Mesebeli esküvői helyszínek a magyar kastélyok

Álomesküvők ideális helyszíne lehet egy elegáns angol vagy francia parkkal körülölelt mesebeli kastély, ahol igazi hercegnő lehet minden menyasszony.

 

eskuvo kastely

 

Magyarország szinte minden régiója bővelkedik mesébe illő kastélyokkal, melyek igazán exkluzív miliőt teremtenek egy elegáns esküvő megrendezéséhez.

 

Az impozáns épületek, történelmi korokat idéző falai között megtapasztalhatjuk a régi korok arisztokráciájának fényűző életét, és egy napra mi is átélhetjük a fényűző pompát.

 

Esküvő történelmi helyszínen
 

Egy gyönyörű kastély azonban nemcsak mesebeli helyszínül szolgál a menyegzőhöz, hanem egy különleges időutazásban is részesít bennünket, mely során bepillantást nyerhetünk az adott kor arisztokráciájának zárt világába.

 

Egy kastély impozáns épülete történelmi helyszín is egyben, a falak évszázadnyi történetet mesélnek. Az arisztokrácia kiemelkedő tagjai éltek és alkottak ezek között a falak között. Egy kastélyba belépve olyan érzésünk támad, mintha egy történelemkönyv lapjai nyílnának meg előttünk.

 

Érdemes utánajárni, hogy vajon kik éltek az adott kastélyban, amelyben esküvőnket megszervezését tervezzük, és milyen érdekes események történtek ott. Ezáltal nemcsak felejthetetlen emlékké, hanem egy igazán egyedülálló kulturális élménnyé tehetjük a nagy napot.

 

Minden menyasszony hercegnő lehet
 

Egy elegáns kastélyépület patináns falai között, a hatalmas báltermek csodálatos csarnokaiban, a fényűző szalonokban, az elegáns éttermekben és aulák márványlépcsőin lépdelve minden menyasszony igazi hercegnőnek érezheti magát.

 

Az álomesküvők világa ez, ahol a gyerekkori királylányos mesékből ismert történetek és álmok valóra válnak.

 

A hagyományos hatalmas abroncsos bálkirálynő menyasszonyi ruhák méltó helyszínei a kastélyok. Az igazi hercegnős megjelenéshez egy ékkövekkel díszített tiarát vagy menyasszonyi koronát is viselhetünk.

 

Szertartás és lakodalom egy helyen
 

A szabadtéri esküvői szertartás minden vőlegény és menyasszony számára maradandó emlék, hiszen egy gyönyörű természeti közegben, a szabad ég alatt mondhatjuk ki a boldogító igent.

 

A kastélyok jellemzően gyönyörű ősfás területen helyezkedik el, és elegáns angol vagy franciakertek övezik. Bármelyik kastélyparkban lebonyolítható akár anyakönyvvezető jelenlétében vagy szertartásvezetővel a polgári szertartás.

 

Az esküvői fogadalmat követő esküvői vacsorát és a lakodalmat pedig évszaktól függően a benti báltermek egyikében, vagy a szabadban, a kastély gyönyörű kertjében is megrendezhetjük.

 

Elegáns angol parkok és francia kertek
 

Az esküvői fotózás minden ifjú pár számára kiemelten fontos esemény, hiszen ezek a képek örök emlékei lesznek a menyegzőnknek. A kastélyok épülete, belső terei, valamint az elegáns parkok tökéletes hátteret biztosítanak az esküvői albumba készülő fotósorozathoz.

 

A legtöbb kastélyhoz különleges angolparkok és franciakertek tartoznak melyek lenyűgöző eleganciája szintén az arisztokrácia világához kötődik.

 

Sok helyen tavirózsás kis kerti tavak, különleges szökőkutak, csoda szép rózsalugasok, arborétumok is találhatók. Ennél romantikusabb fotózási helyszínt keresve sem találnánk.

 

Esküvős kastélyok mesebeli menyegzőhöz
 

Hazánkban számtalan szebbnél szebb kastély található, melyek szinte mindegyikében lehet esküvőt tartani. Most csak néhányat mutatunk be, ez egy ízelítő csupán a pazar palettából. Az esküvős kastélyok teljes listája mindet megmutatja.

