Történelmi esküvőihelyszínek Budapesten – villák, kastélyok, paloták

Budapest néhány műemlék épületében és patinás palotájában lehetőség van elegáns esküvők megszervezésére.

 

kastelyok palotak eskuvo Budapest

 

Sok menyasszony álmában az esküvő egy igazi királylányos esemény, ahol egy gyönyörű abroncsos menyasszonyi ruhában élhetik át a régi korok arisztokráciájának fényűző világát.

 

Egy ilyen nagy volumenű, hercegnős esküvőhöz korabeli paloták, fényűző kastélyok, elegáns villák illenek. Budapest patinás épületek ma már műemlékként nyújtanak lehetőséget esküvők megszervezésére és bepillantást nyújtanak a házasulandó párok és a násznép számára ebbe a fényűző világba.

 

Az elegancia legmagasabb foka

Egy történelmi helyszínen tartott esküvőn minden az eleganciáról szól. A kastélyok és paloták impozáns épületei már önmagukban is olyan atmoszférát nyújtanak, melyek a régi korok kifinomult művészi-építészeti stílusáról vallanak.

 

A Budai Várnegyed a főváros egyik legfrekventáltabb történelmi helyszíne, ahol a gyönyörű Budapest panorámás kilátásában is gyönyörködhetünk. A belvárosi paloták a századfordulós főváros hangulatát idézik, a budai villák pedig távol a város zajától, természetközeli környezetet biztosítanak a nagy naphoz.

 

 

1. Zenetudományi Intézet –  BUDAI VÁR

kastelyok palotak eskuvo Budapest

 

Budapest legfrekventáltabb helyén, a Budai Várban található a Zenetudományi Intézet az Erdődy György országbíró által építtetett barokk palota épületében, amely 1750 és 1769 között Nepauer Máté tervei alapján.

 

A gyönyörűen felújított műemlék épület kisebb-nagyobb reneszánsz stílusú termei, belső udvara, tökéletesen megfelelnek egy varázslatos, romantikus esküvő színteréül.

 

Közvetlen kertkapcsolatos, hófehér falú Haydn termében, elegáns környezet fogadja a belépő Ifjú Párt és a kedves násznépet. Saját konyhájában, a helyszínen, frissen készülnek a esküvői menü fogásai. Zöldellő kertjéből csodálatos kilátás nyílik a Parlamentre, a Halászbástyára. Az itt megrendezett eseményre még évek múlva is büszkén fognak visszaemlékezni!

 

Tovább az adatlapra

 

2. St. George Residence

kastely es palota eskuvohelyszin Budapest

 

A hármas tagozódású légkondicionált barokk rendezvénytermeink lehetővé teszik a körülbelül 80 fős esküvői ünnepségek szervezését, különleges hangulatú esküvők lebonyolítását: barokk, királyi, lovagi, középkori, „vintage”, kerti, kúria, esküvő kastélyszállodában.

 

Ha tudja mit jelent az az érzés a Várban járni-kelni, sétálni ódon házak között, ha megérintette a hangulata, mindezt mi még tovább tudjuk fokozni még egy plusz élménnyel!

 

Az étterem, a kávéház és a rendezvénytermek a földszinten a bejárattól jobbra és balra találhatóak. A különleges hangulatot a több száz éves falfestmények mellett a gótikus ülőfülkék adják és ahol a vendégek egy különleges időutazásban vehetnek részt. Ideális helyszín ünnepi események, bankettek, esküvők, céges rendezvényeknek számára.

 

Tovább az adatlapra

 

3. Barabás villa

 

A gyönyörűen felújított, exkluzív kulturális- és rendezvényközpont a budai oldal frekventált részén a Városmajori park szomszédságában található.

 

A Villa komplexum egyedisége a klasszicista stílusú főépület, mely a névadó Barabás Miklós, festőművész saját tervei alapján épült. A Villa és a melléképületek eredeti stílusukban lettek felújítva, míg az újonnan kialakított épületek a környezethez illeszkedő, modern stílusban épültek. A komplexumhoz egy csodálatos mediterrán park is tartozik.

 

A Barabás Villa a XII. kerület hivatalos házasságkötő terme, ezért lehetőség van a polgári szertartás helyben történő megtartására.

 

Tovább az adatlapra

 

4. Vajdahunyadvár - Kerengő

 

Történelemmel és romantikával átitatott falak, szerelemből született csodálatos terek a város szívében!

Egyedülálló hangulatú esküvői helyszín a romantika szerelmeseinek a Vajdahunyadvárban.
Az U alakú fedett terasz tökéletes helyszínt nyújt a nyáriesküvők vacsoráihoz, a középen lévő udvarrész ideális a ceremóniához.
Egy igazán különleges helyszín!

 

Tovább az adatlapra

 

5. Villa Fontaine

 

A Villa Fontaine egy különleges ékszer Budán, amely csodás panorámájával és varázslatos hangulatával szolgál rendezvényhelyszínként.

 

A budai hegyek ölelésében található villa az 1900-as évek elején épült, klasszicista stílusban. A tágas terek, a grandiózus ablakok, a minden részletében csodálatra méltó belsőépítészeti megoldások a kifinomult elegancia pazar harmóniájával kényeztetik a szemlélődőt.

