A tökéletes időzítés: Valentin napi esküvő
Valentin nap - február 14.A Valentin nap egy angolszász ünnep, ami a 90-es években kezdett el hódítani hazánkban is, amely ugyan nem piros betűs ünnep, de február 14-ét a szerelmesek napjaként tartja számon a köztudat. Ugyan sokan idegenkednek az újonnan jött ünneptől, de miért is ne legyen egy nap, ami a szeretetről, a szerelemről, a romantikáról szól...
A Szent Valentin Nap megünneplését Gelacius pápa rendelte el 496-ban. Valentint ma vértanúként tiszteli a katolikus egyház. Az angolok már 1446-ban ünnepelték ezt a napot. Az 1700-as években divatossá váltak a Valentin-verseskötetek. A XIX. században már üdvözlőkártyákat, kedves üzeneteket is küldtek egymásnak az emberek ezen a napon, ami a mai napig hagyomány maradt. Mára már számos ajándékötlet, komplett üzlet épült a Valentin nap köré, de nem feledjük, hogy nem az ajándék értéke a fontos, hanem, hogy gondolunk egymásra. A Valentin nap nemcsak a szerelmeseké, hanem a jó barátoknak is kijár, és mindenkinek, aki felé szeretettel fordulunk.
Egy ilyen szép és romantikus ünnep méltó napja lehet akár egy leánykérésnek, eljegyzési vacsorának.
Kapcsolódó tartalmak:
Próbavacsora - Teszteld le a kiválasztott esküvőhelyszínt!
Az ideális esküvőhelyszín kiválasztása
További cikkek a témában
Menyasszonyi csokor típusai: mi alapján válassz?
A menyasszonyi csokor az esküvő és az ara egyik legfontosabb dísze, mely öltöztet és kiemeli a menyasszony alakját és egyéniségét.
Milyen menyasszonyi csokrot válassz?
A menyasszonyi csokor a boldogság jelképe, ezért elengedhetetlen kelléke az esküvőnek. Megannyi gyönyörű változat közül választhatunk.
A szervezés-lebonyolítás menete
Az esküvőt érdemes kb. 8 hónappal a tervezett időpont előtt elkezdeni szervezni. Ajánlott egy előzetes forgatókönyvet készíteni, amelyben kiosztásra kerülhetnek a feladatok és felelősei időtervekkel, határidőkkel.
Nyári lakodalmas menü
Könnyebb étkek
A menüsor összeállításánál a klasszikus esküvői fogások mellé válogassunk könnyebb ételeket, zsírszegény húsokat, salátákat, zöldségköretet, gyümölcsöket is a lakodalmas asztalra. A nagy melegben a vendégek is jobban kívánják kevésbé zsíros ételeket, mint a hagyományos esküvős fogásokat. A nehezebb étkeket (töltött káposzta, pörkölt) inkább éjfélre ütemezzük. A bőséges italfogyasztás mellé az éjféli menünek mindenképpen nagy sikere lesz.




