Férfi dolgok.

Avagy a vőlegény feladatai az esküvőn

Essen szó végre a kedves vőlegényekről! Ugyan azt mondják, hogy az esküvőn a menyasszony a főszereplő, de bizony esküvő sem lenne, ha a hős szerelmes férfi meg nem kérné a hölgy kezét. Bizony igen fontos szerepe van a vőlegénynek az ünnep előtt és alatt egyaránt.
 

Leánykérés

Mielőtt elindul a nagy szervezkedés az esküvő körül, meg kell, hogy szülessen a felelősségteljes elhatározás az Urak részéről, hogy feleségül kérik szívük választottját. Ez bizony sokszor nyomásként hárul a férfiakra, mert egyrészről egy életre szóló elhatározásról kell dönteniük, másrészről igyekeznek kreatívak lenni, hogy feledhetetlenné tegyék a leánykérés napját, és biztosak legyenek a boldogító igen elhangzásában. Nem kell nagyon törni a fejünket azon, mivel vehetjük le a lábukról kedvesünket, hiszen már maga az elhatározás melegséggel tölti el a leendőbeli arát a többi már csak körítés. Egy romantikus vacsora, vagy bármilyen nem mindennapi program alatt elhangzó szívből érkező vallomás kétségtelenül nyerő lehet a hölgyeknél. Szép dolog, ha ragaszkodunk a hagyományokhoz, és a lányos háznál is megejtjük ünnepélyes keretek között a leánykérést. Kedves férfiak, csak bátran, és merészen!

Esküvőszervezés, helyszínkeresés közösen

A legtöbb menyasszonyt a leánykérés után elkapja az esküvői láz, és gőzerővel elkezdik a szervezkedést, hogy minden álomszép legyen a nagy napon. A figyelmes vőlegény nem hagyja magára menyasszonyát a döntésekben. Legyünk aktívak, és vegyük ki a részünket az előkészületekben, mint például helyszínkeresés, vendéglista összeállítás, forgatókönyv megtervezése. Az esküvőszervezés általában stresszel jár, erre készüljünk fel lelkileg, és próbáljunk meg nyugodtak maradni, és közösen döntéseket hozni.
Ne feledjétek, az esküvő a ti ünnepetek, rólatok szól!

Gyűrű-örző

A vásárlástól a szertartásig a vőlegény feladata a gyűrű őrzése. A férfiak felelőssége, hogy biztos helyen legyenek megőrizve a karikagyűrűk a nagy napig, és időben a megfelelő helyen legyenek. Célszerű a szertartás előtt a tanúnk kezébe adnia becses ékszereket, hogy biztosan eljusson az oltárig, mert a nagy izgalomban jobb, ha leginkább magunkra és párunkra figyelünk.

Várakozás - Bevonulás

A vőlegény a hagyományok szerint nem láthatja meg leendőbelijét a szertartás előtt menyasszonyi ruhában, csak az oltár előtt. Így legyünk türelmesek, használjuk ki az alkalmat és foglalkozzunk vendégeinkkel, amíg kedvesünk megérkezik. Ez idő alatt ellenőrizhetjük, hogy megvannak-e a házassági gyűrűk, minden a terv szerint halad-e.
 
 
 Kapcsolódó tartalmak:  Kapcsolódó tartalmak:
Nászmenet - Út a templomig Kapd el a menyasszonyi csokrot!
Bevonulás a templomba Bőség - Termékenység
Esküvői, menyasszonyi ruha megvásárlása Teszteld le a kiválasztott esküvői helyszíneket!
Esküvői ruha kölcsönzése  
Esküvői ruha varratása Esküvő télen
Ültetés az esküvői vacsorán Legény-és leánybúcsúk
Gyűrűválasztás kérdése A menyasszonyi fátyol
Az esküvői vacsora összeállítása Esküvői fehérneműcsodák
Esküvői babonák a boldogság jegyében  

További cikkek a témában


30 gyönyörű esküvői bevonuló zene – klasszikusok, filmzenék, szerelmes popdalok

30 gyönyörű esküvői bevonuló zene – klasszikusok, filmzenék, szerelmes popdalok

A polgári szertartás legmeghatóbb pillanata, amikor felcsendül az esküvői bevonuló zene, és a menyasszony elindul az oltár felé. 

Menyasszonyi csokor típusai: mi alapján válassz?

 

A menyasszonyi csokor az esküvő és az ara egyik legfontosabb dísze, mely öltöztet és kiemeli a menyasszony alakját és egyéniségét. A csokrok összeállításában szinte csak a képzelet szab határt: izgalmas formák, változó virágok és színek, egyéb kiegészítők dobhatják fel a csokrot.

Hogyan válassz menyasszonyi csokrot?

Szerintünk a legfontosabb, hogy a csokor passzoljon a díszlethez, de érdemes több szempontot is figyelembe venned.

A legnépszerűbb esküvői nyitótánc zenék

A legnépszerűbb esküvői nyitótánc zenék

Az esküvői nyitótánc zenéje mindig egy romantikus szerzemény. A megfelelő zene megtalálásában segíthet a legnépszerűbb dalok top 10-es listája.

Milyen kiadásokkal kell számolni?

Mielőtt bármilyen helyszínt lefoglaltok, szolgáltatót megrendeltek, készítsetek egy körülbelüli költségvetést, hogy tisztán lássátok, milyen kiadásokkal számolhattok, belefértek-e a keretbe, amit az esküvőre szántok. Érdemes minimum és maximum árakat szabni, hogy reális képet kapjatok.


További témák