 

 

Teleki-Tisza kastély, Nagykovácsi


eskuvo kastely

 

Budapesttől alig félórára, történelmi környezetben található a Teleki–Tisza kastély egy gyönyörű zöld ősfás parkban. Az elegáns, 2017-ben felújított kastélyban több terem is rendelkezésre áll kis-, vagy nagyobb létszámú násznép befogadására.

 

A kastély épülete önmagában is nagyon impozáns, csak ráadás a 10 hektáros ősfás kastélypark. A kastély épületétől 30 méterre található egy pici kerti tó, amely elegáns helyszíne lehet a kültéri szertartásoknak. Az Ördögárok patak átfolyik a birtokon, így hangulatos lehetőséget biztosít a kreatív fotózásokhoz.

 

Tovább az adatlapra - gyors üzenetküldés

 

Gróf Degenfeld Kastély, Tarcal
 

eskuvo kastely

 

A Terézia-domb tövében egy öreg fákkal díszített festői park közepén fekszik a monarchia korát idéző eleganciájú, négycsillagos Gróf Degenfeld Kastélyszálloda, a tokaji borvidéken egyedülálló, château-stílusú birtoka.

 

A kastély előtti parkra nyíló terasz 60 főig tökéletes a szökőkút csobogásával kísért szabadtéri esküvők megrendezésére.

Az elegáns étteremben 60 fő, míg a szalonban és könyvtárszobában további 30 fő vendéglátására van lehetőség. A birtokon lévő 200 éves pincerendszerben pincelátogatással egybekötött borkóstoló is része az esküvői programnak.

Tovább az adatlapra - gyors üzenetküldés

 

Batthyány Kastélyszálló, Zalacsány


eskuvo kastely

 

A történelmi eleganciát sugárzó Batthyány Kastélyszálló 300 éves ősfás parkja romantikus helyszíne a megálmodott, mesés esküvőnek.

A boldogító igent a kastélypark ősi fáinak lombjai alatt kimondani, majd a lakodalom helyszínéül szolgáló, akár 110 fő befogadására alkalmas, csodálatosan dekorált rendezvényteremben ünnepelni felszabadultan az ifjú pár boldogságát felejthetetlen élmény.

Tovább az adatlapra - gyors üzenetküldés

 

Prónai Kastély, Alsópetény
 

eskuvo kastely

 

Elegáns, letisztult, meghitt. Több, mint exkluzív esküvőhelyszín. A bensőséges hangulató Prónay-kastély szó szerint otthont ad életünk egyik legszebb eseményéhez, az esküvőhöz.

A Nagykastély mögötti dísztó kis szigete romantikus helyszín a házasságkötéshez. A násznép a tó partjáról, a közeli hozzátartozók a reprezentatív homlokzat előtti teraszról követhetik végig a ceremóniát.

A Prónay-kastély díszudvara ideális helyszín a vendégek fogadásához, ahol a rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek lehetőségük nyílik köszönteni egymást.

A festői szépségű kastélyparkban lévő rendezvényterem lehetővé teszi akár 150 fő körasztaloknál való leültetését, elegendő táncteret hagyva a násznépnek.

Tovább az adatlapra - gyors üzenetküldés

 

Dudits Kastély, Sobor
 

eskuvo kastely

 

A múlt században épült, historizáló stílusú kastély családias hangulata, antik bútorai és különleges dekorációja az ide látogatót azonnal megfogja és maradásra biztatja.

A falakon gróf Széchenyi Zsigmond részben sehol sem publikált fotói, a híres afrikavadász, Soltész István, valamint a kastélyt építő id. Dudits Gábor és más magyar vadászok afrikai és európai trófeái láthatóak.

A Dudits-kastély esküvők közkedvelt helyszíne a Rábaköz szívében.

