10 gyönyörű kert Budapesten ahol esküvőt lehet tartani

Budapest számtalan gyönyörű kerthelyiséges esküvőhelyszínt rejt. Romantikus esküvőkhöz tökéletes választás!

 

kerthelység eskuvohelyszinek Budapest

 

Életünk nagy eseményét, az esküvőnket egy csoda szép virágzó kertben, vagy kerthelyiséges esküvőhelyszínen is megtarthatjuk. A tavasz romantikája semmihez nem fogható.

 

Ekkor ébredezik a természet és minden virágba borul. Ilyenkor minden olyan üde, friss, élettel teli, színpompás és illatos! Nem véletlen, hogy a legtöbb házasulandó pár ezt az időszakot választja, élete legromantikusabb eseményéhez.

 

Esküvői szertartás a szabadban

A boldogító igent igazán romantikus egy szabadtéri szertartás keretén belül, egy virágzó boltíves boldogságkapu alatt kimondani. Szebbnél szebb változatok léteznek ennek a kifejezetten esküvőkre tervezett kapuknak, melyek könnyen felállíthatók bármilyen szabadtéri területen.

 

A külső helyszínen tartott polgári szertartásnak megvannak a maga szabályszerűségei, amely akár anyakönyvvezető vagy szertartásvezető jelenlétében is történhet. Bármelyiket is választjuk, a szertartás igazán meghitt és romantikus lesz.

 

Villák, kertvendéglők, borospincék…

Budapest egy igazán romantikus város, ahol szebbnél szebb kertek, parkok, vízparti és panorámás esküvőhelyszíneket találhatunk.

 

Villák ősfás kertjei, kertvendéglők virágoskertjei épp úgy, mint például egy kerthelyiséges borospince vagy akár egy barokk kastély vagy főúri palota.

 

1. 22 Rendezvényközpont és Boutique Hotel

kerthelység eskuvohelyszinek Budapest

 

A 22 Rendezvényközpont és Boutique Hotel egy 6000 négyzetméteres parkosított területen található.

 

A hatalmas fás-parkos kert szabadtéri esküvők megrendezésére is tökéletesen alkalmas, ahol gyönyörű boldogságkapu alatt lehet megtartani az esküvői szertartást. Az épület mellett egy kisebb, díszköves kert is található, amely igazán meghitt atmoszférájú, ezért szintén népszerű helyszíne a ceremóniának.

 

Az elegáns hotel négy rendezvényterme 20-200 fős esküvők megrendezésére nyújt lehetőséget. A park gondozott kertje pedig a szertartáson túl esküvői fotózásra is tökéletes.

 

Tovább az adatlapra

 

2. Barabás villa - gyönyörű mediterrán parkkal

kerthelység eskuvohelyszinek Budapest

 

A gyönyörűen felújított, exkluzív kulturális- és rendezvényközpont a budai oldal frekventált részén a Városmajori park szomszédságában található.

 

A Villa komplexum egyedisége a klasszicista stílusú főépület, mely a névadó Barabás Miklós, festőművész saját tervei alapján épült. A Villa és a melléképületek eredeti stílusukban lettek felújítva, míg az újonnan kialakított épületek a környezethez illeszkedő, modern stílusban épültek. A komplexumhoz egy csodálatos mediterrán park is tartozik.

 

A Barabás Villa a XII. kerület hivatalos házasságkötő terme, ezért lehetőség van a polgári szertartás helyben történő megtartására. A villa gyönyörű mediterrán parkja festői környezetet biztosít a ceremóniához.

 

Tovább az adatlapra

 

3. Hotel*** Bobbio - romantikus fás-parkos belső kert

kerthelység eskuvohelyszinek Budapest

 

A Hotel*** Bobbio Budapest egyik legszebb részén található Budán, a Svábhegy, János-hegy, Zugliget, Hunyad-orom, Istenhegy által határolt területen, a XII. kerületben. A zöldövezetben elhelyezkedő gyönyörű helyszín belső kertje igazán romantikus hangulatú.

 

A gyönyörű fás-parkos kertben lehetőség van polgári szertartás lebonyolítására is, így a teljes esküvő a ceremónia és a lakodalom egy helyszínen megtartható.

 

A hotel kétszintes terasza, amely kb. 30 fő befogadóképességű, szintén tökéletes helyszíne lehet egy kisebb fogadásnak vagy egy meghitt ceremóniának.

 

Tovább az adatlapra

 

4. Jardinett Kertvendéglő - hatalmas gesztenyefákkal

kerthelység eskuvohelyszinek Budapest

 

Hatalmas gesztenyefákkal ölelt kert, vintage stílusú télikert, 150 éves kőépület és boros pince! Ez a csodálatos Jardinette Kertvendéglő Budapest szívében, amely igazán népszerű esküvős helyszín.

 

A Jardinette minden évszakban idilli környezetet biztosít a nagy naphoz. Tavasszal és nyáron a gyönyörű kert ad romantikus miliőt az esküvőhöz, a hidegebb hónapokban pedig a hatalmas, üvegfalú télikert is lenyűgöző díszlettel szolgál esküvőtökhöz.

 

A helyszín egyik gasztronómiai különlegessége, a saját kézműves sör, amely a Szürke Csacsi névre hallgat, utalva és egyban adózva is a helyszín elődjének a Szürke Csacsi vendéglőnek. A helyszín kisebb létszámú, családias hangulatú vagy akár 130 fős esküvők számára is ideális.

