Tengerparti esküvő – gyönyörű esküvőhelyszínek

Egyre több jegyespár vágyik olyan álomesküvőre, amely exkluzív vagy különleges helyen zajlik. Egy homokos tengerparton vagy akár egy távoli szigeten.

 

tengerparti eskuvo

 

Az esküvő mindenki számára különleges, és emlékezetes esemény. Bárhol tarthatunk felejthetetlen lagzit, de ha igazán mesés esküvőre vágyunk, akkor irány a tenger!

 

A tengerpart csodálatos esküvőhelyszín


Bambusz díszek, hófehér homokos tengerpart. Már a gondolat is kellemes érzéseket kel bennünk. A tengerpart, mint esküvőhelyszín számtalan lehetőséget nyújt.

 

Mivel mindössze néhány szék, és egy feldíszített pavilon vagy virágkapu kell hozzá, amely gyakorlatilag bárhol felállítható, a lehetőségek szinte végtelenek.


A szomszédos országok tengerpartjai és a mediterrán térség is csodaszép, és könnyen elérhető. Egy kisebb násznépet is kiutaztathatunk, mondjuk egy bérelt busszal a külföldi esküvőhelyszínre.


Mindegyik országnak megvan a sajátos hangulata, kultúrája, amely még egy plusz élményt ad a nagy napnak.

 

tengerpart eskuvo

Romantikus eldugott partszakasz


Ha igazán meghitt esküvőt szeretnénk, akkor a szertartást egy olyan kis eldugott partszakaszon is megtarthatjuk, ahol nem zavarnak még a turisták sem.

 

Csak mi ketten vagyunk, a szertartásvezető és a szűk hozzátartozóink. Akár mezítláb is az oltár elé sétálhatunk. Itt igazán nincsenek kötöttségek.

 

tengerpart eskuvo

 

Tengerbe nyúló elegáns pavilonok


Ha elegánsabb esküvőre vágyunk, akkor örök hűséget fogadhatunk a szálloda exkluzív tengerpartján is, egy gyönyörű, tengerbe nyúló pavilonon, melyet kifejezetten esküvők számára építenek fel.


A szertartás tehát nem a homokban, hanem a pavilonon zajlik egy feldíszített virágkapu alatt, ahol akár még egy kisebb vacsoraasztal is felállítható. A romantikus esküvői vacsora naplementében, a gyertyafényekkel kivilágított vízparton már-már filmbeillő.

 

tengerpart eskuvo


Tengerparti kis kápolna


A tengerparti kisvárosokban számtalan kis, hangulatos kápolna található, amely meghitt helyszíne lehet a tengerparti esküvőnknek.

 

Mivel ezek a kápolnák általában magasabb helyen, vagy szikla tetején állnak, csodás panorámás kilátásban lehet részünk, kilátással a végtelen tengerre.

 

tengerpart eskuvo


Szálloda teraszán – panoráma a nyílt tengerre


Gyakran láthatunk a mediterrán térségben esküvőket szálloda teraszán is. Ezek az esküvők általában nagyon elegáns események, gyönyörűen feldíszített környezetben zajlanak.

 

A panorámás kilátás nemcsak a szertartásnak ad exkluzivitást, hanem az azt követő vacsorának is. A szállodai esküvők nagy előnye, hogy a catering is helyben van, tehát az esküvői vacsorát is megtarthatjuk a panorámás teraszon, a naplementét csodálva.

 

tengerpart eskuvo

 

Álomesküvő egzotikus, távoli szigeten


Sokan vágynak arra, amikor a tengerparti esküvő ötlete felmerül, hogy minél távolabbi országba utazzanak. Olyan egzotikus helyekre, ahol teljesen más a kultúra és a környezet.

 

A trópusi világ mesés szigetei sem elérhetetlenek, de ezek az úgynevezett álomesküvők azért többnyire a luxus kategóriába tartoznak.

 

tengerpart eskuvo

 

Nyaralás – esküvő – nászút


A tengerparti esküvő legnagyobb vonzereje abban rejlik, hogy olyan, mint egy mesés álomutazás. Az egész esemény varázslatos az első perctől az utolsóig.

