Nyári lakodalmas menü

Könnyebb étkek

A menüsor összeállításánál a klasszikus esküvői fogások mellé válogassunk könnyebb ételeket, zsírszegény húsokat, salátákat, zöldségköretet, gyümölcsöket is a lakodalmas asztalra. A nagy melegben a vendégek is jobban kívánják kevésbé zsíros ételeket, mint a hagyományos esküvős fogásokat. A nehezebb étkeket (töltött káposzta, pörkölt) inkább éjfélre ütemezzük. A bőséges italfogyasztás mellé az éjféli menünek mindenképpen nagy sikere lesz.

Több ital, mint étel!
 

Számolnunk kell azzal is, hogy a nagy meleg miatt több ital fogy, mint étel, így érdemes előre összeállított, a helyszínnel leegyeztetett italcsomagot választani, melyet korlátlan mennyiségben fogyaszthat a vendégsereg. A szertartás után, de még a vacsora előtt gondoskodjunk elegendő frissítőkről a megszomjazott vendégeink számára. A welcome drinkek között az alkohol italok mellett feltétlen legyen üdítő, és ásványvíz.
A koktélpult is igen kedvelt a nyári esküvőkön. A könnyű, színes, jeges nedűknek nehéz ellenállni a fülledt estéken.
 

 


                                                                  2/2

 

 

Kapcsolódó tartalmak:
Esküvő télen
Teszteld a kiválasztott esküvőhelyíneket
Az esküvői vacsora összeállítása
Ültetés az esküvői vacsorán
Az ideális esküvőhelyszín kiválasztása
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További cikkek:

Esküvő egyről a kettőre:

           
- Milyen kiadásokkal kell számolni

 

Amit az esküvőről tudni érdemes:

- Álljon meg a nászmenet!
- Férfi dolgok

 

Esküvői ruha, kiegészítők, megjelenés:

- Dilemmák a ruha körül
- A menyasszonyi fátyol
 

Esküvői szolgáltatók:

- Esküvői fotós
- Nem minden arany, ami fénylik

 

 


További cikkek a témában


Esküvői helyszínek nyári szezonra

Esküvői helyszínek nyári szezonra

A nyár a legnépszerűbb évszak az esküvők szempontjából. Ki ne álmodozna napfényes, nyári szellős esküvőről, jeges hűsítőkről, koktélokról, hajnalig tartó mulatozásról az étterem teraszán. Számos meggyőző érvet ismerünk a nyári esküvők mellett. Nézzünk néhány hasznos tippet a megfelelő esküvői helyszín kiválasztás és a menük összeállítása szempontjából.

 

A nyári esküvő színei

Az esküvő hangulatát és stílusát nagyban meghatározza, hogy milyen színekre alapozzuk, illetve építjük fel a dekorációt. A megfelelő szín kiválasztása éppen ezért az egyik legfontosabb feladat.

Bor, mámor, esküvő – a borkultúra esküvők világa

Bor, mámor, esküvő – a borkultúra esküvők világa

Igazi kuriózum a borkultúra hagyományaira épülő borvidék vagy vineyard esküvői stílus, amelyet a borkülönlegességek és a borászatok hangulata tesz különlegessé.

Esküvő az erdőben

Esküvő az erdőben

Egy erdei esküvő igazán meghitt esemény, amikor egy fák ölelte tisztáson mondjuk ki a boldogító igent. Tippek a szabadtéri esküvői lebonyolításához. 


További témák