A békebeli vadászkastélyt idéző hangulat, a kandallóban lobogó tűz és az egész ház miliője, de legfőképpen a házigazdák vendégszeretete együtt alkotják azt a vonzerőt, amely a vendégeket évtizedek óta a Dudits-kastélyba csábítja.

Tovább az adatlapra - gyors üzenetküldés

 

Szidónia Kastély, Röjtökmuzsaj
 

eskuvo szidonia kaszely

 

Romantikus, klasszicista stílusban építették kastéllyá 1750-ben. Főépülete kétszárnyú, ami nagy U alakú udvar kiépítését tette lehetővé. Az egyhangúságot oszlopos árkádok törik meg.

 

Az épületbe lépve a hall korabeli faburkolatát és gipszmennyezetét csodálhatjuk meg a II. világháború alatt szerencsére épen maradt márványcímeres kandallóval. Az emeleti szalon érdekessége, hogy a bútorzata Bonaparte Lajos király, Napoleon testvérének amszterdami palotájából való volt.

 

Ma 46 szépen felújított szoba, étterem, különtermek, bálterem, kávézó, wellness részleg, teniszpálya, strandröplabda pálya, kosárlabda pálya, óriás sakk és még sok-sok meglepetés várja a pihenni, kikapcsolódni vágyó vendégeket

 

A kastély a vendégvisszajelzések alapján a Luxury Wedding Destination” (Legszebb esküvői helyszín) különdíját hozhatta el a 2015. október 24-én a Hongkongban megrendezett gálán.

 

Tovább az adatlapra - gyors üzenetküldés

 

Teleki Wattay Kastély, Pomáz
 

eskuvo kastely

 

A kastélyt a Bornemissza család egyik leszármazottja, Wattay Pál építtette 1773-ban, barokk stílusban. A csodálatos erdei környezet és az ősi Árpád-kori emlékek mellett az igazi nyitott szívű vendégek olyan testi-lelki felüdülést élhetnek át, amire mindig szívesen fognak emlékezni. 

 

A kastélyszálló elegáns termei, és a szabadtéri adottságai

(5000m2-es Barokk kert) tökéletes helyszíné teszik polgári szertartással egybekötött esküvők megrendezésére.

 

Tovább az adatlapra - gyors üzenetküldés

 

 

Az összes kastély esküvőhelyszín listája

Bánó Birtok
Felsőmocsolád
Prónay-kastély
Alsópetény


További cikkek a témában


Esküvői vacsora összeállítása

Az esküvő egyik legfontosabb kérdése, hogy mit és milyen formában tálalunk meghívott vendégeink részére. Az esküvőnk megítélése múlhat a vacsora minőségén, ezért fontos, hogy minden szempontot mérlegeljünk a menü kiválasztásakor. Inkább válasszunk szerényebb, de bőséges menüsort, minthogy a násznép korgó gyomorral távozzon. Az étkek kiválasztásában természetesen a helyszín sok segítséget nyújt, de az ajánlatkéréshez nem árt tisztában lennünk néhány fontos tudnivalóval.
11 különleges esküvőhelyszín ötlet

11 különleges esküvőhelyszín ötlet

Az esküvő életünk egyik legfontosabb és legnagyobb élménye. Még emlékezetesebbé tehetjük, ha különleges vagy extrém esküvőhelyszínen tartjuk.

Teszteld le a kiválasztott esküvői helyszíneket!

Próbavacsora

 

Az esküvőtök számára lehetséges  esküvői helyszíneket megfelelőnek tartjátok, mérete, elrendezése? De vajon milyen a konyhája? A szépen megfogalmazott menüsor nem elég ahhoz, hogy biztosan tudjátok jól választottatok és a vendégek elégedettek lesznek a vacsorával és a felszolgálással. Vendégként üljetek be az adott  esküvőhelyszínre, és kóstoljátok meg a helyszín által készített étkeket!

 

 

 

 

 

Esküvői menü: ötletek, tippek az esküvői vacsora tervezéséhez

Az esküvői menü megtervezése sokszor nagy fejtörést okoz, hiszen számos szempontra kell odafigyelni. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet az esküvői menüsor összeállításához.

 


További témák