 

A villa gyönyörű kertjében, ahol egy patinás szökőkút is található, polgári szertartást is lehet tartani. A kertben lehetőség van kreatív esküvői fotózás megtartására is.

 

Tovább az adatlapra

 

6. Festetics palota

 

A budapesti Palotanegyed szívében fekvő Festetics Palotában, egy igazi főúri palota.

 

Az egykori grófi palota exkluzív, elegáns hátteret biztosít esküvőkhöz, esküvői fotózásokhoz, polgári szertartás lebonyolításához. A Palota ékköve az intarziás parkettával, velencei tükrökkel és eredeti kristálycsillárral díszített Tükörterem.

 

Kiválóan megközelíthető, központi elhelyezkedése, különleges atmoszférája vonzóvá teszi a romantikus helyszíneket kedvelők körében. A kisebb termekből gyönyörű kilátás nyílik a közeli Nemzeti Múzeum kertjére.

 

Tovább az adatlapra

 

7. Lóvasút műemlék épülete

 

A Zugliget zöldövezetében található Lóvasút Rendezvényközpont egy igazán különleges, új és egyedi esküvőhelyszín. Az exkluzív műemlék épület egy 155 négyzetméteres erdőre néző terasszal rendelkezik, ahol hangulatos szabadtéri polgári szertartás is megtartható igazi természetközeli környezetben.

 

Tovább az adatlapra

 

8. Halászbástya Étterem a Budai Várban

 

A Budai Vár főváros ikonikus történelmi és egyben zöldövezeti, panorámás helyszíne. Éppen ebből adódóan igazi álomesküvős helyszín. A Halászbástya Étterem és Terasz a Budai Vár ékszere, amely már számtalan mesébe illő esküvőnek adott otthont.

 

Az elegánsan berendezett étterem pazar termeivel, varázslatos panorámával rendelkező teraszaival és magas színvonalú szolgáltatásaival az egyik legnépszerűbb budapesti esküvői helyszín.

 

Kültéri esküvői szertartást is lehet tartani a helyszínen, mivel a Halászbástya étterem hivatalos szerződött partnere a Budavári Önkormányzat Anyakönyvi Hivatalának, így lehetőség nyílik arra is, hogy csodálatos termek vagy teraszok egyikén, a város felett mondjuk ki a boldogító igent.

 

Tovább az adatlapra

9. Hadik Palota

elegans eskuvohelyszinek Budapest

 

A Hadik Palota klasszicista főúri környezetben várja vendégeit, a Magyar Nemzeti Múzeum szomszédságában.

 

A századforduló arisztokrata világa elevenedik meg a műemlék enteriőrben. A kétszintes épület exkluzív terei alkalmasak az esküvői szertartás és az ünnepi vacsora egy helyszínen való lebonyolításában.

 

Tovább az adatlapra

 

10. Kiscelli Múzeum - Zichy Kastély

kastely eskuvohelyszinek Budapest

 

Óbuda, és egyben Budapest egyik gyöngyszeme ez az eredeti rendeltetése szerint trinitárius, barokk stílusban épült kolostor.

 

Városunk legegyedibb helyszínére invitáljuk Önöket, ahol a hatalmas tágas terek elvarázsolják az ide érkező vendégeket. Egy különleges nap igazán egyedi és exkluzív helyszíne a város felett…

 

Tovább az adatlapra

 

 

További budapesti esküvőhelyszínek

 

 


További cikkek a témában


Természetközeli esküvőhelyszínek Budapesten – gyönyörű parkok szabadtéri esküvőkhöz

Természetközeli esküvőhelyszínek Budapesten – gyönyörű parkok szabadtéri esküvőkhöz

Szabadtéri, természetközeli esküvői helyszínek Budapesten az erdős-fás parkok, ahol a szabad ég alatt mondhatjuk ki a boldogító igent.

10 trendi belvárosi esküvőhelyszín

10 trendi belvárosi esküvőhelyszín

Budapesten, a belváros forgatagában stílusos, hangulatos és igazán trendi helyeket találhatunk, ahol esküvőket is lehet tartani.

 

10 gyönyörű kert Budapesten ahol esküvőt lehet tartani

10 gyönyörű kert Budapesten ahol esküvőt lehet tartani

Budapest számtalan gyönyörű kerthelyiséges esküvőhelyszínt rejt. Romantikus esküvőkhöz tökéletes választás!

Esküvői vacsora összeállítása

Az esküvő egyik legfontosabb kérdése, hogy mit és milyen formában tálalunk meghívott vendégeink részére. Az esküvőnk megítélése múlhat a vacsora minőségén, ezért fontos, hogy minden szempontot mérlegeljünk a menü kiválasztásakor. Inkább válasszunk szerényebb, de bőséges menüsort, minthogy a násznép korgó gyomorral távozzon. Az étkek kiválasztásában természetesen a helyszín sok segítséget nyújt, de az ajánlatkéréshez nem árt tisztában lennünk néhány fontos tudnivalóval.

További témák