 

Tovább az adatlapra

 

5. Pavillon de Paris - egy titkos kert Budán

kerthelység eskuvohelyszinek Budapest

 

A Pavillon de Paris egy varázslatos hangulatú, igazán romantikus étterem, Buda frekventált részén, a Fő utcában. Olyan, mint egy titkos kert, ahol meghitt esküvőket lehet tartani.

 

A nyári szezonban a csodálatos kerthelyiségben, hűvösebb időben pedig a benti pavilonban lehet lehet lakodalmat tartani, ahonnan mesés kilátás nyílik a kertre.

 

A belső kialakítása is teljesen egyedi atmoszférájú, hozza a francia stílust. A kellemes miliő mellett, kifinomult az ételek ízvilága is, melyet a varázslatos francia gasztronómia ihletett.

 

Tovább az adatlapra

 

6. St. George Residence - a Budai Várban

kerthelység eskuvohelyszinek Budapest

 

A Budai Várnegyed egyik gyönyörű palotája a St. George Residence, melynek légkondicionált barokk rendezvénytermei lehetővé teszik a körülbelül 80 fős esküvői ünnepségek szervezését.

 

A kastélyszálló patináns épülete egy történelmi helyszínen, a várban nyújt lehetőséget elegáns esküvők megszervezéséhez. Mind emellett különleges, korabeli jellegű esküvők is tarthatók itt, mint például barokk, királyi, lovagi, középkori, vagy „vintage”.

 

Az egyedüláló hangulatot a több száz éves falfestmények mellett a gótikus ülőfülkék adják és ahol a vendégek egy különleges időutazásban vehetnek részt.

 

Tovább az adatlapra

 

7. Vajdahunyadvár - egy igazi várkastély

kerthelység eskuvohelyszinek Budapest

 

A Városligeti-tó Budapest egyik legromantikusabb helyszíne, ahol különleges hangulatú, igazán romantikus esküvőt tarthatunk a Vajdahunyad várban, amely egy igazi várkastély.

 

A várkastély falai között a polgári szertartást az anyakönyvvezető a helyszínen, meghitt családi hangulatban celebrálja.

 

A ceremónia helyszíne lehet a román épület belső kertes Kerengője, az Anonymus szobor mögötti park vagy a Városligeti tó partja.

 

Az ünnepi fogadáshoz a reneszánsz Aula és a barokk üvegkupolás terem, az oldalról nyitott, belső kertes Kerengő vagy a parkban felépített exkluzív rendezvénysátor nyújt ideális helyszínt.

 

Tovább az adatlapra

 

8. Villa Fontaine - egy kis ékszer Budán

kerthelység eskuvohelyszinek Budapest

 

A Villa Fontaine egy különleges ékszer Budán, amely csodás panorámájával és varázslatos hangulatával ragadja magával az ide látogatókat.

 

A gyönyörű természetközeli miliő és a villa kertje ideális helyszín szabadtéri esküvői szertartáshoz is, illetve gyönyörű hátteréül szolgál egy kreatív vagy romantikus esküvői fotózáshoz egyaránt.

 

Tovább az adatlapra

 

9. Ádám Villa – klasszikus romantika

 

Az Ádám Villa olyan szép, mint egy ékszerdoboz! Klasszikus, romantikus stílusú termeiben kimondani a boldogító igent egy életre szóló emlék marad.

 

Esküvői terembérlés lehet csak a szertartás idejére is, de itt egyszerre meg is tudja rendezni az esküvői vacsorát, vagy az esküvői ebédet, vagy fogadást is.

 

A villa csendes, saját ősfás, parkos kertben áll, 60-80 vendég részére ideális. Amennyiben igénylik, minden technikai eszközt is biztosítani tudunk a zenétől a kivetítőn át a hangosításig.

 

Tovább az adatlapra

 

 

10. Bagolyvár Rendezvényhelyszín – a Városliget szívében

A megújult Bagolyvár gyönyörű és különleges esküvőhelyszín, meghitt, árnyas terasszal a Városliget szívében, ahol az esküvő és a lakodalom is helyet kaphat.

 

Az esküvői fotózáshoz választhatjuk az előkelő Gundel palotaépületét és kertjét, a Liget évszázados fáinak romantikáját vagy akár a Városligeti-tó partjának kellemes hangulatát. A magyar konyha remekeiből álló fogások méltó kísérői a különleges alkalomnak.

 

Tovább az adatlapra

 

 

Az összes budapesti esküvőhelyszín listája

 

 


További cikkek a témában


Mesebeli esküvői helyszínek a magyar kastélyok

Mesebeli esküvői helyszínek a magyar kastélyok

Álomesküvők ideális helyszíne lehet egy elegáns angol vagy francia parkkal körülölelt mesebeli kastély, ahol igazi hercegnő lehet minden menyasszony.

Esküvői helyszínek nyári szezonra

Esküvői helyszínek nyári szezonra

A nyár a legnépszerűbb évszak az esküvők szempontjából. Ki ne álmodozna napfényes, nyári szellős esküvőről, jeges hűsítőkről, koktélokról, hajnalig tartó mulatozásról az étterem teraszán. Számos meggyőző érvet ismerünk a nyári esküvők mellett. Nézzünk néhány hasznos tippet a megfelelő esküvői helyszín kiválasztás és a menük összeállítása szempontjából.

 

Indusztriál esküvőihelyszínek Budapesten – modern esküvőkhöz

Indusztriál esküvőihelyszínek Budapesten – modern esküvőkhöz

Az egyik legmodernebb lakberendezési stílus az indusztriális, vagy loft, amely immár az esküvők világába is belopta magát.

 

Az esküvő helyszínének kiválasztása

A tökéletes esküvőhelyszín kiválasztása a legfontosabb és egyben a legnehezebb feladat.

 


További témák