9 gyönyörű helyszín Budapesten esküvői fotózáshoz

Ha esküvői fotózáshoz helyszíneket keresünk Budapesten, akkor számtalan gyönyörű lehetőség közül választhatunk. 

 

Budapest eskuvoi foto helyszin

(varkertbazar.hu)

 

A Budapesten tartott esküvők jellemzően zárt térben, egy kellemes étterem, vagy elegáns rendezvényterem falai között zajlanak.

 

Mivel a fővárosi helyszínek többsége nem rendelkezik szép kerttel, vagy parkkal, ahol elkészíthetnénk az esküvői képeket, ezért az esküvői fotózást érdemes egy külön helyszínre szervezni.

 

Budapest gyönyörű helyszínei


Budapest annyi gyönyörű helyszínt tartogat, ahol romantikus esküvői képek készíthetők, hogy szinte felsorolni is sok.

 

Összeállításunkban különleges épületeket, romantikus hidakat, vadregényes kerteket, egy vízesést és különleges botanikus kerteket mutatunk be. 

 

1. Füvészkert 

 

Az ELTE botanikus kertje, a Fűvészkert gyönyörű háttere lehet az esküvői fotóknak. Az eredetileg angolpark-stílusban létrehozott kert, a természetes forrással táplált tóval, szigettel, műromokkal tájképileg is szép látványt nyújt. 

 

Romantikus fotósorozat készülhet a borostyánnal futtatott épületek, az üvegházak előtt, valamint a különleges Viktória ház medencéjénél, amely hatalmas amazonaszi tündérrózsaknak ad otthon.

 

Budapest eskuvoi foto helyek

(elte.hu)

Margitsziget – zenélő kút terasza, romok, Japánkert

A Margitsziget igazi kincsesbánya esküvői fotózás tekintetében. Bármilyen stílusú elképzeléshez találunk itt megfelelő hátteret. 

2. A zenélő kút terasza

 

A Margitsziget Árpád-hídjához közeli részen található a sziget hagyományosan „zenélő kútként” ismert látványossága.

 

A kútban hangszórók vannak elrejtve, amelyekből minden egész órakor az előző századfordulóra jellemző térzene hallható. A két oldalán lévő lépcsőfeljárat is jó alternatíva a fotózáshoz, de kupolás terasz az igazi favorit.

 

Budapest foto helyek

(wikipedia.hu)

 

3. Panorámás víztorony

 

A margitszigeti víztorony magasan kiemelkedik az öreg fák közül, így az egész sziget, sőt, Budapest városképének is szerves része.

 

A nyolcszögletű, szimmetrikus alaprajzú tornyot egykor a hatalmas zöldövezet öntözésének és vízellátásának biztosítására hozták létre. Az ország legöregebb és legnagyobb víztornya igazi turisztikai látványosság, melyből Budapest 360 fokos körpanorámáját is láthatjuk. 

 

A víztorony belsejében egy gyönyörű csigalépcső vezet fel a tetőre, amely szintén különleges perspektívát nyújthat háttérként az esküvői fotóknak.

 

Budapest eskuvoi foto helyek

(margitszigetszinhaz.hu)

 

4. Japánkert 

 

A Margitsziget északi részén lévő Japánkerthez egy kis fahíd vezet be, ahonnan többszáz éves növények szegélyezte ösvények visznek egyre beljebb.

 

A sziklákkal, híddal, vadregényes kis utakkal, festőien leomló levelű fákkal és gyönyörű tavirózsákkal teli tavacska varázslatos helyszín. A kert belsejében még egy vízesés is található. 

 

Budapest eskuvoi foto helyek

(danubiushotels.com)

 

 

 

 

5. Középkori romok

 

A margitszigeti domonkos rendi apácakolostort IV. Béla alapította Szűz Mária tiszteletére. A szépen karbantartott kerttel övezett középkori romok között igazi romantikus esküvői képek készülhetnek.

 

Budapest eskuvoi foto helyek

(wikipedia.hu)

 

 

Bánó Birtok
Felsőmocsolád
Prónay-kastély
Alsópetény

 

6. Zenélő szökőkút

 

A Margitsziget legnépszerűbb látványossága a gyönyörű zenélő szökőkút. A 25 méter magasra fellövelő vízsugarak mesés látványt nyújtanak. A koresti időszakban pedig színes fényekkel van kivilágítva, ami valóban nagyon exkluzív. 

 

Budapest eskuvoi foto helyek


7. Sisi királynő kedvenc budai kertje  


A hófehér, árkádos Várkert-bazár a „főváros ékszerdobozának” nevezett látványosság. Sisi királynő kedvenc rózsákkal teli kertje ez, ahol az árkádos lugas alatt elegáns, bálkirálynős képeket készíthetünk. 

 

Budapest eskuvoi foto helyek

(varkertbazar.hu)

 

8. Romantikus hidak a Városligetben


A Városligeti tó az egyik legnépszerűbb fotózási helyszínek egyike. Nem véletlenül. Különleges épületeket és a természet közelségét is egyszerre képes biztosítani. A Városligeti-tó közepén található a díszes, romantikus jellegű Vajdahunyad vára, amely négy hídon is megközelíthető.

 

Budapest eskuvoi foto helyek

(orszagalbum.hu)

 

 

Budapest eskuvoi foto helyek

(orszagalbum.hu)

 

 

 

 

9. Budai Arborétum a Gellérthegy lábánál


A vadregényes Budai Arborétum mintegy 7,5 hektárnyi területén, csaknem 2000 fásszárú dísznövényfajta, több száz hagymás virág és megközelítőleg 250 féle egyéb évelő növény található. 


Az arborétum egész atmoszférája romantikus jellegű, a kanyargós kis utacskák, amik az égbe magasodó fák alatt vezetnek kellemes hangulatot képesek létrehozni.

 

A pipacsmező is páratlan élményt nyújt. Egy ilyen gyönyörű helyen biztosan örök élmény lesz elkészíteni az álomesküvő nélkülözhetetlen kellékeit, az esküvői fotókat.

 

Budapest eskuvoi foto helyek

(budaiturizmus.hu)

 

Eskuvohelyszin.hu - minden helyszin egy helyen

 

 


További cikkek a témában


Jegyes fotózás – a romantikus fotósorozat

Jegyes fotózás – a romantikus fotósorozat

A lánykérés boldog pillanata után kerül sor a jegyes fotózásra, amely egy romantikus, meghitt, szerelmes fotósorozat a jegyespárról.

10 romantikus beállítás esküvői fotózáshoz

10 romantikus beállítás esküvői fotózáshoz

Hogyan pózoljunk az esküvői fotón? Az esküvői fotók hangulatához, jellegéhez, mindenképp valamilyen romantikus beállítás passzol.

Hogyan válassz profi esküvői fotóst – erre figyelj!

Hogyan válassz profi esküvői fotóst – erre figyelj!

Minden esküvőre kell egy jó esküvői fotós, aki profi képeket készít a lakodalom legfontosabb eseményeiről. De hogyan válasszunk? Mire figyeljünk?

Hasznos tippek esküvői fotózáshoz - beállítás, fények, 21 helyszín tipp

Hasznos tippek esküvői fotózáshoz - beállítás, fények, 21 helyszín tipp

Az esküvői fotózás minden pár számára izgalmas esemény, hiszen itt készülnek el azok a gyönyörű esküvői képek, melyek örök emlékei lesznek a nagy napnak.


További témák