A tökéletes időzítés: Valentin napi esküvő

Valentin nap - február 14.

A Valentin nap egy angolszász ünnep, ami a 90-es években kezdett el hódítani hazánkban is, amely ugyan nem piros betűs ünnep, de február 14-ét a szerelmesek napjaként tartja számon a köztudat. Ugyan sokan idegenkednek az újonnan jött ünneptől, de miért is ne legyen egy nap, ami a szeretetről, a szerelemről, a romantikáról szól...
A Valentin nap eredetéről többféle verzió létezik. A legtöbb magyarázat arra utal, hogy Valentin egy pap volt II. Claudius császár idején, akit a III. században bebörtönöztek, mert a keresztény vallást követte, és nem tagadta meg az elébe járulóktól a házasság szentségét. A legenda szerint a börtönben barátságot kötött a börtönőr lányával, akinek visszaadta látását imáival. Kivégzése előtt február 14-én egy üzenetet hagyott a lánynak, ami a mai napig megmaradt a köztudatban, és használatos a fiatal szerelmesek körében ezen a napon: "A Te Valentinod". Az őszinte vallomás és igaz szerelem jelképeként terjedt el ez a mondat az egész világon.

A Szent Valentin Nap megünneplését Gelacius pápa rendelte el 496-ban. Valentint ma vértanúként tiszteli a katolikus egyház. Az angolok már 1446-ban ünnepelték ezt a napot. Az 1700-as években divatossá váltak a Valentin-verseskötetek. A XIX. században már üdvözlőkártyákat, kedves üzeneteket is küldtek egymásnak az emberek ezen a napon, ami a mai napig hagyomány maradt. Mára már számos ajándékötlet, komplett üzlet épült a Valentin nap köré, de nem feledjük, hogy nem az ajándék értéke a fontos, hanem, hogy gondolunk egymásra. A Valentin nap nemcsak a szerelmeseké, hanem a jó barátoknak is kijár, és mindenkinek, aki felé szeretettel fordulunk.


Egy ilyen szép és romantikus ünnep méltó napja lehet akár egy leánykérésnek, eljegyzési vacsorának.
 

Kapcsolódó tartalmak:

 

Próbavacsora - Teszteld le a kiválasztott esküvőhelyszínt!

Az ideális esküvőhelyszín kiválasztása

 

 


További cikkek a témában


Milyen kiadásokkal kell számolni?

Mielőtt bármilyen helyszínt lefoglaltok, szolgáltatót megrendeltek, készítsetek egy körülbelüli költségvetést, hogy tisztán lássátok, milyen kiadásokkal számolhattok, belefértek-e a keretbe, amit az esküvőre szántok. Érdemes minimum és maximum árakat szabni, hogy reális képet kapjatok.

Esküvői szülőköszöntő zene ötletek

A nagy napon megannyi zene csendül fel: a bevonulás alatt, gyertyagyújtáskor és gyűrűhúzáskor, a szülőköszöntés során és a gratulációk fogadása közben is aláfestő zene szól.

 

Esküvői nyitótánc – 10 látványos és egyszerű koreográfia

Esküvői nyitótánc – 10 látványos és egyszerű koreográfia

Az esküvői nyitótánc elengedhetetlen része az esküvőnek. Ez az ifjú pár első közös tánca, amely egy gyönyörű, romantikus koreográfia.

Férfi dolgok.

Avagy a vőlegény feladatai az esküvőn

Essen szó végre a kedves vőlegényekről! Ugyan azt mondják, hogy az esküvőn a menyasszony a főszereplő, de bizony esküvő sem lenne, ha a hős szerelmes férfi meg nem kérné a hölgy kezét. Bizony igen fontos szerepe van a vőlegénynek az ünnep előtt és alatt egyaránt.
 

További témák