 

A különleges tengerparti ceremóniát további romantikus programokkal is fűszerezhetjük. Az esküvő így valóban felejthetetlen és élménydús lesz, amely egy mesés nászút is egyben.

 


Magyar asszisztencia vagy helyi esküvőszervező partner


A külföldi esküvőnket akár magunk is leszervezhetjük, de érdemes erre szakosodott utazási irodát vagy szolgáltatót megbízni, akik mindent elintéznek. 

 

Ha hivatalos külföldi esküvőt szeretnénk, akkor pontos információkat adnak a szükséges dokumentumokat illetően, és tájékoztatnak a helyi jogi szabályokról.

 

A helyszínen általában az utazási iroda helyi esküvőszervező partnere vár minket. Ebben az esetben a további egyeztetés angol nyelven zajlik.


Magyar asszisztencia igény esetén kiutazik a helyszínre magyar szertartásvezető,  valamint a smink, frizura és fotózás is a magyar csapattal zajlik. 

 


Milyen nyelven zajlik a ceremónia


Valamennyi külföldi esküvőnél az adott ország nyelvén zajlik a ceremónia, angol nyelvű tolmáccsal. Magyar nyelvű tolmács is kérhető, de nem mindenhol megoldható.

 

Az időtartam általában 10 – 40 perc, de van, ahol hosszas előkészület előzi meg. Az esküvőre készülhettek saját fogadalommal is! Ez egy gyönyörű esküvői szokás!

 

Fontos tudni, hogy bizonyos országokban csak szimbolikus esküvő szervezhető, ami annyit tesz, hogy itthon az anyakönyvi hivatalban is meg kell jelenni és a hivatalos dokumentumokat aláírni, hogy a házasságkötés érvényes legyen.

 

Az adott ország házasságkötési lehetőségeiről az utazási irodák vagy az esküvőszervező tud aktuális tájékoztatást adni.
 


További cikkek a témában


Ültetés az esküvői vacsorán

Ültetés az esküvői vacsorán


Mitől lesz igazán jó egy esküvő? A csodaszép dekorált helyszín, és a kulináris élmények mellett a jó hangulat adja meg az esküvő sava-borsát. Ennek feltétele a jó társaság. Ne bízzuk a véletlenre vendégeink elhelyezését a vacsorán. Készítsünk ülésrendet, és mint a dekoráció része függesszük ki az étterem bejáratához, valamint helyezzünk ültető kártyákat, az asztalokra. De kit és ki mellé ültessünk...?

Esküvő a szabadban – a szabadtéri esküvő megszervezése

Esküvő a szabadban – a szabadtéri esküvő megszervezése

A szabad ég alatt tartott esküvők a legromantikusabbak. Bármilyen különleges helyszínt választhatunk ehhez, hiszen a polgári szertartás a szabadban is kivitelezhető.

Teszteld le a kiválasztott esküvői helyszíneket!

Próbavacsora

 

Az esküvőtök számára lehetséges  esküvői helyszíneket megfelelőnek tartjátok, mérete, elrendezése? De vajon milyen a konyhája? A szépen megfogalmazott menüsor nem elég ahhoz, hogy biztosan tudjátok jól választottatok és a vendégek elégedettek lesznek a vacsorával és a felszolgálással. Vendégként üljetek be az adott  esküvőhelyszínre, és kóstoljátok meg a helyszín által készített étkeket!

 

 

 

 

 

Esküvői helyszínek nyári szezonra

Esküvői helyszínek nyári szezonra

A nyár a legnépszerűbb évszak az esküvők szempontjából. Ki ne álmodozna napfényes, nyári szellős esküvőről, jeges hűsítőkről, koktélokról, hajnalig tartó mulatozásról az étterem teraszán. Számos meggyőző érvet ismerünk a nyári esküvők mellett. Nézzünk néhány hasznos tippet a megfelelő esküvői helyszín kiválasztás és a menük összeállítása szempontjából.

 


További témák