1750 és 1769 között Nepauer Máté tervei alapján.

 

 

A gyönyörűen felújított műemlék épület kisebb-nagyobb reneszánsz stílusú termei, belső udvara, tökéletesen megfelelnek egy varázslatos, romantikus esküvő színteréül.

 

Közvetlen kertkapcsolatos, hófehér falú Haydn termében, elegáns környezet fogadja a belépő Ifjú Párt és a kedves násznépet. Saját konyhájában, a helyszínen, frissen készülnek a esküvői menü fogásai. Zöldellő kertjéből csodálatos kilátás nyílik a Parlamentre, a Halászbástyára. Az itt megrendezett eseményre még évek múlva is büszkén fognak visszaemlékezni!

 

Tovább az adatlapra – gyors üzenetküldés

 

4. St. George Residence – csodálatos barokk palota

 

A hármas tagozódású légkondicionált barokk rendezvénytermek lehetővé teszik a körülbelül 80 fős esküvői ünnepségek szervezését. Különleges hangulatú esküvők lebonyolítását: barokk, királyi, lovagi, középkori, „vintage”, kerti, kúria, esküvő kastélyszállodában.

 

Ha tudja mit jelent az az érzés a Várban járni-kelni, sétálni ódon házak között, ha megérintette a hangulata, mindezt mi még tovább tudjuk fokozni még egy plusz élménnyel!

 

Az étterem, a kávéház és a rendezvénytermek a földszinten a bejárattól jobbra és balra találhatóak. A különleges hangulatot a több száz éves falfestmények mellett a gótikus ülőfülkék adják és ahol a vendégek egy különleges időutazásban vehetnek részt. Ideális helyszín ünnepi események, bankettek, esküvők, céges rendezvényeknek számára.

 

Tovább az adatlapra - gyors üzenetküldés

 

5. Manna Lounge & Étterem – az Alagút tetején, közvetlenül a Vár alatt

 

Budapest egyik különleges helyszínén, az Alagút tetején a Manna lounge & étterem. 

 

Az étterem egyedi elhelyezkedése különleges vonzerő mind a magyar, mind a külföldi vendégek számára. Az Alagút tetejéről pazar kilátás tárul a látogatók elé, akik e csodás panorámát a téli időszakban is zavartalanul élvezhetik. A fűthető átlátszó falú sátor a hideg napokon is gondoskodik a terasz kihasználhatóságáról.

 

A különleges épület közvetlenül a Budai vár alatt, a fákkal borított domboldalban bújik meg. Az ízlésesen berendezett étterem valóságos nyugalom szigete a város forgatagából kiszakadni vágyóknak.

 

Tovább az adatlapra - gyors üzenetküldés

 

Az összes budapesti esküvőhelyszín listája

 


További cikkek a témában


11 különleges esküvőhelyszín ötlet

11 különleges esküvőhelyszín ötlet

Az esküvő életünk egyik legfontosabb és legnagyobb élménye. Még emlékezetesebbé tehetjük, ha különleges vagy extrém esküvőhelyszínen tartjuk.

A nyári esküvő színei

Az esküvő hangulatát és stílusát nagyban meghatározza, hogy milyen színekre alapozzuk, illetve építjük fel a dekorációt. A megfelelő szín kiválasztása éppen ezért az egyik legfontosabb feladat.

Nyári lakodalmas menü

Könnyebb étkek

A menüsor összeállításánál a klasszikus esküvői fogások mellé válogassunk könnyebb ételeket, zsírszegény húsokat, salátákat, zöldségköretet, gyümölcsöket is a lakodalmas asztalra. A nagy melegben a vendégek is jobban kívánják kevésbé zsíros ételeket, mint a hagyományos esküvős fogásokat. A nehezebb étkeket (töltött káposzta, pörkölt) inkább éjfélre ütemezzük. A bőséges italfogyasztás mellé az éjféli menünek mindenképpen nagy sikere lesz.

Esküvői menü: ötletek, tippek az esküvői vacsora tervezéséhez

Az esküvői menü megtervezése sokszor nagy fejtörést okoz, hiszen számos szempontra kell odafigyelni. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet az esküvői menüsor összeállításához.

 


További témák