Inspiráló ötletek bevonuló sétány díszítéséhez

Így díszítsd az esküvői szertartáshoz vezető bevonuló sétányt, amelyen életed legfontosabb napján sétálsz végig. Kreatív ötletekkel tehetjük egyedivé ezt az életünket meghatározó sétát...

 

 

Az esküvői szertartás az esküvő legfontosabb pillanata, ahol elhangzik a boldogító Igen. A szertartás helyszínéhez az úgy nevezett bevonuló sétány vezet.

 

Ahogy az esküvőn felcsendül a bevonuló zene, a menyasszony elindul ezen az úton, melynek végén ott várja élete párja, hogy egymásnak örök hűséget fogadjanak. Nem mindegy, hogy ezt a pár lépést milyen ösvényen tesszük meg.

 

Minden esküvői szertartásnak része a bevonuló sétány

A bevonuló sétány minden esküvői szertartás elengedhetetlen része, legyen az egy polgári esküvő, templomi esküvő, vagy szabadtéri szertartás, ahol anyakönyvvezető vagy szertartásvezető előtt mondjuk ki a boldogító Igent.

 

Ugyan mindössze pár lépésről van szó, mégis minden menyasszony életében kiemelt jelentőséggel bír. Igazán megható pillanata ez az esküvőnek, hiszen ekkor pillantja meg először a vőlegény leendő párját a csoda szép menyasszonyi ruhában. Gyakran az örömkönnyek sem maradnak el...

 

Az esküvői dekoráció erre a momentumra is kiterjed

Nem véletlen hát, hogy az esküvői dekoráció erre a momentumra is kiterjed. Az a bizonyos boldogsághoz vezető ösvény lehet egyedi, kreatív, romantikus, vagy modern, bármilyen stílust is választunk megvannak a megfelelő dekorációs elemek, mellyel széppé varázsolhatjuk.

 

Akkor igazán szép egy esküvői dekoráció, ha minden része stílusában egymáshoz harmonizál, a vendégek székdekorálásától kezdve a bevonuló sétányon át a szertartás helyszínén felállított boldogság kapuig. Ha szabadtéri esküvőt szervezünk, akkor nagy valószínűséggel maga a helyszín már önmagában is számtalan természeti szépséggel rendelkezik. A romantikus hangulatot azonban tovább fokozhatjuk a saját egyéni ízlésünknek megfelelő dekorációval.

 

Az esküvő egyik legmeghatóbb élménye

A szertartás helyszínére vezető utat, melyen az esküvőkön csak a menyasszony sétálhat végig, a legkülönfélébb módon díszíthetjük. Legtöbbször virágszirmokat szórnak erre a kijelölt területre, de a szegélyeket is dekorálhatjuk, valamint oszlopok felállításával is kijelölhetjük ezt a sávot.

 

Dekorációs szempontból is kiemelt része ez az esküvőknek, hiszen egy egy speciális terület, a menyasszony útja, amely egyszeri és megismételhetetlen. Éppen ezért érdemes személyre szabottan megalkotni a dekorációt, kreatív és egyedi ötletek alapján.

 

Mik azok az útjelzők?

Akár egy beltéri helyszínen házasodunk, akár szabadtéren, a bevonuló sétány kijelölésének egyik legnépszerűbb módja, ha útjelzőket helyezünk mindkét szélére. Hagyományosan virágdíszekkel jelölik ki ezt a részt, vagy szalagokat helyeznek a vendégsor külső székeire.

 

Az út mentén vékony sávban virágszirmokat is elhelyezhetünk, de különleges díszes oszlopokkal, gyertyákkal, fáklyákkal is szegélyezhetjük.

 

 

Beltéren népszerű megoldás a szőnyeg padlóra helyezése, de egy kültéri szertartáson is gyakran alkalmazzák ezt a megoldást.

 

Virágoszlopok, lampionok, úszógyertyák, kővázák

A sétány kijelölésére gyakorlatilag bármit használhatunk. Választhatunk egyedi dekor oszlopokat, látványos kőből készült kültéri vázákat, de ha romantikus hatású dekorációt keresünk, akkor üvegben elhelyezett gyertyákkal is szegélyezhetjük a sétányt.

 

 

Rusztikus esküvőhöz farönköket vagy akár boroshordókat is kihelyezhetünk. A díszes kerámia vázák is igen látványosak, ha pedig üvegvázát választunk, helyezzünk bele úszógyertyákat!

 

 

A bevonuló sétány díszítésének legnépszerűbb módja, ha rózsaszirmokkal szórjuk tele, melyek lehetnek akár egyszínűek, színesek vagy hófehérek, illetve színárnyalat szerint is elrendezhetjük, látványos ombre stílusban. A szirmokból még különféle formákat vagy geometriai mintákat is formázhatunk.

 

Képek: Freepik


További cikkek a témában


20 gyönyörű tengerparti esküvői dekoráció

20 gyönyörű tengerparti esküvői dekoráció

A tengerparti esküvőknek mindig megvan a maga sajátos, varázslatos hangulata. A tenger adta gyönyörű miliőhöz mediterrán stílusú esküvői dekoráció passzol.

14 stílusos és kreatív esküvői fotófal

14 stílusos és kreatív esküvői fotófal

Az esküvői fotófal vagy virágfal az esküvő egyik izgalmas attrakciója, amely előtt romantikus esküvői képek, illetve közös emlékfotók készülhetnek.

Asztali dekorációk a romantika jegyében

Asztali dekorációk a romantika jegyében

Az esküvő már önmagában is egy romantikus esemény, de a dekoráció, a teríték és az asztaldísz is nagyban hozzájárulhat a szerelemes atmoszféra megteremtéséhez. 

Ombre esküvői stílus

Ombre esküvői stílus

Az ombre egy gyönyörű színátmenetes stílus, amely a divatól kezdve a lakberendezésen át az esküvői dekorációig, mindenhol alkalmazható.


További témák